Jako iż sam posiadam Mruczka z Selespeed, ciekawi mnie ile osób posiada/posiadało takie wersje.
Moja to końcówka 2002 pełna opcja bez skóry.
Ja osobiście jestem bardzo zadowolony, posiadam auto jakieś 6 miesięcy.
Dla mnie osobiście największy minus to spalanie
Ale komfort jazdy, szczególnie na trasie, rekompensuje mi koszty związane z eksploatacją.
Zapraszam do podzielenia się swoimi spostrzeżeniami![]()

Ja mam Selespeeda od ponad roku.Trochę musiałem w tym czasie porobić,włącznie z wymianą sprzęgła.Myślę jednak,że była to wina poprzedniego właściciela.Ponadto wymieniłem akumulator doładowujący ciśnienie przy skrzyni no i olej w aktywatorze.Zgodzę się z tobą co do dużego spalania,ale w mieście,bo na trasie nie jest tak fatalnie.
Ja kupiłem trochę zaniedbanego, musiałem wymienić szybę przednią, łożysko w sprężarce, całe zawieszenie robiłem. I co najgorsze okazało się po zakupie, w aktywatorze była do wymiany jakaś uszczelka, nigdzie nie mogłem jej dostać więc musiałem kupić cały aktywator ;/
Od tych wszystkich wymian autko spisuje się już bez zarzutów. Spalanie na trasie (cieżka noga) 9l, w mieście od 11l nawet do 14l.

Hehe ja tez mam JESZCZE selespeeda. Posiadam go trzy lata. Skrzynia pomimo ze sie na niej wiesza psy nie jest wcale taka zla. Przez trzy lata wymienialem olej i robilem sprzeglo z lozyskiem. Oprocz tego to mega wygodny i przyjemny w prowadzeniu samochod. Mialem za to problemy z silnikiem i od dzisiaj jest do sprzedaniania. http://allegro.pl/alfa-romeo-156-sel...997616847.html http://allegro.pl/felgi-alfa-romeo-5...997617512.html.
Ładne felgi18'?
Ja również posiadam selespeeda. Tylko to spalanie, ale automaty tak maja. No i podobno duzo mocy traci na tej skrzyni, po przekladce na manuala podobno jest duzo mocniejsza i czuc te 150 kucy. A jak tam problemy z falowaniem ? nie masz kolego tego problemu.
Sprzedam czarne lampy Carello do 156 | Grill ala Cadamuro do 156

w którym miejscu traci? zastraszające jest, że można kupić selespeeda nie mając najmniejszego pojęcia o tym jak działa
ale na co ja tu liczę
zapytaj kolegi ktory przerobil selespeeda na manuala to ci powie.
---------- Post added at 19:06 ---------- Previous post was at 19:03 ----------
A ciekawe czy kolega wie wogole jak jest zbudowany aktywator, bo widze ze sie wymadrza a pewnie nigdy z nim nie mial doczynienia. Rozbieralem juz aktywator i naprawialem go i wiem jak dziala !
To zapytaj kolegi Homer155, sam ci powie ze roznica jest na manualnu a selespeedzie. A to ze budowa jest taka sama to wiem ale niekiedy szybciej zmieni sie bieg manualem niz selespeedem.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki