Czarna AR 159 SW Czarnego:-)

Czarny_28

Aktywny
Auto
AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.
Wrzucam swoje fotki.Kupiona od Tomka 01.10.2011.Kolor Nero Oceano,wersja Progression,rok produkcji-wrzesien 2006.Wersja belgijska 16 V 136 KM.Na chwile obecna ma 144 tys km.Na dniach bede chcial wymienic kompletny rozrzad,olej i filtry.Kolektor po regeneracji,Wywalony DPF,Zaslepiony EGR(wszystko porobil mi Tomek za co wielkie dzieki).Po tym wszystkim ma troche wiecej mocy.A moze te 136 KM jest tylko na papierze-to juz trzebaby sprawdzic na hamowni.W sumie idzie jak burza.Dla mnie bomba.Ciesze sie jak dziecko z tego zakupu.Dzis wyczyscilem cale wnetrze lacznie z pielegnacja skory:-).Zdjecia nie zaspecjalne bo robione na szybko i komorka.Uzupelnie temat w najblizszym czasie lepszymi zdjeciami.Zycze milego ogladania.Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Ładna 159 choć bardziej wolę w sedanie; ale piękne wnętrze
Też o takim myslę do swojej 156

Ladniutka, dorzuc jej fajne felgi na lato wieksze i bedzie na bogato :) Udalo sie chlopakom usunac wszelkie mankamenty?

wywalili DPF, EGR czyli to co jest bzdura totalna to bedzie dobrze :)

czerwona skora i czern - konkret :)

Falcon no chyba sie udalo.Wszystkie bolaczki raczej sa wyeliminowane.Jedynie co to nie wiem czy przekladnia byla na gwarancji zmieniona.Kolektor mi zregenerowali,EGR zaslepili.Troszke nia szarpie przy zmianie z 1 na 2(moze to wina tej geometrii turbiny bo EGR jest wyczyszczony i zaslepiony-cos Tomek gdzies tu o tym pisal).Oby nie.Teraz w sobote sie wybieram do nich na wymiane rozrzadu,oleju i filtrow.A najbardziej mi sie smiac chce bo Ci co mi ja odradzali(znawcy motoryzacji)teraz sie nia zachwycaja.Zalosni sa tacy ludzie

Co mnie cieszy najbardziej hahaha wzrok przechodniow.W mojej wsi:-)ok 50 tys mieszkancow z czego ze 20 tys wyjechalo:-) sa najprawdopodobniej dwie 159 SW(razem z moja) bo jedna widzialem i jeden sedan no i jedna Brerka na pewno,a ponoc jest druga bo mi znajomy mowil ze widzial.

Ostatnia edycja:
Czarny gratuluję,w końcu masz swoją upragnioną bellę:)

Piękne przody mają te auta mmmm, a co do środka zawsze podobała mi się czerwona skórka za co gratuluje, tylko myslałem że więcej ma bajerów w środku

manieklbn bajerow ma wystarczajaco.Moze bedzie mi troche brakowalo tylko podgrzewanych foteli w zimie,a tak pozatym to mam wszystko co chcialem.Dzieki koledzy za mile opinie.Artorius no w koncu ja mam:-) i ciezko mi ja zostawiac na noc hahaha

---------- Post added at 17:30 ---------- Previous post was at 17:01 ----------

Dodaje kilka wyrazniejszych zdjec:-)

Czarny_28: Jeszcze mi sie przypomnialo - Tomek mial Ci okleic chyba plastiki w kokpicie? Jak to w praktyce sie sprawuje? Pytanie pewnie bardziej aktualne za jakis czas, ale od strony wizualnej jak sie prezentuja? No i w dotyku jak to jest z nimi :)

wyglada super.Prawie nie widac roznicy.Trzeba sie dobrze przyjzec z bliska zeby cos zobaczyc.W dotyku rewelacja.

Czarny, przylaczam sie gratulacji! Za czerwona skora nigdy nie przepadalem ale u Ciebie wyglada na prawde dobrze.
Szerokosci! ;-)

Ja juz wrocilem z Krakowa.Wymieniony kompletny rozrzad z pompa wody+olej i filtry(kabina,powietrza,oleju).Paliwa nie wymienialem bo mi Tomek odradzil narazie.2 godzinki i mam z glowy na 5 lat bo 100 tysiakow to ja nawet za 5 lat nie zrobie.Caly koszt czesci z wymiana 1210 zl.

Amortyzatory
Powrót