Siemanko
Kupiłem ostatnio GTV 2.0 przez inne forum internetowe Alfy, ale na tabliczce rej. posiadam logo i adres alfaholicy.org. Dlatego też postanowiłem się przywitać i przedstawić moją Alfę
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Na moim kanale YT inne moje auta...
Alfa jest po remoncie silnika i pochodzi z rąk Alfaholika
Poza wydechami auto jest seryjne, z planów mam jedynie lakierowanie całego auta i odnowienie wnętrza, ew. audio. Z wydechami to jest lekki dylemat co zrobić ale czas nie goni. W aucie jest zrobione/robione aktualnie :
- pasek klinowy
- przekładnia
- klocki/tarcze : proszę o sugestie co zastosować
- ograniczniki drzwi
- lampy zderzak przedni - sugestie?
- oleje, filtry, płyny - lubi alfa motula?
Alfę kupiłem jako auto na nadchodzący kryzys gospodarczy, być może zastosuję gaz jak doskoczymy do 6tki za pb98. Uznałem że nie ma sensu ten cały konsumpcjonizm) Miałem kupować Brerkę ale jakoś nie podeszła a i też nie tania bo 50k, a GTV nigdy w życiu nie widziałem... a jestem petrolhead, miałem sportowe auta, jeździłem na zloty, nocne wyścigi, itp itd. Więc, kupiłem GTV która kosztowała mnie tyle co pompa wspomagania i zawór jakiś tam do poprzedniego auta
I musze przyznać, że jestem szczęśliwy jak widzę, że lepiej mi się jeździ i lepiej się czuję posiadając Alfę...
Auto ma swój urok, oby pozostała w rodzinie juz na zawsze. Troszkę żałuję, że nie kupiłem 2.0 turbo... ale swap zawsze można zrobić, póki co jednak mocy nie brakuje w zakrętach, jest fajnie
Witam wszystkich!
Ostatnio edytowane przez rastafaraj ; 18-11-2011 o 00:14
Bardzo ładna, felgi mi się tylko nie podobają.

Witam witam
Autko znajome
Co do twoich pytan jesli chodzi o olej. Tak Alfa lubi Motula. Sam mam wlany 10w40 6100+. Co 10tys km wymiana.
Krążą rózne historie o panewkach i tym podobnych sprawach, dlatego nigdy na zimnym silniku i krec do konca silnika
Ja wole dmuchac na zimne i stosuje sie do tej zasady.
Uzupelnij swoj profil na forum, bo nawet nie wiemy skad jestes![]()
Ostatnio edytowane przez kobielczak ; 18-11-2011 o 01:53
Ładna ..... zainteresowałem się wydechem bo fajnie by u mnie wyglądał i brzmiałNie wiesz skąd i za ile?

Pogratulowaćzajebisty kolor i fajnie zrobiony filkim
![]()
A zapomniałem że jedno światło postojowe czy jakoś dziwnie świeci chyba że to przeciwmgielne![]()

już ją gdzieś widziałem - ba, nawet siedziałem
oby służyła długo i bezawaryjnie!
Alfa Romeo 156 SW GTA Q2 (10.2010 - 12.9999)
Alfa Romeo 156 2.5 V6 (01.2009 - 12.2010)
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki