bo kolega jakos tak poleciał na wygląd anie na stan a z alfą tak niejest łatwohttp://www.alfaradom.fora.pl/viewimage.php?i=499 ta zrazem ładna i wizualnie i technicznie tyle ze 97 rok ale 10700 kolezanka chce i była ta alfa na allegro jak swoją kupowałes szkoda ze potą nieprzyjechałes
![]()

Nie powiedziałbymPo prostu chciałem zawsze autko wyjątkowe. A jak zobaczyłem tą edycje limitowaną to od razu wiedziałem, że musi być moja i dwa dni póżniej byłem już w Warszawie
Ta czerwona z czarnymi światłami i felgami ze 147 rzeczywiście stała jak kupowałem swoją, bardzo mi sie nawet nie podobała... Ale niestety - mogłem kupić jedynie auto nie starsze niż 10 lat, czyli od 2001 roku wzwyż.
Ogólnie to nie narzekam na stan mojej Gtv. Zawieszenie - normalna rzecz w Polsce - co 20 tys do poprawki. Silnik ma zrobione 108000 REALNIE, więc mógłby tak jeszcze troche pojeździć, ale wole dmuchać na zimne, skoro już zmieniam rozrząd to zrobie wszystko po drodze. Po prostu narzekam na konstrukcje Twin Sparka, który przy niezniszczalnym 3.0 V6 wypada dość blado jeśli chodzi o eksloatacje...

Czas na maly update, bo prace ciągle trwają...
W międzyczasie w aucie zostało zrobione:
- kompletny rozrząd z wariatorem
- Selenia Racing 10w60
- Tutela ZC 75 Synth
- spawanie kolektorów
- wszystkie tuleje tył POWERFLEX
- wymiana sworznia wahacza
- regeneracja wałków rozrządu
- naprawa otwierania klapki baku
- a dzisiaj wieczorem zmiana znaczka z przodu
Swoją drogą nie wiem czy gdzieś widziałem gorsze mocowanie znaczka... Nadal nie mam pomysłu jak uporać się z tymi zatyczkami trzymającymi od tyłu :/

proponuje podkleic)od spodu
![]()
No nie wiem czy to jest dobry wybór do T.S.-a, tym bardziej użytkowanego "cywilnie". Pełen syntetyk nie jest chyba wskazany do Twin Sparka. A i są lepsze oleje niż Selenia.

Powiem tak - ten T.S. nie jest używany cywilnie - stoi w garażu i czeka na lato - najpeirw Ułęż, potem Tor Poznań a na deser Pętla Północna - kilka rekreacyjnych rundek tak dla wprawy
A dlaczego ten olej? Bo taki jest podawany przez producenta. Myślałem o Valvo, ale... Po lekturze tego forum - jasno widze, że tak naprawde wybór oleju zależy głównie od gustuPrawdziwa różnica to tylko mineralny/syntetyk/półsyntetyk. A auto wcześniej było zalane syntetykiem, więc wybór był prosty.

Powiem Ci, że troche mnie zmartwiłeś. Myślałem, że jak zaleje go Selenią, to będzie ok - a przynajmniej nie gorzej, niż jak zalałbym czym innym.
Hm, dlaczego nie 3.0 V6? Bo trafił mi sie taki rarytas, jakim jest CupPo prostu sie zakochałem w tym modelu - chyba nie ma lepszego wytłumaczenia.
A tak w ogóle to udało mi sie jakimś cudem założyć nowy znaczek na Scudetto przy użyciu oryginalnych "blaszek" - starczy troche samozaparcia, pilnik i nie trzeba robić żadnych cudów z klejem, który potem by trzeba jakoś usunąć![]()
Ostatnio edytowane przez mario1942 ; 09-02-2012 o 11:22
nie miałem na myśli 3.0 V6, tylko 300V, wyczynowy olej Motula![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki