Witajcie! Choć na forum jestem już jakiś czas, to jeszcze nie było oficjalnego „czesc”.
Pozwólcie, że zaprezentuję moja belle.
Oto Czarna Perła, na punkcie ktorej mi odbiło !
Kilka danych: silnik klekot fabryczne 210 kucy, choć powiem że ta 5 cylindrówka brzmi ładnie jak na diesla (wkrótce może bądzie ok. 250KM), pełne wyposażenie poza Q4 , rocznik 08r, felgi na lato 19 TI opony PZero Nero, zima 17” (od koleżanki Brery) na oponach Michelin Primacy Alpin (przyznam ze nie byłem przekonany do tych 17stek, ale z czasem sie do nich przekonałem).
Jak na razie dodalem od siebie:
Tablice alfaholikówprzyciemniłem szyby, odświeżyłem lakier polerką i zabezpieczyłem woskiem na zimnę, klosze reflektorów również zostały wypolerowane a dolne lampy halogenowe wymienione i doposażone w lepsze żarówki, które nie odstaja tak barwa od fabr. xenonów, poza tym doszły LEDy na zewnatrz i wewnątrz (pozycje, ośw rejestracji, oświetlenie kabiny, drzwi, schowka i bagaznika), zamiast fabr. radia włożyłem 7” stacje Navi/Kenwooda z DVD na pilota, które w połączeniu z fabrycznym BOSE wymiata; zainstalowałem też kamerę cofania, do wymiany poszedł znaczek AR i poobijane od kamieni przednie scudetto oraz zdjałem niezbyt pasujacy do całosci napis design Giugiaro
Chip na razie chyba odłożę na wiosne.
W planach na przyszłośc webasto, ale przezyjemy zime - zobaczymy (może fabryczna grzałka się sprawdzi
Z serwisowych: pełna diagnostyka, kompletny serwis, wszystkie filtry, rozrząd z pompa wody, paski klinowe, olej motul x-clean, nowy mocniejszy aku Varty Silver, profilaktycznie: nowa przepływka, częściowe zaślepienie EGR i sprawdzenie wtrysków
Zdjęcia niestety nie są najlepsze (kiepski ze mnie fotograf) i nie oddają w pełni uroku Belli – jak będę miał wiecej czasu zrobie jakąś lepsza sesje i wrzuce tutaj lub do albumu.

Cześć
Piękne cacko, pakiet Ti ładnie dopełnia całość. Gdyby nie śląskie dorogi po których się poruszam polowałbym na te 19" alusy, ale z rozsądku zostaje przy 17". Możesz napisać jakie żarówki wsadziłeś do przeciwmgielnych i czy te nakładki na lusterka to aluminium czy tworzywo stylizowane na alu?
Nero Provocatore - AR159 - zawiozę do ślubu!!

piękna bestia![]()

Czesc, Dzieki.
To sa odpowiedniki "blue" majace barwe zblizona do 4000K. Dokladnie nazwy nie pamietam (nazwa cos GBT...), wiem ze tez maja powlekana niebieska banke i dodaktowo w srodku sa wypelnione jakims gazem, ktory ma ponoc wydluzac ich zywotnosc w stosunku do blue vision czy cool blue - sprzedawca byl ich pewien, dal gwarancje na paragon, jesli sie przepala wymienia na nowe od reki, wiec zakladam ze sa ok. Wydaje mi sie, ze sa made in Taiwan, ale co tam... Do halogenow nie chcialem wsadzac ledow bo ponoc jest to niezgodne z przepisami.
Blue vision ultra powinny tez dac rade.
A te nakladki na lusterka, tu mnie zagiales - nie wiem czy to tworzywo czy prawdziwe alu, ale podejrzewam, ze jednak tworzywo stylizowane na alu. Jak bede przy aucie to zerkne.
Ostatnio edytowane przez szewi ; 02-11-2011 o 14:45

ładna , nieco jasnych elementów w środku ożywiłoby wnętrze ale i tak jest super
stawiam na real alu co do tych lusterek
Jeśli będziesz kiedykolwiek ją sprzedawał - napisz do mnie na pw.
A będziesz, bo jak sam napisałeś brakuje Q4![]()
Osłony pod silnik AR 147/156/GT/GTA/Crosswagon
http://www.forum.alfaholicy.org/czes...tml#post814896

a ty już byś mu zabroł
dej mu sie nacieszyć
jo tyż czekom ale na inno ...
drugie zdj chyba najlepsze, piękna maszyna, chciałbym taką w przyszłości![]()
Renault 25 2.2 1986r.- była
Renault 25 2.0 1991r.- była
AR 164 T.Spark aktualnie

z tym srodkiem fakt, troche bałem się ciemnego wnętrza, ale powiem że szybko polubiłem ta wersji wyposażenia
Wcześniej byłem zwolennikiem ciemne auto + jasna skórzana tapicerka.
Co do Q4z jednej strony racja szkoda ze nie ma (choć nie można miec wszystkiego
z drugiej auto jest duzo lżejsze.
159 z Q4 waży prawie dwie tony i powinna mieć 300 koni żeby to ogarnąc lub być mocniej odchudzona
Dobra koncepcja na Q4 w alfie to IMO 156 crosswagon![]()
Ostatnio edytowane przez szewi ; 02-11-2011 o 14:47
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki