Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Nasze Belle - Opisy i zdjęcia naszych Alf.
    Użytkownik Dwusuwowiec Avatar N...SALTO
    Auto
    147 1,9 JTD
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    2 d 5 m

Domyślnie AR 147 1.9 JTD 8V by sanders156

AR 147 1.9 JTD 8V by sanders156-c19704934_1.jpgAR 147 1.9 JTD 8V by sanders156-c19704934_2.jpgAR 147 1.9 JTD 8V by sanders156-zdj_cie0088.jpg

Witam
    Chcialbym rozpoczac temat mojej Alfy, narazie zdjecia z aukcji na ktorej ja kupilem i jedno moje, z czasem porobie jakies foto jak bedzie sie dobrze prezentowac

Historia tego auta to 6 miesiecy poszukiwan Fiata Stilo zamiennie z Alfa 147 ewentualnie 156, wiele padlin wpadlo w moje rece niektore w takim stanie ze nawet nie bylo warto odpalac silnika , za jednego fiata kasa byla juz na stole ale nagle przy przegladzie dokumentow okazalo sie ze byl wersja 80km a nie 115 jak w ogloszeniui poszukiwan ciag dalszy. Zwiedzona cala WLKP i nic nie spelnialo wymagan ( kolor szary/grafit , JTD 115km mozliwie dobre wyposarzenie , felfa 16' ) w koncu bylem juz bardzo zrezygnowany i chcialem kase na auto spowrotem wplacic na konto i jezdzic dalej swoja Vectra. Nagle zadzwonil tesc ze ma fajne auto dla mnie , nie chcial powiedziec jakie ale wsiadlem w samochod i pojechalem z nim ogladac. Tym samochodem byl... uwaga... Golf IV , pomysleme ze Gofrem jezdzic nie bede , wykluczalem caly czas zakup VW ale ten byl dosc wyjatkowy , czarny z lakierem w bardzo dobrym stanie , 17' BBS , ciene szyby , zero agro tuningu , silnik 130km 6 biegowa skrzynia 2001 rok , chodzil jak zegarek a kosztowal ponizej budzetu i kupilbym go gdyby nie walka ze swoimi pogladami ze nigdy w zyciu nie kupie VW , powiedzialem ze sie zastanowie i na nastepny dzien dam znac.

Walka ze soba byla duza , autko z fajnym silnikiem dobrzer sie prezentowal , mala utrata wartosci no sporo plusow.
    Nastepnego dnia w pracy walczylem z myslemi gdy znowu zadzwonil tesciu i mowi ze olaf golfa bo pojawilo sie nowe ogloszenie , kolor jak chcialem , felga jak chcialem i bardzo bogata opcja ( tempomat , climatronik , pelna elektryka , czujnik deszczu , parktronik , chyba czunik pary itp. ) w opisie ze robiony dwumas , maglownica , wahacze , dorobiony kluczyk w aso , zrobiony dobry alarm. Szybko szybko wyskoczylem z pracy , kierunek Jarocin , jak zobaczylem to juz wiedzialem ze to musi byc to , treoche i skrzypial pedal sprzegla ale olalem taki szczegol, jazda probna , mala negocjacja ceny i juz siedzielismy prezy stole piszac umowe. NARESZCIE mam ALFE : )

Od lipca gdy ja kupilem zrobilem 21tys km , jedyne co padlo to wysprzeglik ale godzina roboty i zregenerowalem , pozniej kolo pasowe 300zl 2 godziny roboty i jest zrobione i od tego czasu zero awari.

Plany na przyszlosc zwiazane z Alfa to:
    - felga 17' w kolorze nadwozia ( mam juz farbe ) z polerowanym rantem
    - lekko w dol zeby prezencje poprawic alebez przesady
    - moze ladniejszy tlumik koncowy ale na tym mi nie zalerzy jezeli bedzie robione to profi a nie nakladki i uniwersalne basowe pierdzochy
    - moze szybka na ciemno
    - na wiosne chip lekki na okolo 130-140 km nie wiem ile mozna osiagnac nie przesadzajac
    - zawieszeie raz zeby pozbyc sie luzow bo male juz powstaly , dwa zebym wiedzial co mam no i po trzecie lekko w dol
    - najwazniejsze dla mnie czyli naglosnienie

Odnoszac sie do ostaniego punktu alfa ma juz zrobione drzwi i zamontowany zestaw dwu drozny Hertz Space K6L bardzo zadki zestaw w polsce i chyba dlatego nie moge sie z nim rozstac od 3 lat , radio serce systemu to clarion DXZ 948 ktory oczekuje na zewnetrzy procesor i w tej chwili to wszystko bo zmieniam koncepcje bylo jeszcze kilka wzmakow ale posprzedawalem wiekszosc, zostaly dwa protovision 284 i pioneer 924 jeden jest na allegro a drugi w spa , subem byl Hertz Mille 2500 ale juz chyba nie wroci do auta. Jak zaczne zwozic klocki do nowego projektu to bede sie na bierzaco chwalil.

Poza zmianami w audio narzie tylko wymienilem ( kupilem ) zimowe oponki na komplecik pirelli , wiecej ingerencji w auto pod katem przerobek nie bylo ale beda na wiosne jjak sprzedam drugie auto to moze nawet sporo sie tego bedzie dzialo bo caly budzet z drugiego auta chce przeznaczyc na dopieszczenie wloszki.

Narazie to tyle...

2. # ADS
    Akwizytorka

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Szczepan
    Mieszka w
    Łódź, Polska
    Auto
    Alfa Romeo 147 1,9 JTD
    Czas spędzony na forum
    16 d 11 h 9 m

Domyślnie

Ambitnie, czekamy na efekty

Pozdro

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Rząśnik
    Czas spędzony na forum
    7 d 19 h 18 m

Domyślnie

O jest kolega ze SCA Przyda się wiedza i informacje na temat audio w Naszych Bellach

Autka gratuluje. Fajny kolorek i nawet nawet felga, ale lepsze chyba byłyby Tristary do 147 pasują jak nigdzie indziej.

A czemu suba już nie wkładasz do auta? Co z nim jest nie tak?

Użytkownik Pirat drogowy Avatar FerraEnzo
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    tworze :)
    Czas spędzony na forum
    8 d 23 h 41 m

Domyślnie

Nasz kolor jest zajebisty Niech sie sprawuje! Gratuluje zakupu!

Toyota is the brain, Aston Martin is the face, Cadillac is the stomach...Alfa Romeo is the soul. J.Clarkson

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar N...SALTO
    Auto
    147 1,9 JTD
    Czas spędzony na forum
    2 d 5 m

Domyślnie

Witam rowniez kolege z SCA...

Felga nie jest zla na zime w sam raz A na lato wlasnie myslalem o tristarach ale chyba bardziej mnie szprychowe pociagaja , zobaczymy co sie trafi bo jestem otwarty na rozne opcje ale biore pod uwage raczej tylko oryginalne i z nich chce cos wybrac...

A co do suba to bedzie bedzie , raczej nie jeden , mysle o 4x 8' lub 2x 10' ( taki moj wymysl ) co jakis czas pojawia mi sie zapotrzebowanie na mocne uderzenie a hertz fajny sub jak najbardziej ale z obrcnym wzmakiem nie wykorzystuje go do konca i chcialem jakies mono dla niego ale tak jakos mi wpadlo do glowy ze chce skrzynie na cala szerokosc bagaznika , mozliwe plytka zeby na jej tyle byl wzmak/wzmaki a z przodu przy tym konfigu jeden sub wygladal by biednie wiec chce wiecej tylko narazie to plany nawet bagaznika nie mierzylem czy wejdzie 4x 8' bo 2x10' bez problemu. Ja ogolnie co chwile zmieniam koncepcje wiec nie wiadomo co z tego wyjdzie.

---------- Post added at 19:44 ---------- Previous post was at 19:43 ----------

Cytat Napisał FerraEnzo Zobacz post
    Nasz kolor jest zajebisty Niech sie sprawuje! Gratuluje zakupu!

Tez tak mysle... Dzieki

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

sanders 156

Zakładki

Uprawnienia