Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 38
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Nasze Belle - Opisy i zdjęcia naszych Alf.
    Użytkownik Pirat drogowy Avatar DaniioDTB
    Mieszka w
    z loftu:)
    Auto
    33 boxer dell'orto carbs
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    21 h 4 m

Domyślnie

Gratulacje dla właściciela!! Giulietta naprawdę fajna gdyby nie ten tył,tył niestety nie w moim guście

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Wołek
    Mieszka w
    Krosno
    Auto
    Lancia Lancia Lancia
    Czas spędzony na forum
    15 h 9 m

Domyślnie

No dokładnie wszystko jest kwetią gustu. Ja osobiście stwierdziłe, że ktoś był niepoważny, wkręcając rejestrację w tylny pas . I narazie wszyscy moi znajomi z którymi rozmiawiałem sadzą dokładnie to samo. Nie jest to w każdym razie pomysł pod tytułem golf z gładką klapą . Poprostu większość ludzi myślała, że tak było oryginalnie a jak mówiłem im gdzie była oryginalnie rejestracja to pukali mi po głowie
    Lancia Kappa 20v Turbo
    Lancia Kappa 16v Turbo
    Lancia Y 1.2 8v
    Dożywotni serwisant - Alfa 75 TS

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Stefan116
    Mieszka w
    Puławy
    Auto
    GTV6 1983r, 3.0 V6 12V
    Czas spędzony na forum
    1 d 19 h 18 m

Domyślnie

wszystko fajnie ale może byś pokazał foty jak auto wyglądało przed remontem i jaki zakres prac został wykonany co dokładnie zrobiłes z listwami itpitp co zostało zmienione itpitp jak wyglądał dokładnei przebieg prac i moze jakies foto z poszczególnych momentów prac

Mieszka w
    Krosno
    Auto
    Lancia Lancia Lancia
    Czas spędzony na forum
    15 h 9 m

Domyślnie

A więc prace rozpocząłem z zamiarem zrobienia z mojej alfy, która była w bardzo dobrym stanie samochodu takiego, jaki dokładnie chcę miec i tak się zaczęło. Samochód został doszczętnie rozbebeszony: wyjęte wszystkie tapicerki, lampy, klamki, listwy, silnik, instalacja elektryczna. Następnie zaspawane zostały: dziury po listwach na drzwiach, po kratkach na słupkach (żadnej zabawy punktowym spawem, wszystko zaspawane na gładko i od drugiej strony dla szczelności zalepione dokładnie kitem na spawy), zaspawany szyberdach ponieważ był wyjątkowo obżydliwy i wstawiony w złym miejscu(zabieg wyjątkowo upierdliwy i pracochłonnywięc zdecyowanie nikomu nie polecam ), pospawane wszystkie małe dziurki, które wyszły po 1,5 roku posiadania samochodu. Następnie całe zadwozie zostało wyszpachlowane, wyrównane heblem pneumatycznym, podłoga w środku zrobiona od nowa masą aluminiową w miejscach gdzie odeszło fabryczne pokrycie, progi wyczyszczone od dołu do blach, pokryte podkładem tlenkowym, a następnie zabezpieczone również masą. Następnie buda została pokryta podkładem a po obrobireniu lakierem widocznym na fotach :mrgreen: . Po pomalowaniu zakonserwowałm wsztkie profile, poprzecznice itp pełzającymi środkami. Do malowania poszły uprzednio pospawane zderzaki, wymieniona została skrzynia na zeszperowaną z alfy 75 ts oraz włożony silnik od 75 1.8 dohc. Całe auto było robione TYLKO I WYŁĄCZNIE materiałami firmy DuPont, wszystko szpachlowane szpachlą aluminiową a zwykłą szpachlówką jedynie dla wykończenia, lakier to baza DuPont 600 (kolor + błyszczyk). Na niczym nie oszczędzałem co zresztą odbiło się krytycznie na moim budzecie . W samochód został włożony ogrom pracy, która trwała 8 miesięcy. Fotki z poprzednim wyglądem samochodu można znalezc w dziale album/zabytkowe modele/giulietta. Poniżej kilka fot z remontu, ukazujący w jak pojedynczych elementach był samochód
    Załączone obrazy Załączone obrazy Alfa Romeo Giulietta - plan wykonany na 200% normy-06051304_207.jpg   Alfa Romeo Giulietta - plan wykonany na 200% normy-06051303_128.jpg   Alfa Romeo Giulietta - plan wykonany na 200% normy-06051302_120.jpg   Alfa Romeo Giulietta - plan wykonany na 200% normy-06051301_205.jpg   Alfa Romeo Giulietta - plan wykonany na 200% normy-06051300_100.jpg  

Alfa Romeo Giulietta - plan wykonany na 200% normy-06051205_564.jpg   Alfa Romeo Giulietta - plan wykonany na 200% normy-06051204_893.jpg   Alfa Romeo Giulietta - plan wykonany na 200% normy-06051203_187.jpg   Alfa Romeo Giulietta - plan wykonany na 200% normy-06051202_201.jpg   Alfa Romeo Giulietta - plan wykonany na 200% normy-06051201_557.jpg  

Lancia Kappa 20v Turbo
    Lancia Kappa 16v Turbo
    Lancia Y 1.2 8v

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Piotrków Trybunalski
    Czas spędzony na forum
    N/A

Domyślnie

Szacunek w twoją stronę!! SUPER :shock: :shock:

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Poznań
    Czas spędzony na forum
    8 h 17 m

Domyślnie

Ja Ci już mówiłem na gg . Super że ukończyłeś auto. Ale wydech, czysta klapa, i parę zaspawów to jest coś do czego się czepiam. Przy lakierowaniu nie wyciągałeś szyb? Bo jeśli tak to za 2-3 sezony wokół uszczelek zacznie wszystko obłazić. Rozumiem że te alusy na zdjęciach to tez przejściowe co?
    ...

Mieszka w
    Krosno
    Auto
    Lancia Lancia Lancia
    Czas spędzony na forum
    15 h 9 m

Domyślnie

Klapa jest o tyle czysta, że nie ma zamka, pas też o tyle, że nie ma w nim 4 dziurek po blachowkrętach :mrgreen: . W giulietach oryginalnie nie było tego co pozaspawywałem, tyle, że w biedniejszych wersjach, ale ja wolę auto bez plastiku . Co do szyb to... bez jaj :twisted: . Wydech kwestia gustu, poza tym prosty jest tam ciężko zainstalować. Alusy oczywiście, że przejściowo , nie ten styl, nie ten rozmiar.
    Lancia Kappa 20v Turbo
    Lancia Kappa 16v Turbo
    Lancia Y 1.2 8v

Użytkownik Romeo Avatar phantom71
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    AR 156 1.8TS 16V 10.1998
    Czas spędzony na forum
    2 h 24 m

Domyślnie

No no Wołek, jestem pełen podziwu, pięknuśne autko

Mieszka w
    Krosno
    Auto
    Lancia Lancia Lancia
    Czas spędzony na forum
    15 h 9 m

Domyślnie

Przyszły ciepłe dni a wraz z nimi pierwsze zmiany. Na pierwszy ogień poszły tamte ochydne alusy a na ich miejsce..... 10x15 i 8.5x15 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Jeszcze tylko gumy z przodu trzeba zm,ienić na 195/45 i będzie idealnie leżeć
    Załączone obrazy Załączone obrazy Alfa Romeo Giulietta - plan wykonany na 200% normy-dsc01579_234.jpg   Alfa Romeo Giulietta - plan wykonany na 200% normy-dsc01576_888.jpg   Alfa Romeo Giulietta - plan wykonany na 200% normy-dsc01574_128.jpg   Alfa Romeo Giulietta - plan wykonany na 200% normy-dsc01572_129.jpg  
    Lancia Kappa 20v Turbo
    Lancia Kappa 16v Turbo
    Lancia Y 1.2 8v

Moderator Romeo Avatar fr33
    Mieszka w
    Czestochowa, Poland
    Auto
    164 Super TS
    Czas spędzony na forum
    6 d 21 h 32 m

Domyślnie

robi wrazenie i napewno budzi respekt wsrod innych kierowcow malo kto wie co to takiego jest

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

lancia kappa

Zakładki

Uprawnienia