Kaprysna włoszka - Alfa GT by p_r_z_e_m_k_o vol. 2

Auto
AR 155 2.0 8v TS / AR GT JTDm / AR 164 3.0 V6 / AR Giulietta 1.4 TJet
Jak już poprzednio wspominałem 155 poszła troszkę w odstawkę z racji iż doczekała się młodszej siostrzyczki. Samochód nabyłem przypadkowo, gdyż 155ką jeździło mi się bardzo dobrze.

Poniżej wspomniana przeze mnie bohaterka, czyli AR GT z klekotem pod maską ;) Na razie powoli się poznajemy, ale ogólnie jestem zadowolony. Być może nie jest tak agresywna i nie prowadzi się tak dobrze jak starsza siostra, za to nadrabia wyposażeniem oraz BOSE na pokładzie :)

Ostatnia edycja:
Ładna Bella :)
Tylko nie zapomnij teraz o starszej siostrze :P

Dokładnie, fele 18` a profil opony 40 czyli twardo.
Gdyby produkowali 155 do teraz i to najlepiej 2.0 8v to z miłą chęcią przygarnąłbym taką w full skórze z klimą i dobrym audio ;) Niemniej tak jak już wspominałem, mimo że GT ma wielowahacz to prowadzi się wg mnie trochę gorzej w stosunku do 155. Ponadto 8 zaworowy TS jest bardziej agresywny od diesela, ale cóż te fotele plus BOSE wynagradzają te braki w stosunku do 155 ;)

Felga robi robotę :) ogólnie super auto mam nadzieję że zobaczę kiedyś na żywo

Niedawno planowany był spot w Gostyniu, jeśli się odbędzie to zapraszam i wtedy będzie można obejrzeć Alfę na żywo :)

Piękna GT.
Widziałem po ciemku, ale robi wrażenie.
Siedziałem chwile, ale fotele idealnie dopasowane.

Dzięki za miłe słowa. Za to dźwięk V6 kolegi palucha to istna orkiestra dla uszu :)

Pozdrawiam

Dzięki :D
Będzie okazja to Cię przewiozę, jak ją wyczuje heh :)

Powiedz mi, jak działa to sterowanie connecta z kierownicy?
Masz przypuśćmy zaprogramowane stacje radiowe 1,2,3,4,5,6
Wciskasz strzałki w górę i przełącza z 2 na 3 dalej na 4 i 5?
Wciskasz strzałki w dół i zbija z 5 na 4, 3 i 2?

Ja mam za każdym razem Seek...

Szlag by to trafił...
W instrukcji napisane że powinno być z 2 na 3 itd
W dodatku nie mogę się z nią dogadać, naciskam wybieranie głosowe, niby ma już dzwonić a na navi error...

Chyba jej zafunduje odcięcie od prądu na 20min

No i dziś po całym półroczu ze mną Alfina dostała nowy kompletny rozrząd oraz górne wahacze TRW.

Co ciekawe, mimo iż poprzedni rozrząd był montowany jeszcze w fabryce a na liczniku obecnie mam ok 118 tys. km to oryginał wygląda bardzo dobrze a pompa i rolki kręcą się bez oporu i luzów.

Jak będzie się dobrze sprawowała to może zafunduję jej porządne mycie i kilka fotek przed weekendem majowy :)

Alfinka zaliczyła 500 km podczas weekendu majowego, zaliczając przy okazji Zlot Fiat Klub Polska. Po powrocie wziąłem się za zainstalowanie zaślepki EGR oraz przeczyszczenie dolotu z syfu który tam się nagromadził. Jeśli ktoś w swoim jtd tego nie robił to polecam, śrubokrętem dłubałem ten syf z dolotu ponad 3 godziny. Niemniej Alfinka sprawuje się bardzo dobrze i z przy tej okazji kilka fotek ze wspomnianego zlotu ;)

IMG_1664.jpgIMG_0377.JPGDSCF9163.JPG
IMG_0660.jpgDSC_0392.JPGDSCF9059.JPG

Masz gdzieś jakiś opis jak zaślepić EGR albo gotową zaślepkę do kupienia? Też się bede musial za to zabrać.

Rewelacyjna GT.Piekna ale co moze pasc innego z ust alfaholika:).U mnie na wsi ktos ma taka sama.Ten sam alusek chyba kolor tylko jasna skora w srodku.Dzis ja widzialem nawet i musialem sobie zakukac do srodka:).Pozdrawiam kolege szachiste z kurnika:)

Amortyzatory
Powrót