Po sprzedazy Gtv nadeszla pora na cos wiekszego i bardziej wygodnego, z bagaznikiem. Egzemplarz ten stal chwile na allegro, w koncu ktos sie nim zainteresowalWyszlo pare rzeczy wiecej do zrobienia niz sie spodziewalem, ale coz, zlosliwosc rzeczy martwych. Autkoma zrobione zweiszenie przod i tyl, nic nie stuka, nic nie puka, turbinka doczekala sie czyszczenia geometrii (z powodu malego przebiegu po regeneracji lopatki po prostu przyrdzewialy
) wymieniona rura dolotowa (poprzenia byla jak wielka pomylka, a kolanka i alu rurka byla najtanszym i najszybszym wyjsciem ) kompletny rozrzad zrobiony, lozysko w sprezarce klimy, wszystkie plyny filtry powymieniane na OEMowe, w aucie jest sprawny tempomat, podgrzewane stolki, pelna
ich elektryka bez pamieci, zmieniarka CD itp. Autko ogolnie w dobrej kondycji. We wtorek wpadnie nowe sprzeglo z uszczelniaczek walu, pozniej sprawdzona bedzie przeplywka, bo autko nie jedzie do konca tak jak powinno, pozniej sprawdze czy w sterowniku ktos czegos nie grzebal....
Wrzucam pare fotek, zeby zaprezentowac autkolepszej jakosc wpadna jak zrobie polerke
![]()

Nero Volcano to śliczny kolorek![]()
1970 cm z sekwencyjnym wtryskiem LPG. Wolę pchać moją Alfę niż jeździć VW!!
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...3_8_litra.html

bardzo ładny dupowóz![]()
W ostatnim czasie zalozone zostaly nowe sykacze do przednich drzwi, stare sie rozsypaly na 2 czesci kazdydo tego wejscie AUX, skasowany blad poduszki, zaslepiony EGR, sprzegielko wymienione (az sie chce jezdzic autem
), przesmarowane gumy przednich gornych wahaczy, bo strasznie skrzypialy..... zregenerowany zacisk tylny, poniewaz prochownik byl w stanie agonalnym. Podlaczony zostal subwoofer dla poprawienia dzwieku
Do tego sprawdzony i uszczelniony dolot, wyczyszczony czujnik cisnienia doladowania
Troche tego bylo
Problem z autkiem, jaki mi zostal, to to, ze turbina pozno wstaje i nie moge znalezc przyczyny... ma ktos jakies pomysly?? dmucha bardzo ladnie, ok 2 mbar

Trzeba wgrać virusa co by turbina szybciej wstawałaChciałbym się zapytać gdzie czyściłeś zmienną geometrie i ile taka przyjemność kosztuje??
czyscilem u siebie w garazumusze porownac z kims kto ma 166 2.4 w serii, ale patrzac na wykres, to 2500 obrotow to troszke za pozno
, chyba, ze to kwestia wyregulowania geometrii

Qmax przecież ja mam 2,4 w serii... to jaki problem![]()
Ajjjjj, Alfunia dostala program z poprawa ok 10-15%, taki delikatne setup, co by autko nie dymilo i lepiej sie odpychaloefekty sa jak najbardziej pozytywne, nie to autko, no i auto jedzie od samego dolu
Wielkie dzieki weloo!
The power of JTD![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki