Obiecane zdjęcia tylnej półki dla marioŚrodkowa zaślepka jest trochę wypaczona od słońca i jest w innym trochę kolorze niż obudowa głośników tylnych, ale taka różnica odcieni jest chyba fabrycznie oryginalna. Też mario nie dolega Tobie ta zaślepka?
1667" id="attachment43713" rel="Lightbox_756677" >![]()
Ostatnio edytowane przez zarazek ; 08-01-2012 o 12:26

Dzięki za zdjęcia!
Moja tylna półka wygląda dokładnie tak samo - po prostu identycznie. Też mi sie wydawało, że ta zaślepka jest wypatrzona od słońca. No ale teraz pytanie - ten materiał zawsze był taki jasnoszary? Chyba trzeba będzie to zdemontować i to wszystko obejrzeć. Tak samo ten brązowy materiał na głośnikach wygląda dziwnie - i zastanawiam sie jaki powinien być oryginalnie.

Jeśli mamy obydwoje takie same kolory, to są oryginalne. Ja głośników nie ruszam.

Dzięki za spostrzeżenie Wujek, muszę dokładnie się temu przyjrzeć przy najbliższym wjeździe na kanał. Nie znam jeszcze dokładnie "Kubka". Jeśli chodzi o ideogram na desce rozdzielczej wszystko jest niby w jak najlepszym porządku podczas zapalania i gaszenia auta. Ideogram gaśnie podczas zapalania, potem gaszę auto, przekręcam od razu kluczyk z powrotem w poz. włączonej instalacji elektrycznej i kontrolka od oleju zapala mi się po kilku sekundach, co odpowiadałoby spadkowi ciśnienia oleju w komorze silnika. Co o tym myślisz?

Zobacz zarazek jak podaje manual.
Kontrolka prawidło Ci się zachowuje, ciekawe zatem gdzie jest podłączona.
Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.

I zacząłem od najgorszego - remont generalny silnika.

I remont generalny silnika ma bidula już za sobą![]()

Oczywiście Mario, mam pewnie takie nastawienie jak i Ty, czyli listę rzeczy do zrobieniaWszystko niestety rozbija się o budżet, a koszty są horrendalne. Sam wiesz, z budżetem się nie wygra. Na obecną chwilę zrobiłem generalkę silnika (na nowych tłokach), wymianę termostatu, sondy lambda, świec zapłonowych itp. W tym roku będę chciał wymienić tarcze hamulcowe, klocki i płyn hamulcowy. Muszę też naprawić oberwany schowek pasażera, popielniczkę i wymienić rączkę od hamulca ręcznego. Może też w tym roku tapicer. W przyszłym roku celuję w malowanie całego auta w komorze oraz regenerację felg. Do tego dojdzie też komplet nowych opon, bo mam zniszczone. Za dwa, trzy lata mam nadzieję będzie cacko. A na końcu gaz...
(żart oczywiście bo bym ją sprofanował i by mi ręce uschły). I tak pewnie mi ktoś powie, że to stary trup - "bo było sobie nowe z salonu kupić, są teraz takie fajne wyprzedaże...
"
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki