Witam
Jestem użytkownikiem forum od kilku miesięcy, więc czas dać coś od siebie. Tym razem prezentuję wam moją Alfę. Jest to mój pierwszy samochód tej marki ale zanosi się na to zostanie przy mnie dłużej niż rok. Zakup był zdroworozsądkowy stąd padł wybór na silnik diesla. Samochodu szukałem ok. pół roku z nastawieniem na bogate wyposażenie (chodziło tu o navi, xenony, pełne sterowanie w kierownicy, 17” felgi, bananową skórzaną tapicerkę – nie chciałem czarnego wnętrza). Miał cieszyć oko! Jak widać plan udało się zrealizować. Auto jest z 2005r. w wersji Distinctive, kolor Grigo Lipari. Jedyne czego mi brakuje to pakietu zimowego. Jak widać nie można mieć wszystkiego.
Na dzień dzisiejszy jedynym następcą jest Brera!
Zdjęcia zrobiłem na szybko wracając dzisiaj z Poznania. Czasu było mało bo szybko pogoda się zmieniała, a do tego był to ostatni dzień letnich kołach. Zimowe już tak ładnie nie są…
Żałuję, że do zdjęć nie zdjąłem tablic ale czasu brakowało, dlatego musiałem wspomóc się Photoshopem.
Jedyne co w samochodzie zmieniłem/poprawiłem to za przednimi maskownicami z logo Bose zamontowałem dodatkowe tweetery Hertz DT16. Planuję założyć je jeszcze z tyłu. Musiałem także kupić nowy przełącznik okien w drzwiach kierowcy, bo poprzedni coś szwankował.
pozdrawiam
Łukasz
Ostatnio edytowane przez Luqas ; 09-11-2011 o 23:32

Moc jest seryjna czyli 150KM.
Na przyszły sezon rozważam zwiększenie mocy ale ograniczając się tylko to elektroniki. Chcę też przemalować felgi lub zmienić je na 18” (chwilowo to tylko plany).
świetne autko... całkiem podobne do 147heh... żart
Gratuluję wyboru

Cieszę się, że się podoba.
Lubię grafitowe lakiery na samochodach, stąd też poprzednie auta był w podobnych odcieniach.
Dorzucam jeszcze dwa zdjęcia w wersji zimowej (16" "telefony" z AR 156).
Jako, że samochód bez modyfikacji i niespecjalnie wyróżniający się na tle innych Alf, to pozwoliłem sobie na zdjęcia w plenerze (trochę mniej czytelne i lekko przekontrastowane).
pozdrawiam
Bardzo ładne autko! Jeżeli mógłbym coś dodać- nie maluj felg na ciemny kolor, optycznie sie zmniejszą i będzie to źle wyglądać. Jeżeli nie będzie to dla Ciebie problemem to mógłbym dostać zdjęcia Twojej Alfy na maila?chciałbym bardzo, bo marzy mi się takie autko właśnie
![]()
If you just let me I'll find a way
To ease your mind and for you to stay
And I will untie all the ropes
It's hard for me but believe me, I'm trying.

w 5 zdjeciu "zdjecie wnętrza" prawe lusterko i czerwona kurtka . Tylko mały szczególik. Gratki, oprócz innego koloru skóry i wyposażenia mamy tę samą belle.
P.S. masz talent fotograficzny, możesz robić sesje samochodowe.
tak - jak na szybkie strzały to zdjęcia wyszly extra. AR bardzo fajna. Ciemne fele mi osobiście nie odpowiadają ale to rzecz gustu. Jaki aparat posiadasz?
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki