Powiało luksusem![]()
"Nieważne, czym jeździcie obecnie, i tak stracicie dla Alf głowę. Ja straciłem" - "Nie zatrzymasz mnie" Jeremy Clarkson

Oj dawno mnie nie było a to dlatego że mam teraz nowe zajęcie w całości aprobujące mój wolny czas i obecnie bella nie za wiele dostaje odemnie "pieszczot " Nawet z myciem troche się ociągamwiecej info o obecnym "hobby" : www.koralgol2norbiwolow.mojabudowa.pl
A bella : na liczniku stuknęło jej 200 tys !!! teraz coś koło 203 tys - na dniach w planach wymiana oleju, filtrów, możliwe że nowy aku zagości w belli , coś tam zawiecha z przodu postukuje wiec i to trzebaby zrobic ale cały wolny czas spędzam na budowie - zaraz po pracy zawodowej szybki obiad i do 22 walka z domkiemJedynie w niedzielę mógłbym cos porezać przy belli - ale wolę choć troche odpocząć i spędzić czas z rodzinka - bella jedynie wozi nas po kraju i nie tylko - ostatnio kudowa zdrów, strzeliniec i te klimaty
![]()
Za jakis czas zrobię jakieś nowe foto belli , moze cos tam w niej porezam w wolnej zimowej porzea tak nieśmiało napisze że powoli myśle nad zmiana belli na cos wiekszego
a tak naprawde to szkoda mi belli na ta budowę - codziennie w brudnych ciuchach muszę wsiadać , kiera od brudnych rąk i rekawiczek wytarta, całe wnętrze zakurzone bo jak szlifuje i wsiądę to zapylam wnętrze , w bagażniku narzędzia , czasem pare bloczków :/ Oj nie jest to autko na budowę - szkoda je zajechać !!! sprzedałem hak a teraz by sie przydał
tylko bella z przyczepką - ble ble
W oko wpadło mi nowe autko - albo chrysler grand voyager ( rodzinna furka - zawsze coś przewiozę na budowe ) albo land rover range rover tak 98-00 w dieslu - piekna wg mnie terenówka z wnętrzem luksusowym - tylko żonce się nie podoba
![]()
W każdym razie powoli myslę nad rozstaniem z moja czarna perłą - wiem jedno - po skonczeniu budowy w odpicowanym garażu zagości cos z rodziny AR - marzy mi sie 159a na czas budowy cos wiekszego wymagane
![]()
pozdro
Norbert
to powoli żegnamy się z twoją bellą i Tobą na forum...Powodzenia w znalezieniu autka. P.S. Chatka zapowiada się suuuper![]()

Witajcie
dawno mnie nie było bo tak jak pisałem dalej brak czasu na postyciągla z jednej pracy do drugiej - a alfa wiernie służy jak na razie
wczoraj złapano kapcia - przetarłem gdzies oponęi trzeba zakupic cos nowego - tak wiec poszukuje cos na lato a i na zime przydałoby się cos nowego wrzucic na toczydełka
a teraz zgodnie z tradycją:
07.10.2010 - przebieg 210500 km
- wymieniono olej valvoline max life diesel - 5,5litra
- wymieniono filtr oleju filtron
- wymieniono filtr powietrza
do wymiany pozostało:
- filtr kabinowy - juz kupiony ale czasu zabrakło na wymianę
- wachacz górny od kierowcy przedni
- łacznik stabilizatora przedni od kierowcy
- gumy na stabilizatorzepare groszy a ile z tym roboty
![]()
- geometria zawieszenia

09.10.2010 - zakup opon zimowych - dunlop sp winter sport 3d - 205/55/16 - 4 sztuki - 500 zł
- off topikowo - mam alusy 16 cali zender 4x98 do sprzedania - info w dziale sprzedam![]()

11.10.2010 - wymiana opon na zimowe - 50 zł za wymianę
11.10.2010 - zakup nowego akumulatora 74 Ah 680A - 310 zł
wymiana własnoręcznie filtra kabinowego ( 35 zł), lewego łacznika stabilizatora przedniego ( 30 zł) i gum na wahaczu górnym przednim ( 2x25 zł)
niestety dalej stuka stabilizator - czeka mnie chyba najgorsza robota w 156 - wymiana gum na stabilizatorze - opuszczanie sanek itp.... spory zapas złotego trunku wymagany i pare godzin wolnego
![]()
Ostatnio edytowane przez norbiwolow ; 12-10-2010 o 09:52
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki