Witam . W końcu nadszedł odpowiedni moment aby pochwalic sie swoja bella .Autko jest z 2002 roku przebieg w chwili kupna 156 000 (2009r), w Polsce jeżdżone od 2008 po Krakowie, kupione u dealera Alfy (samochod został w rozliczeniu).
Silniczek: 1.9 JTD 8V @ 151 km 335nm + EGR OFF by Cinsoft - z poczatku moc była wystarczajaca ale tak naprawde dopiero bo strojeniu autko odzylo
Wyposazenie Progression, wiec powiedzmy ze jest to co trzeba
Z najistotniejszych zmian oprocz programu , Alfa dostała nowe obuwie na lato Ronal R47 + Barum Bravuris 2 215/45/17. Felgi z poczatku nie budzily we mnie zainteresowania , bo poszukiwalem czegos oryginalnego w tym rozmiarze, ale trwalo to juz zbyt dlugo i poszedlem na kompromis. Mysle ze nie oszpecily mojej włoszki.
Ze zmian wizualnych przyciemnione zostaly także szyby 27% - przyciemnienia wiec stosunkowo nie duzo , bo chcialem miec przod seria ze wzgledu na homologacje i nie chcialem zbyt duzej bariery przyciemnienia tylu z przodem. To tyle jesli chodzi o wizual.
W środku zmiany tylko i wylacznie Audio:
- Wymienione Radio Alpine CDE 111RM
- Glosniki przod zmienione na Hertz ECX 165 (wysokotonowe)
- Skrzynia Basowa 30 L Helix Dark Blue DB12S
- Wygłuszenie drzwi przód / tył oraz bagaznik matami wygłuszeniowymi.
całośc ładnie sie sprawuje i gra tak jak oczekiwalem, odrazu mowie nie jestem tutaj fanem basu na full , tylko stonowanego przejscia miedzy wysokim a niskim tonem. Skrzynia w mostku pracujac napedzana jest 275 W mocy stałej użytkowej RMS.
Generalnie oporcz wymiany rozrzadu oleju i filtrow , nic zlego sie nie dzieje . Sprzeglo wytrzymalo 186 000 poczym wymienione na Valeo. Wahacze gorne z przodu i laczniki zmienione na TRW i jest spokoj
Plany:
- wymiana kierunkow na białe ;D
- wymiana tarcz i klockow z przodu (teraz sfałdowane TRW których nie polecam)
- pozbycie sie katalizatorów
- wymiana Turbo na wieksze z Multijeta. ( aktualne sie juz konczy)
- jak fundusze pozwola to byc moze ze Intercooler i Przelot ale to malo realne
Dzięki Alfie jestem wyróżniony na drodze i w okolicy . Za to kocham ten wóz. !Pzdr.
EDIT: Potem dodam wykresik z hamowni i reszte zdj.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ostatnio edytowane przez Murzyn147 ; 05-09-2011 o 21:24

To jak ustawiamy się na kresce w jakiś czwartek?![]()

teraz mozna cos poprobowac ^^ teraz mnie nie bedzie niestety w Kato. ale mam nr wiec jak wbije to odezwe sie napewno. Pzdr dla Ciebie![]()
Widziałem, słuchałemdaj wykres chętnie zobaczę
pozdrawiam i do któregoś czwartku w Katowicach
![]()

KamilDG: tak jak obiecałem dodaję wykres z hamowni u Marcina.![]()
To ile było w serii wg producenta? 115 KM? Spory przyrost mocy, tylko momentu jakby troszkę za mało przybyło? Jaki jest koszt takiego wirusa?
Ciekawie to wygląda w Twoich rękachSam miałem pare podobnych pomysłów
, no i 120 km w serii(115) mnie pozytywnie zaskoczyło
Oby tak dalej
Patrz w lusterka, sprawdź dwa razy - Golfy są wszędzie!!

Alfa bardzo ładna, ale według mnie te felgi do niej nie pasują.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki