Została sprowadzona półtora roku temu ze Szwajcarii. Po tym jak została zarejestrowana został wymieniony kompletny rozrząd. Po zimie zostało wymienione kompletne zawieszenie. Ale z jazdy nie cieszyłem się zbyt długo (pech tak chciał) że obróciło panewkę w silniku. Silnik został wstawiony taki jak był czyli 2,5 V6 24V o przebiegu niecałe 94 tys km. A ponadto zostały dobrze pomalowane zderzaki, dołożone nakładki od GTA, lampy przerobione na GTA,aluminiowe elementy przy lusterkach zrobione w hydro-grafice, czarne kierunkowskazy w błotniki, nakładki na pedały i oczywiście do tego zestawu nie mogło by zabraknąć pomalowania zacisków hamulcowych oraz dołożenia ładnej felgi. Wybór padł na felgę Zender Siena 18'' ze spolerowanym rantem i kolorze jasnego grafitu. Opon w rozmiarze 225/40/18. Oprócz tych rzeczy został naprawiona klimatyzacja i zakonserwowane porządnie podwozie. Dużo czasu i pieniędzy mnie to kosztowało ale radość z jazdy bezcenna.
Tak więc dałem jej drugie życie.
Wyposażenie:
- 4x Air bag
- klimatronik
- czarna skóra MOMO
- ABS
- pełna elektryka
- audio (coś gra)
Zmiany:
- tak jak wcześniej opisane
- zawieszenie ze sport paka
Planowane zmiany:
- dorzucenie lepszego audio
- przyciemnienie szyb (zastanawiam się nad kolorem folij)
- może kiedyś kompresor i chłodnica oleju
![]()
Ostatnio edytowane przez adamus ; 11-09-2011 o 20:52

Bardzo fajnie dobrany garniturek,nic nie popsuło tej alfy
Lekarze twierdzą:" kto raz upił się alkoholem jest alkoholikiem".
To ja jestem alkoholikiem i alfaholikiem.

Auto wygląda super na Sienie 18

Alfina ok.Aczkolwiek dorzucilbym jej wysoka lotke-Novitec i by bylo Cool![]()

Super. Wygląd adekwatny do mocy. Jedyne co bym zmienił to grill. Nie podoba mi się po prostu...
Pozdrawiam.
- Rafał
Pieknie sie prezentuje a felga cud miód i orzeszki nic dodac nic ujac autko zrobione ze smakiem![]()

Adamus, piekna Alfa ze swietnym serduchem. Zgodze sie jednak z Rafałem, że grill średnio do niej pasuje. Według mnie z oryginalnym wyglądałaby lepiej.
ale zestawienie, zadziornie na tym pakiecie wyglada18 zoll w sienie roobia robote ..... a ten lakier to wg mnie najlepszy dla 156 i nosi nazwe ? bo nie pamietam
kolego piekna ta bestia. Moglbys mi powiedziec jak sie nazywaja te aluski, wlasnie na takie poluje![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki