Przedstawiam wam moją nową zdobycz czarną Alfę Romeo155 2.0TS 16V Super która opuściła fabrykę w 1996 r od tego czasu na trzaskała 210 tys km.
Jak przystało na Alfę , wyposażenie:
-ABS,
-el. szyby,
-el. podgrzewane lusterka,
-klima-tronik,
-el. szyberdach,
-światła przeciwmgłowe,
-centralny zamek,
-poduszka powietrzna,
-immobiliser,
-jasna welurowa tapicerka,
Samochód w stanie bardzo dobrym pod względem blacharskim ( po za drzwiami które są wgniecione ) , do wymiany tłumik , siłownik centralnego zamka , szyba przednia , czujnik poziomu oleju , muszę się przyglądnąć dokładnie zawieszeniu i zakonserwować ją - bo szkoda żeby takie cudeńko wszamała Ruda .
Liczę ze w najbliższy weekend trafi na garaż i zostanie powoli rozbierana .
Temat będzie uaktualniany jak tylko będę coś przy niej robił aby były właściciel mógł zobaczyćże Bella nie poszła w złe ręce

Pewnie że nie trafiła w złe ręce. Teraz masz 2 niunie tak jak ja.

jedna na codzien druga na niedziele do ktorej zakladasz te czarne skory
166 3.0 V6 24v 2007-
155 2.0 16v 2002-
164 3.0 V6 12v 2002-2006 155 1.7 TS 1999-2002

2.0 16V TS to jest to. Pięknie to chodzi. Myślę, że z jazdy będziesz 1000 razy bardziej zadowolony niż TD.
Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
aż mi się łezka w oku zakręciła..
zajmuj się nią dobrze, napewno będe zaglądał![]()
była 155 2.0TS - nadal na forum
była 146 1.4TS - pojechała w świat

powiem wam , że to co mówiłem na TS-a jest nie prawdą
Kurcze , pięknie to chodzi , ładnie ciągnie nawet na wysokim biegu przy małych obrotach - prawie jak Diesel![]()
Ale prawdą jest to żę hmmm ona paliwo połyka jak może ;( , nie tak jak w Dieselku
Więc jedna będzie właśnie tak sobie po jeździć raz na jakiś czas a czerwona będzie śmigać do pracy itd.
Naprawdę , jestem zadowolony z samochodu chodź te kontrolki z oleju mnie martwią i temperatura Oleju ( nie może się zagrzać , na trasie spada poniżej 60 stopni , w długim korku pokazuje mi się max 65 stopni i nie wiem czy zegar walnięty . Kontrolka z bagnetem na liczniku też wydaje mi się ze świeci za długo bo gaśnie po jakieś 5-6 sekundach po odpaleniu ) .
Co do skóry mam ją w czerwonej , ale zastanawiam czy nie przełożyć do czarnej, może mi się uda chwycić drugi komplet
ale ten welurek jest elegancki![]()

To pozostaje życzyć przejechania drugich 200 tyś. kilometrów.
A konserwacje to sam robisz, czy masz jakiś warsztat, który się tym zajmuje?
Ostatnio edytowane przez wojtas_aw ; 18-10-2011 o 20:45

sam zrobięna czerwonej się już nauczyłem co i jak się robi
i co zdało egzamin a co nie
Więc przy tej nie popełnię błędów![]()
Też się przymierzasz do konserwacji podwozia ?

Dziaru, a może byś opisał na przykładzie czerwonej co i jak?? Przyda mi się na wiosnę a że też mam czerwoną to na pewno zda egzamin![]()
Ośmiozaworowy TS opakowany w najszybszy kolor
"Make a car more powerful and it goes faster accelerating in a straight line. Make it lighter and it goes faster everywhere.", Colin Chapman.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki