Przyszedł moment by opisać i moje autko. Alfa kupiona niestety na szybko, ale trzeba było czymś do pracy jeździć. W ogóle to miał być zupełnie inny samochód, ale wracając pewnego dnia z oględzin przy drodze stała 156, którą się przejechałem i zachowanie tamtego auta na drodze mnie powaliło. Auta szukałem 2 miesiące, ale w końcu przyszedł czas, że było potrzebne i kupiłem moją zieloną AR 156. Wyposażona w klimatyzację, wspomaganie kierownicy, welurową tapicerkę i w sumie to chyba na tyleJak się później okazało pośpiech w zakupie Alfy jest bardzo niewskazany
Do wymiany poszło całe zawieszenie z przodu i część zawieszenia z tyłu oraz wszystkie tarcze i klocki, a ze względu na ograniczone środki finansowe nie było to zrobione na częściach jakie chciałbym zastosować (mam nadzieję, że 25 000 km na tym przejadę, czyli przy tych przebiegach, które teraz robię to 2,5 roku) Mimo wszystko autko dzielnie się trzyma i wozi mnie już 8500 km i 10 miesięcy i chwała mu za to
Silnik z napisem "OK" okazał się rzeczywiście OK i nie pije oleju i pozwala na całkiem sprawne przemieszczanie się, tylko mi brakuje szóstego biegu
Jedyne co mnie jeszcze martwi to koło dwumasowe i pompa wysokiego ciśnienia, które zapewne wymienię do końca marca oraz nieszczęsny "ocynk"...bez migomatu do tego nie podejdę. Mimo wszystko pomimo pewnych niedoskonałości wizualnych moja 156 i tak wszystkim znajomym się podoba
![]()
Ostatnio edytowane przez Jazz ; 12-01-2012 o 02:56

Alfa chwyta za serce, wystarczy raz się przejechać i człowiek przepadaDo zobaczenia na bydgoskich drogach!

Drugi kolorek po moim jaki mi się w Alfie najbardziej podoba![]()

Standard w pięknym wydaniu! Congratulazione![]()
Fiat Uno - Ducati 750 Super Sport - Alfa Romeo 156
Mam chorobę zwaną ITALIA
GrazieNa lato jeszcze muszą koniecznie znaleźć się felgi 16' oryginalne AR
![]()

Bardzo fajna Alfa i super kolor, pasuje do tapicerki ;-) Oby sprawowała się dobrze jak już zrobisz najważniejsze rzeczy to będziesz miał spokój, coś o tym wiem:-)

ładnatylko dbać, lać i jeździć
pozdrawiam

bardzo ładna16 bardzo dobry pomysł i do tego jakieś niskie oponki
ANGELS & AIRWAVES ... AND ALFA
Dzisiaj było tankowanie do pełnaShell V-power Diesel jest po 6,24 w Bydgoszczy
Oponki w sumie już mam na jeden sezon (chinole) 205/55r16. Jeśli zostanie ze mną dłużej niż do kwietnia 2013 to kupię jej Uniroyal Rainsport 2 w tym samym rozmiarze
![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki