Zimówki kupiłem razem z felgami stalowymi od poprzedniego właściciela. Miał jeszcze jakieś na 14 pirelli. W sumie wystarczą na obecny sezon. Na przyszły trzeba będzie myśleć o nowych. Co do słupków zostały oklejone przez poprzedniego właściciela. Zrobię lepszą fotkę jak tylko znajdę troszkę więcej czasu.

Ładna pogoda, trochę wolnego czasu, więc umyłem i wysprzątałem w środku Alfe. Oto kilka zdjęć przed domem: Co do słupków są pomalowane, a nie oklejone, także to jest modyfikacja poprzedniego właściciela raczej nieodwracalna. Zastanawiam się nad ściągnięciem folii z tylnich szyb. Nie jest to dobra jakościowo folia i odkleja się. Czekam jeszcze na nowy znaczek z przodu. Zamówiłem oryginalny, także jak założe Alfa bedzię się lepiej prezentowała. Felgi są do zmiany, odchodzi z nich farba, myślę nad 16" lub 17" z Mito. Zdjęcia:
![]()
Ostatnio edytowane przez baton ; 28-04-2012 o 16:06

Folia też mi się podoba, tylko tą trzeba byłoby już wymienić. Jak mam uchylone szybki z tyłu, to podczas jazdy folia się odkleja i "świszczy". Jak jest zamknięta to wszystko OK. Co do felg, prawdopodobnie na koniec sezonu będę je zmieniał. Dam znać, blisko mamy do siebie to możesz je sobie oglądnąć, bo ich stan nie jest zbyt dobry, są obdarte i farba z nich odchodzi. Z daleko wyglądają OK z bliska gorzej![]()
Po wymianie całego układu wydechowego szukam ciekawej końcówki wydechu, coś możecie polecić ?
Ostatnio edytowane przez baton ; 29-04-2012 o 12:04

Widziałem dzisiaj Twoją alfe nad Manhatanem. Zajedź do bos polu w cieszynie i zrobią Ci przelot z kwasiakaKońcówki to wiesz...
![]()

Pewnie to byłem ja, bo przejeżdzałem dziś przez Ustroń, srebrnej 145-tki jednak nie zauważyłem nigdzieCo do bos polu...jest to dobry pomysł, choć będzie pewnie musiał poczekać bo pojawił się pewien kłopot z alfą...
Problem z odpalaniem
Ostatnio edytowane przez baton ; 02-05-2012 o 22:19

też myślę nad jakąś koncówką fajną ale nie mam pomysłu narazie. Słupki czarne powinny być do uszczelki- tak faktycznie dziwnie wygląda.
Ale cała Alifna na plus![]()

Co do słupków, to znalazłem takie oto zdjęcie:
Słupki pomalowane w identyczny sposób jak moje. Z tego co się orientuje, to samochód też jest krajowy. Teraz pytanie czy zbieg okoliczności, że auta mają w taki sam sposób pomalowane słupki, czy to jednak fabryka.
Co do mojego samochodu, dotarła do mnie lotka którą zakupiłem kilka dni temu.
![]()
![]()
Widzę, że ta lotka ma śruby, którymi musiała być zamontowana do klapy. U mnie otworów na takie śruby nie ma i nie widzi mi się, żeby dziurawić klapę. Klej do plastiku będzie dobrym pomysłem ? Ewentualnie jaki inny środek możecie polecić, tak żeby przy 180km/h lotka nie odpadła ;p ?
Ostatnio edytowane przez baton ; 09-05-2012 o 20:03
ja bym proponował klej do szyb. Chciaż sruby zawsze były by najpewniejsze
Alfa to nie samochód ..... Alfa to styl życia.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki