Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Nasze Belle - Opisy i zdjęcia naszych Alf.
    Użytkownik Embrion Avatar szabel
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.0 TS+Gaz, Peugeot 607 3.0 24V
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    20 h 47 m

Domyślnie Alfa Romeo 166 by Szabel Edition

Witam wszystkich tutaj zgromadzonych, chciałem zaprezentować mój nowych nabytek w postaci Alfy Romeo 166. Na początek troszkę historii jak nabyłem owe autko. Na początku zawsze chciałem mieć AR 166, ale po kilku dniach oględzin w poszukiwaniu nowego auta w oko wpadła mi Lancia Lybra i tak oto zakochałem się w tym modelu. Wyczaiłem kilka ofert na allegro i pojechałem w drogę, pierwsza Lancia była okey, miałem już ją kupować ale wstrzymałem się bo w tym czasie pojawiła się inna aż w Poznaniu czyli 250 km ode mnie, wsiadłem w auto i w drogę. Na miejscu okazało się niesamowitym strupem, środek jakby jeździł nim syn olejarza - cały w oleju, tapicerka dziurawa, z deski rozdzielczej pozdrapywany lakier, bok rozwalony - sprzedający stwierdził takie rzeczy się zdarzają, a przez telefon twierdził że autko jest w idealnym stanie. Na dziurawy środek i zdrapany lakier na desce jego złotym środkiem był "karcher", na do widzenia powiedziałem wsadź Pan sobie w dupę ten cały karcher i samochód, zabrałem się i pojechałem. Po kliku dniach pojawiła się w tym samym czasie Lancia jakieś 50 km ode mnie i alfka z Kielce jakieś 150 km ode mnie. Jako że Lancia nie jest chodliwym towarem, wybrałem się najpierw na oględziny Alfki. Po kilku godzinach od wystawionej aukcji byłem już umówiony ze sprzedającym, niestety musiałem poczekać do następnego dnia do godziny 10 bo już ktoś inny miał przyjechać oglądać autko. Jako że owy Pan mógł przyjechać dopiero w poniedziałek, uradowany z myślą że kupię auto pozbierałem szybko z bratem komputer do diagnostyki i miernik lakieru i w drogę. Na miejscu pojawił mi się uśmiech na twarzy i po cichu mówię sobie że będzie to moje autko. Ale jako że brat chciał wszystko dokładnie sprawdzić, spędziliśmy tam 3 godziny . No ale warto było, niżej prezentuję moją zabaweczkę. Ahh nazbierała się epopeja, ukłony dla tych co przeczytali całość.

2. # ADS
    Akwizytorka

Użytkownik Romeo Avatar pampik
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 166 2.4 JTD 00r
    Czas spędzony na forum
    10 d 19 h 53 m

Domyślnie

ładna ale widze że masz wsadzony adapter

http://www.forum.alfaholicy.org/ko/z...e_aux_ics.html

polecam i jakość super w porównaniu do adapteral. pozdro

Użytkownik Pirat drogowy Pokaż na mapie Avatar tomrk@r
    Mieszka w
    Podkarpacie,Pilzno
    Auto
    AR156 1.8 TS +LPG_AR 145 1.4 TS_były 156 1.8TS,1.9JTD,2.4JTD
    Czas spędzony na forum
    6 d 22 h 25 m

Domyślnie

Zacna bella zdradź jak radzi sobie 166 LPG z silnikiem TS-ki bo chyba takowy jest w Twojej niuni??
    "Alfa Romeo podobno się jebie...
    -Skąd wiesz?-Nie wiem..."

Auto
    Czas spędzony na forum
    20 h 47 m

Domyślnie

Pampik co do tego adaptera to muszę poczytać, dzięki

tomrk@r tak siedzi tam 2.0 TS z gazem Stag 300, jak sobie radzi bardzo dobrze. Spalanie na trasie 10l/100, chodzi cichutko. Nawet jak przechodzi na gaz to gładko bez żadnych szarpnięć.

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    AR166 V6 TB '98
    Czas spędzony na forum
    21 d 6 h 22 m

Domyślnie

Ja przeczytalem calosc
    Ladna 166, gratuluje! Skad jestes? Widze ze tez masz\miales 607. Jak w relacji ze 166?

blu odissea

Pininfarina Coupe żonki

transport do pracy

Auto
    Czas spędzony na forum
    20 h 47 m

Domyślnie

Podziękowania że chciało Ci się czytać całość

Co do Peugeota 607 to cały czas jestem w posiadaniu, w sumie to bardziej samochód ojca niż mój. Ale kiedy chce to biorę i jadę. Jak się ma 166 do 607? Powiem tak w 607 zawieszenie jest na pewno bardziej miękkie w Alfce jest one sztywniejsze, twardsze. Jedni wolą mięciutkie, inni wolą twardsze. Co do komfortu jazdy myślę że na równym poziomie. Ojciec ma troszkę droższą wersję, 3 litrowy silnik, ksenony, nawigację, zmieniarkę, automat - co prawda to wszystko również w AR 166 występuje, więc nie daję tego na korzyść 607. Jedynie co jest chyba bardziej ogarnięte w 607 to komputer podkładowy czytaj wyświetlacz, wyświetla full kolory, menu jest kolorowe, a w 166 jest wszystko czarno-zielone, oprócz loga gdy włącza się komputer. No i 607 jest kilka cm dłuższa, ale węższa. Ojciec po przejażdzce 166 stwierdził że super auto, a zawsze dla niego wyznacznikiem klasy były francuskie autka, więc coś w tej alfie musi być .

Podsumowując czy zamieniłbym się z ojcem autami? Szczerze odpowiem że nie, deska rozdzielcza i tył autka w 166 jest po prostu kosmos , jeżeli biorąc pod lupę AR 166 wersję poliftową to przód również miażdzy system.
    Ostatnio edytowane przez szabel ; 28-10-2011 o 10:42

Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    AR166 V6 TB '98
    Czas spędzony na forum
    21 d 6 h 22 m

Domyślnie

Spoko, ja mam jeszcze dluzszy opis na prezentacji belli

166 ma kolor tylko masz pewnie wlanczony tryb nocny dlatego zielen. Ale fakt faktem animacji nie ma wiec kolor doswiadczysz na navi. A tak to niewiele kolor widac (ale nie zielony).
    607 fajna limuzyna. Jedynie przez mase i zestrojenie ma duzo gorsze osiagi nawet z 3.0. Ten silnik ma zona w 406Coupe to w tym sie kula dobrze.

blu odissea

Pininfarina Coupe żonki

transport do pracy

Auto
    Czas spędzony na forum
    20 h 47 m

Domyślnie

Hmm wrzucam fotkę wyświetlacza, kolory zielono-czarne tak jak pisałem i nie bardzo widzę możliwość ich zmiany, jakieś propozycje?

Korzystając z okazji, cyknąłem jeszcze inną fotkę i z innej pozycji 166

Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    AR166 V6 TB '98
    Czas spędzony na forum
    21 d 6 h 22 m

Domyślnie

W trip wchodzisz w ustawienia, tam wyswietlacz i tryb dzienny. A to jest tryb nocny.
    A tak przy okazji zalecam lekturke instrukcji obslugi auta i ICSa

blu odissea

Pininfarina Coupe żonki

transport do pracy

Auto
    Czas spędzony na forum
    20 h 47 m

Domyślnie

Spoko zaraz się pobawię, raptem mam tą furkę 2 tygodnie. Z góry dzięki

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

brak tagów :(

Zakładki

Uprawnienia