Witam serdecznie wszystkich fanów AR!
Od jakiegoś tygodnia jestem posiadaczem mojej belli - AR 156 1.9 JTD, Sportwagon, rocznik 2004
Alfetka jest w kolorze Rosso Siena (jeśli się mylę to poproszę o poprawienie) i jasne skórzane wnętrze. Dzisiaj z braku laku zrobiłem jej fotki, wybaczcie za jakośc - zdjęcie robione telefonem.
Autko było troche zakurzone, rozkopany Poznań nie sprzyja utrzymywaniu "wypucowanego" lakieru.
Felgi póki co seryjne 16, może na wiosnę w jakieś 17 się zaopatrzę. Ale teraz ważniejsze wydatkiWymieniłem już Olej na Castrola Edge'a 5w40 dla turbodiesli, oraz filtr oleju, w przyszłym tygodniu rozrząd, filtr oleju i powietrza.
Pozdrawiam!

ładnie się prezentuje, fajny kolorek, cyknij jeszcze fotki wnętrza, pozdrawiam i bezproblemowej eksploatacji życzę![]()

Witajcie, Alfetka dostała juz jakiś czas temu nowy rozrząd (pasek gates, pompa dolz, napinacze ina), wszystkie filtry wymienione, zimówki odziane (Continental Winter Contact), zakupiłem już klocki przednie Boscha i nawiercane tarcze ATM Mikoda.
Autkiem przejechałem od 12 Listopada koło 5 tys kilometrów i z każdym kilometrem zakochuje się w nim bardziej
Nawet takie rzeczy jak zacinający się guzik od klamki, wyskakująca kontrolka Motor Control System Failure (dwa razy juz kasowana, pokazywało jakiś błąd wskazujący na kiepską jakoś paliwa, albo coś nie tak z filtrem paliwa, a leje tylko verve v power itp. Co jakiś czas się pojawia i sama znika) oraz niedogrzewający się silnik (termostat otwiera się przy 70 stopniach - następny wydatek) nie zniszczą mej miłości
Pozdrawiam
3340&d=1325631061" id="attachment43340" rel="Lightbox_752590" >
![]()
Kolorek bardzo ładny i do tego jasna skóra-to jest to co najbardziej mi się podoba.A w dziale bazar są "Tory" chyba 17-ki , na Twojej Alfince pięknie wyglądałyby.

Piękna alfa, fotki wnętrza by się przydały.
Też mi się zacina guzik od klamki, masz na to jakąś radę?
ŁadnaCiekawy kolor, czekam na więcej zdjęć w lepszej jakości
Przede wszystkim dać mu smaru![]()
La mia Bella e a volte capricciosa

@RAFI no te Toory by się ładnie prezentowały, ale to później, na razie są ważniejsze wydatki
@paluch Wprawa w otwieraniu jedynieTrzeba by pewnie rozebrać te klamkę i porządnie nasmarować. Tu jest wszystko chyba opisane: [156]sposób na zacinający sie guzik w klamce drzwi przednich
Jak znajdę więcej czasu to porobie fotki.
Kolejny problem się jakiś czas temu pojawił - od około 2,5tys obrotów, przy pełnym 'bucie', na 3 i 4 sprzęgło jakby się ślizgało, znaczy sie zwiekszają się obroty na chwile nieadekwatnie do wzrostu predkości.

piękna bellaco do temp. to jeśli masz oryginalny termostat behra to tak się będzie otwierać. Moja bella zimą też trzyma temp powyżej 70" C, a termostat wymieniony na wspomniany wyżej. U mnie te same objawy ze sprzęgłem - komplet Valeo kosztuje w intercarsie 550 zł. Mam do Ciebie pytanko - jak sprawują Ci się te mikody? muszę niedługo kupić komplet na przód i tył - na takie tarcze jestem właśnie zdecydowany, ale z chęcią dowiedziałbym się jak sprawują się na autku
pozdrawiam Paweł
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki