Siema. Zaraz za Lancia Thesis w garażu znalazła się kolejna włoszka.
Alfa Romeo 166 z 2002 roku 2.4 JTD 169 KM. W serii miała 150 ale zamontowany jest jakiś holenderski QUARDCHIP. W wyposażeniu brakuje składanych lusterek i grzanych dup ;(
Autko kupiłem w zasadzie za gorsze lecz wsadziłem też ładny pieniądz w remont. Między innymi nowe sprężyny Eibacha -30 i amortyzatory Koni, planuję także nowe alufelgi jakieś 17" bo na polskie drogi 18" są stanowczo za duże. Całe kompletne zawieszenie przód/tył. Uszczelnienie całego silnika, nowe sprzęgło, nową lewą lampę ( prawą ktoś wymienił wcześniej i dostałem nawet starą z rozbitym kloszem od kamienia) Po zimie planuję pomalować maskę, zderzak, błotniki przednie gdyż widać ślady od kamyczków.
Poniżej kilka fotek
Posiedziałem także na forum Kosmetyka aut i odświeżyłem całe wnętrze. WYkoloryzowałem skórę nawilżyłem
Więcej fotek postaram się wrzucać na bieżąco
P.S. Żeby nie było że oddaję takie arcydzieło w ręce bezwzględnych mechaniorów to alfę robiłem od samego początku sam i wiem że wszystkie jest zrobione. A zdjęcia z warsztatu bo pracuję tam w biurze
Ostatnio edytowane przez GrzesiuSiedlce ; 30-12-2011 o 08:53

Bardzo ładna!itak jak piszesz,jak dostanie kółko i zawias,to już będzie mega!![]()

Znaczy źle sformułowałem zdanie. Planuję kupić felgi ale wszystko co napisałem jest już zrobione. Zawias już siedzijedyny - że jest dosyć twarda. To już moja 2ga 166, poprzednią miałem w serii i była jak statek, dziury łykała jak statek na morzu. Tutaj niestety tego nie ma ale za to rekompensuje mi trzymanie się na zakrętach
![]()

No to kolega na grubo jedzie!,ale 166 przed liftem wygląda wspaniale!no i można pośmigać po obwodnicy
![]()

Nowa nagrzewnica i łożysko koła tylnego w drodze. Zastanawiam się także nad obklejeniem panelu środkowego w czarny mat. Bo ten szaro srebrny do niczego nie pasuje. Zastanawiam się także nad zmianą tablic zegarów na białe.
No kolego masz motywacje do pracy bo auto wygląda zacnie. Grzebałeś coś przy wydechu, bo nie wygląda mi na seryjny? Co do felg 18' sam na takich jeżdżę(latem) i nie jest tragiczne. Wracając do wyglądu auta możesz jeszcze przyciemnić szyby![]()

Nie grzebałem. Poprzedni właściciel zrobił pełen przelot wydechu i tak narazie musi zostać, brak funduszy![]()

Tak jest bardzo ładna, ciemna szybka ale tylko tak delikatnie,

Hehe z wydechem to pewnie ciekawe wrażenia akustyczne muszą być 2,4 i pięć baniaków a do tego na programie (oczywiście zarówno jak i dla Ciebie tak i dla przechodniów kiedy się wkręca na obroty![]()
Aktualnie 3 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (1 zarejestrowany(ch) oraz 2 gości)
Zakładki