Witam
Myślę,że nadszedł czas przedstawić moją AR147. Autko w tym roku przyjechało z Austrii do końca serwisowane tam w ASO. 2001 rok 115kM 1.9 JTD. Po podkręceniu turbiny autko naprawdę jedzie a zawiasy i układ kierowniczy pozwalają pokonywać spore zakręty z nie małą prędkością. Jeździłem różnymi autami, ale Alfa ma w sobie to coś. sama pozycja za kierownicą i fotel- od razu czuć że to nie Niemiec. Jak dla mnie to już lekko sportowe autko w cenie dla zwykłego młodego człowieka.
W wyposażeniu posiadam
-4 x ele. szyby
- Klima tronik
- ASR
I takie tam sobie
Chciał bym sobie założyć audio bose chyba że wcześniej zmienię na nowszą po lifcie![]()
P.S.
Czy posiada może ktoś sterownik do otwierania i zamykania el. szyb? Chodzi mi o cały moduł z przełącznikami z boczka w drzwiach kierowcy. Chętnie odkupie
Jestem ciekaw jak ta ślicznotka wygląda, może kolega wrzuci jakieś zdjęcia ?![]()

Ostatnio edytowane przez kamo350 ; 20-09-2011 o 18:35

Witaj kolego, ja też z LUB(skąd dokładnie jestes?)fajna bella, też miałem problem z szybami. Musisz wymienić mechanizm opuszczania szyby. Ja kupiłem go na szrocie za 100zł.
Pozdro i zapraszamy na LKAR.pl

Kamo, bardzo ładna! Gratuluję zakupu i nich się dobrze sprawuje!
W wolnej chwili wklej też jakieś fotki wnętrza

A jakie miałeś objawy z szybami kolego znikajacypunkt? Bo u mnie przód chodzi a tył się nie otwiera, włączniki z tyłu nie podświetlają się i z tego co doszedłem sterownik w ogóle tam prądu nie podaje (na bezpiecznikach od tylnych szyb prąd jest), no i dodatkowo nie działa regulacja lusterek a to w tej samej puszce się mieści.
Ja mieszkam z 7km od giełdy samochodowej. A Ty które okolice? Widuje kilka 147 z Łęcznej i 2 spod lublina nie licząc mojej![]()

Mi z przodu po stronie kierowcy szyba się nie opuszczała/podnosiła i się spalił mechanizm cały, więc go wymieniłem.

fajna BellaPowiedz alki będziesz zmieniał? Bo mam takie same i mi się podobają tylko mogłyby być rozmiar wieksze
![]()

Nie nic w niej nie będę zmieniał. Oryginalna ma swój charakter i nie ma sensu robić wsi. poszukuje tylko końcówki na wydech, tylko z tą średnicą ciężko bo duża. Alumki fakt możne mały rozmiar ale można założyć większy profil dzięki temu i może wahacze więcej wytrzymają![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki