Ostatnio edytowane przez grzegorz.155 ; 13-12-2011 o 09:58

Jak każda 155 piękna!!!!!czarna!!cudeńko!!
!!tylko szkoda że nie 16V
![]()
Bardzo ładna! A z tylnymi światłami to chyba przesadziłeś, widać coś przez te czarne klosze ??
http://allegro.pl/sklep/4649894_cent...hop_id=4649894 502 127 077
Gdy nie dajesz rady, a walczysz dalej.... wtedy zaczyna się Kyokushin
ŁadnaTylko gałka zmiany biegów chyba odwrotnie założona
![]()
La mia Bella e a volte capricciosa

Zgazdza sie miałem załzony odwrotnie,ale zmieniłem bo tak w dłoni lepiej leży.
---------- Post added at 09:10 ---------- Previous post was at 09:04 ----------
Dziękuje,tak to wygląda na zdjęciu w rzeczywistości jest dobrze, nikt sie nie czepia jak by co drugi komplet leży,mam rozebraną drugą 155.
----
---------- Post added at 09:41 ---------- Previous post was at 09:39 ----------
Dlaczego szkoda? 8V jest jednostką tańszą i mniej awaryjną,ponadto 8V jest bardziej dynamiczny oczywiście w normalnej jezdzie, ale za to wersja 16V będzie miała lepsze osiągi. Mowa oczywiście o takim samym silniku.Szkoda tylko że nie mam mocniejszej jednostki![]()

Fajna, 155 to już klasyk, więc tym bardziej musisz o nią dbać.
Podobają mi się końcówki wydechu, to novitec, czy coś innego?
Pozdrawiam.
- Rafał

To nie jest końcówka,jest to cały tłumik remusa
Bardzo ładna bestia,tablice jeszcze z pl świadcza że ktos posiadał ją ładnych pare lat i co najważniejsze dbał!
"Alfa Romeo podobno się jebie...
-Skąd wiesz?-Nie wiem..."

Z silnika 8v można spokojnie zrobić ok 150 km bez zastosowania sportowych wałków.Zainwestuj w jakiś dobry kolektor wydechowy i luźniejszy wydech (cały układ) od ori.Pozbycie się katów tez mu nie zaszkodzi.Następnie zrób krótki dolot opierający się na filtrze ITG.Wypoleruj tu i ówdzie a wypluje sporo ponad 145 KM,lekki zamach też jest mile widziany.Tylne lampy wywal bo ori znacznie ładniej się prezentują w połączeniu z czarnym nadwoziem.No i oczywiście montuj szybko rozpórkę bo 155 mają małą sztywność nadwozia,co wpływa negatywnie na prowadzenie auta.Na 2 gim foto wygląda jakby dostała od str kierowcy,albo tylko tak odbijają się od maski drzewa.Życzę powodzenia z kapryśną 155tką

piekny egzemplarz
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki