Jak najbardziej!
Raczej Tak
Średnia
Nie!
A oto moja malutka kupiłem ją już dawno i postanowiłem ją wam przedstawić.
Jest to model z 1997 roku i fabrycznie miała silnik 1.6 16v 120km lecz gdy ją kupiłem była uszkodzona miała przytarty tłok na 4 cylindrze, niestety poprzedni właściciel chyba myślał że oleju nie trzeba wymieniać
Postanowiłem kupić tłok i ja naprawić, ładnie wszystko chodziło i pasowało lecz po dalszej eksploatacji zaczął się robić meksyk, czyli pękł zawór olej był dosłownie wszędzie paliła 40 litrów na 100 kilometrów. Stwierdziłem że nie opłaca jej się już naprawiać z powodu mojego budżetu i kupiłem drugą alfe jako dawce, karoseria była niesamowicie zniszczona lecz serce miała naprawdę zdrowe, był to silnik 2.0 8v 143km według producenta z 1994 roku. I z tym związała się przekładka silnikajeździ aż do dziś, z tym powiązało się dużo nowych części, zaczynając z tyłu od tłumika idąc przez tylne wahacze, amortyzatory, nagrzewnice, wszystkie chłodnice, kończąc na sprzęgle i uszczelniaczach na zaworach. Zrobiłem naprawdę dużo rzeczy ale też dużo zostało typu rdza na prawym tylnym błotniku, nowy lakier ten ma dużo odprysków i standardowo zmienił barwę, i jakieś aluski by się przydały
Dodatkowego z wyposażenia ma założone którego nie było to nagłośnienie Magnata, kubełki Recaro i Xsenony
Jej historia naprawdę jest obszerna ale nie ma sensu aby tu wszystko opisywać, więc opisałem w mały skrócie
![]()

Dobry swapik![]()
Ośmiozaworowy TS opakowany w najszybszy kolor
"Make a car more powerful and it goes faster accelerating in a straight line. Make it lighter and it goes faster everywhere.", Colin Chapman.

Ładna Ale ta rdza na tylnym błotniku oznacza że masz już ser szwajcarski w podłodze ja tak miałem u siebie
Alfa Romeo 155 1.7 TS 8V 115KM

piekna
swapik taki sam prawie jak u mnie był.
Poszukuję silnika 3,0 12v
Czesci AR 155 ,146
GG 8401768
vtunerek Co do podłogi to jest oknie była straszna wystarczyło zakonserwować a z błotnikiem nie zdążyłem i muszę czekać do wiosny
ale nie rzuca się tak w oczy na razie, bo pojawiły się tylko malutkie pęcherzyki pod lakierem
A mam pytanie weszłyby mi felgi 16' przy profilu 50 lub45?? mam seryjne zawieszenie
Autko mi się podoba ale rażą mnie te srebrne dodatki w środku ale każdy lubi to co maSwapik jak najbardziej w dobrą stronę.Zastanawia mnie jedno.Wersje 1.6 nie miały zegarów ciśnienia i temp oleju.
Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 1992
Alfa Romeo 155 2.5 V6 1992
Alfa Romeo 155 2.0 Q4 1992
I wszystkie są czerwone
Nom ja myślałem aby założyć opony 205/45/16 a w książce serwisowej mam że były 205/50/15, obecnie mam felgi stalowe oryginalne 14 więc będę musiał chyba pomierzyć
---------- Post added at 18:39 ---------- Previous post was at 18:33 ----------
Tak Tak masz rację nie miały, ale gdy już miałem druga alfę na części to pomyślałem, że sobie przełożę aby mieć oryginalny przebieg silnika i więcej gadżetów heheheNo a co do Środka to już ją taką kupiłem niestety ale na żywo fajnie wygląda chociaż ożywiła trochę środek jak w mazdzie
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki