_Alfa Romeo 156 2.4 JTD
Typ : Sedan
Pochodzenie : DE
Rok Produkcji : 1999
Poj : 2400 / 100 kW
Przebieg : 170 kkm
Kolor: Blue Cosmo Metalizzio
Wyposazenie :
ABS
4 x Airbag
Klimatyzacja
El. Szyby
El. lusterka
Granatowa skóra MOMO
Podgrzewane fotele
Soczewkowe reflektory
Spryskiwacze reflektorów
Czujnik parkowania
Centralny Zamek
Wspomaganie Kierownicy
Regulacja Kierownicy
Podłokietniki Przod i tyl
Chromowane dodatki na zewnatrz jak i wewnatrz zrobione przez kolege admor, w/g mnie wyglada to bardzo dobrze i delikatnie
ver. SPORTPACK 1
Konsola Carbon
Czarne Zegary
16" Telefony
Kierownica i Gałka zmiany biegow obszyta skóra
Obnizone zawieszenie
Plany: Stylistycznie mozliwe ze felgi pojda w bialy klar, pomalowanie pokrywy silnika w cos bardziej wpadajacego w oko, zaciski w kolor czerwony no i 1 rzecza zrobiona podemnie byla wymiana konsoli ze srebrnej na carbonowa (czego jeszcze nie widac na zdjeciach). Nic wiecej Alfie nie brakuje. Z czasem podejrzewam zavirusowanie Alfy poprzez program a poki co zaslepienie EGR itd. Musze troche wejsc teraz w temat JTD
Czemu zmiana na Diesel?
Poniekad odp jest w tym temacie
__Alfa Romeo 156 1.8 [ TS 16v ]
Gdyby byla jakas zadbana v6 z instalacja LPi pewnie bym sie nie zastanawial, lecz Alf z taka inst jest praktycznie 0 (a auto na PB jako 1 przy czestej jezdzie niestety w tym kraju odpada) wybor byl jeden. JTD. Akurat trafilem na egzemplarz z silnikiem jaki mnie interesowal, wizualnie rowniez byl taki do jakiego staralem sie doprwadzic poprzednia Alfe. Dopelnieniem bylo ze poprzedni wlasciciel byl Alfaholikiem i naprawde widac wlozone serce w te auto. Auto zadbane w srodku ,jak i na zewnatrz, bez wkladu finansowego na kilka, kilkadziesiąt tys km (wszystko udokumentowane) zal bylo rozstac sie z T.S'em ale przyznaje sie ze 2.4 rowniez potrafi sprawic radosc (niewiem tylko czy to nie magia samej marki a wersja silnikowa gra tutaj poboczna role) Na koniec dodam, czy T.S czy JTD, V6 jako drugie auto musze jeszcze sobie sprawic (Najlepiej GTV Spider)![]()
Kilka zdjec od poprzedniego Alfisty
Ostatnio edytowane przez rdk_ ; 11-12-2011 o 12:39
♥ Anonima Lombarda Fabbrica Automobili ♥
Alfa Romeo 156 [1.8 T.S 16v 106 kW 2001r ] SPORTPACK /// 2008-2011r
Alfa Romeo 156 [2.4 JTD 10v 100 kW 1999r ] SPORTPACK /// 2011 - .....
no Bella pięknie się prezentujemoże kiedyś dorówna mojej >
![]()
Moja Alfa pochłania fortunę na ubezpieczenie, serwis i paliwo. Ale kiedy ją prowadzę, czuję się, jakbym miał milion dolarów i uśmiech na mej twarzy trwa cały dzień! [...]

No no, powiem tak "zacna sztuka"to może Panowie opijemy
na jakimś spocie??

Krzychu jestem za a nawet przeciwtylko kto stawia ?
A propos spotu to mozna by cos bylo wkoncu zorganizowac
Ostatnio widzielismy sie jak jeszcze cieplutko bylo
![]()

Znaczy Wy się widzieliścia a nie ja![]()
a kto stawia..?? napewno z zakupu coś tam urwałeś z kwoty wieć..,
gorzej kto nas porozwozi
no można sie spotkać kiedyś, zanim nas zasypie...

No sledzika możnaby bylo zrobic ale widac zapal coraz mniejszy u nas niestety :|

Każdy pracuje coraz wiecej na paliwoON drożeje a tu zmiana na diesla..
![]()

Powiem Ci ze jak wrocielm z trasy to wiecej mi zostalo w kieszeni ja jazda tyle samo km co na LPi. W miescie tak slodko juz niestety nie jest a bedzie jeszcze gorzej ;/ No ale co my smiertelnicy poradzimy na to :|

Jeszcze tylko szyby sobie przyciemnij żeby było cie można na mieście rozpoznać i bedzie cudo![]()
Łezka się kreci w oku jak ją widze ale mysle ze wpadła w dobre rece, dlatego zycze zadowolenia i pozdrawiam![]()
Aktualnie 3 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (1 zarejestrowany(ch) oraz 2 gości)
Zakładki