Witamy!
Czas pochwalić się naszym nowym nabytkiem
Historia pojazdu:
1. Pod koniec roku 2008 auto przyjechało do kraju z Belgii z przebiegiem niecałe 20 tys km, co potwierdza historia serwisowa. Sprowadzone zostało przez salon Fiat/Alfa. Auto miało delikatnie uszkodzone zderzaki przedni i tylny (jestem w posiadaniu zdjęć).
2. Następnie pojazd wstawiono jako używany do salonu (też mam fotki) i w 2009 roku z przebiegiem 24 tys km. kupiony został przez użytkownika AlfaClubu i Alfaholica równocześnie (zabekmj23), który to zresztą był i jest dobrym znajomym właściciela wspomnianego wyżej salonu. Nasz klubowy kolega był w posiadaniu tegoż pojazdu przez ponad dwa lata i jak się okazuje solidnie o Belle dbał.
3. W końcu po długich poszukiwaniach dnia 26.11.2011 przepiękna Alfa 147 z przebiegiem 55 tys km. trafiła w nasze ręce. Początkowo nie chcieliśmy nawet patrzeć w stronę wersji 3-drzwiowej, jednak znalezienie porządnej, zadbanej i doinwestowanej Włoszki, a do tego jeszcze z prywatnych rąk, na rynku pojazdów używanych graniczy z cudem. No i tak nastąpił zwrot akcji, obecnie uważamy że dobrze się stało i wersja 3D dziś już bardziej nam się podoba ;P Jest zdecydowanie bardziej usportowiona.
Dane pojazdu:
Alfa Romeo 147 3D
1.9 JTDM 8V 120 PS
Rok produkcji 2006
Przebieg 55 000 km (historia serwisowa)
Wersja Distinctive (dwustrefowy klimatronic, skórzana tapicerka. skórzana kierownica i gałka zmiany biegów, skórzany podłokietnik, tempomat, 8 AirBagów, ABS, ASR, VDC, elektryczne szyby, elektryczne
i podgrzewane lustra, czujniki parkowania, centralny zamek, radio CD, felgi 16" i opony 205/55/16, lotka TI)
Alfa jest dobrze doinwestowana, w niezbyt odległej przeszłości poprzedni właściciel wymienił: kompletny rozrząd, poliuretany na stabilizatorach przód, wahacze dolne przód, klocki hamulcowe Ferodo Premium przód i tył, filtry paliwa i powietrza oraz olej wraz z filtrem.
Jedyna rzecz jaką musimy po zakupie zrobić w naszej Alfie to górne wahacze z przodu. o czym zresztą byliśmy poinformowani. Potrafią już denerwująco skrzypiec na wybojach w chłodne dni.
A teraz kilka fotek, puki co tych z ogłoszenia. Oczywiście temat będziemy uzupełniać na bieżąco
Prawda, że piękna ?!
Pozdrawiamy !!
![]()
Ostatnio edytowane przez pilich ; 10-12-2011 o 23:25

Ślicznota!

Fajna furadbajcie o nia tak jak ja to bedzie sluzyc dlugi czas.
Pozdrawiam nowych wlascicieli oraz sama belle.
PS.Ja tez niedlugo pochwale sie nowa bella dzis ja wreszcie odebralem.
Jeszcze raz pozdrawiam Sare i Michala.
sliczna gratulacje...

Dziękujemy za pozytywne komentarze...
Alfa stukneła już 1500km z nami i jest super!
Dzisiaj dostała oba wahacze górne- nowe TRW przy przebiegu 56500km. Czuc różnicę.
No i dodatkowo chromowane podkładki pod tablice rejestracyjne, bella wygląda z nimi pięknie!

fajny kolorek. Pozdrawiam
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki