Hmmm co prawda jeszcze nią nie jeździłem i kilka rzeczy do zrobienia ...
no ale,niech będzie.
zawitał motor z fiata coupe - 2.0 20v turbo
(silnik został rozebrany na części pierwsze, sprawdzony i poskładany "profilaktycznie" z nowymi częściami),
+ kompletny zawias, heble, napęd, elektryka, turbo (ze starego pozostała tylko obudowa, powstała tzw hybryda z większym kołem kompresora, łożyskowaniem 360 itp)
no wszystko co trzeba (był, no jest ;D cały dawcana szczęście).
Ostatnio jak ją widziałem to miałem niezłego banana na gębie; wizualnie ? Jest niżej i szerzej
Temat uaktualnię w wolnych chwilach, w temacie przeszczepu pojawiały się przecieki- tu na AH i na FB
,
W wolnej chwili (po zdanym egzaminie LOL ) powrzucam trochę więcej informacji.
Pozdrawiam
balc3r
No powiedz coś więcejAktualizacja by się przydała
.
AR 146 Ti, 97r Zender. Zapraszam do oglądania i oceniania http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...146_domin.html !!
Alfa Romeo stworzone z tego samego co sny...
Faktycznie, czas na mały update
Całość prac wykonywana i dostępna na www.pablogarage.pl dlatego nie dodaję wszystkich zdjęć.
Przy okazji warto wrzucić na pamiątkę fotkę dawcy, w sumie należy "mu" się
330378821" id="attachment48479" rel="Lightbox_807489" >
szczerze, fajny motorek to był (mimo pojemności 1.6)
a teraz kilka z przeprowadzonych zmian
kilka rzeczy należało dokupić, zmodowano turbo z większym kompresorem i łożyskowaniem 360, nowe sprzęgło i przewody olejowe do turbiny
aaaa no i zaległe zdjęcia wnętrze
... no ok, tu też się trochę dzieje (na razie kilka)
i chwilowo na koniec taki mały Virtual Tuning z poprzednich zdjęć do rozważenia
(wersja letnia na pewno pozostanie na ten sezon srebrna, dalej ... zobaczymy, a zimowa hmmm tu ponad pół roku na podjęcie decyzji jaki kolor).
Pozdrawiam
balc3r'ek![]()
Ostatnio edytowane przez balc3r ; 27-02-2012 o 22:44
Fakt, powalczę chwilkę, jak nie skieruję prośbę do moda o modyfikację![]()

Nie mogę sobie wyobrazić jak to auto bedzie latało
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996

co tu dużo mówić....GRUBO będzie![]()
Już dawno widział temat właśnie u Pabla ale nie skojarzyłem, że to Twoja Alfunia jest. No gratuluję "rozsądnego" podejścia do tematu
. Już po samych fotkach robi robotę
![]()
AR 146 Ti, 97r Zender. Zapraszam do oglądania i oceniania http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...146_domin.html !!
Alfa Romeo stworzone z tego samego co sny...
Podoba mi się modyfikacja panelu z pokrętłami wentylacjiDużo było rzeźby ze swapem na ten konkretny model silnika?
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki