Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 31 do 35 z 35
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Nasze Belle - Opisy i zdjęcia naszych Alf.
    Użytkownik Embrion Avatar Misi@k147
    Mieszka w
    Chełm
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6TS 120KM 2006r
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    2 h 38 m

Domyślnie

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Alfa i Omega Pokaż na mapie Avatar psylo
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD
    Czas spędzony na forum
    6 d 19 h 2 m

Domyślnie

Cytat Napisał Misi@k147 Zobacz post
    psylo rarytasy agro wkładaj do swojego auta...
    Wypraszam sobie, mogę cię zapewnić, że u mnie BRA i podobne rarytasy agro nigdy nie zagoszczą I nie robimy off-top tylko wyrażamy swoją opinię i dyskutujemy (to jest forum dyskusyjne) na temat, który sam zapoczątkowałeś.

PS. odnośnie felg 18 - w 147 sprawiają, że komfort jazdy znika całkowicie, ale jeśli jesteś tego świadom to droga wolna (wygląda nieźle przy dobrym wzorze felg - to fakt).
    Ostatnio edytowane przez psylo ; 21-01-2012 o 11:01

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    147 1.9 JTD 16v
    Czas spędzony na forum
    53 d 4 h 25 m

Domyślnie

gówno prawda z tym komfortem na 18.
    mam 18 + sportowy kit i na komforcie lekko straciłem.. mam porównanie do GT na 17' czy 18' i ciutkę twardziej ale wciąż wygodnie i sprężyście.
    nie siejcie zamętu!

Użytkownik Alfa i Omega Pokaż na mapie Avatar psylo
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD
    Czas spędzony na forum
    6 d 19 h 2 m

Domyślnie

Cytat Napisał omen Zobacz post
    mam 18 + sportowy kit i na komforcie lekko straciłem.. mam porównanie do GT na 17' czy 18' i ciutkę twardziej ale wciąż wygodnie i sprężyście. nie siejcie zamętu!
    W porównaniu do 17/18" w GT może i tak, ale w porównaniu do 15/16" w 147 różnica jest znaczna, jeździłem i taką i taką - nie da się nie zauważyć znacznie gorszego komfortu przy dużej feldze na dziurawej drodze, nie oszukujmy się. Do tego parkowanie w mieście na wysokich krawężnikach itd. Jak już wspominałem - każdy ma to co woli, byle być świadomym wyboru.

Qki
    Qki jest teraz aktywny
    Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar Qki
    Mieszka w
    Zamosc, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.4JTD M-Jet 20V
    Czas spędzony na forum
    44 d 20 h 23 m

Domyślnie

Nie ma co przesadzać że na 18" Alfa jest jak wóz drabiniasty. Kolejny raz powtórzę - to nie Golf II że przy feldze 18" opona musi iść na profilu 25-30 i szerokości malutkiej. Do nas wchodzi 225/40 a to jest całkiem przyzwoita ilość gumy! Chociaż też właśnie zależy do czego porównywać, jeśli ktoś jeździł na 15/16" i to do tego z ciśnieniem 2.0-2.2 to nie ma się co dziwić że po założeniu 17" bądź 18" na ciśnieniu odpowiednim tj. 2.6 i więcej nawet odczuje dyskomfort - ale od kiedy nasze Alfy miały być komfortowe i tapczanowate?

Na dziurawej/pofalowanej drodze po prostu jedziemy ledwo turlając się na dwójce i omijamy dziury żeby potem na dobrym asfalcie móc spokojnie wchodzić w zakręt jak po szynach, a coś takiego jak "krawężniki" dla kogoś kto ma felgi 17/18" powinno istnieć tylko jako granica do której może zaparkować a nie WJEŻDŻAĆ, i to lepiej 20cm dalej niż przy samym krawężniku obdzierając felgę. Wolał bym stanąć 200m dalej niż wjeżdżać na dużych felgach na krawężniki, teraz jak jeżdżę na zimowych 16" to czasem ładuję się na chodniki ale tylko wtedy gdy krawężnik jest minimalny i ja wjeżdżam z prędkością prawie równą stojącego samochodu oraz pod odpowiednim kątem!

Także wszystko dla ludzi, ale zależy jakie kto ma drogi i miejsca w których musi często krążyć samochodem, ale jako że Alfa z założenia ma dobrze wyglądać - to im ciekawsza i większa fela tym lepiej .

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)