no własniedlaczego do Seby? one póki co to sa jeszcze u mnie
he he, pozdro
![]()
No bo Jony już widział je u mniewięc na co czekać
![]()
Moja Alfa pochłania fortunę na ubezpieczenie, serwis i paliwo. Ale kiedy ją prowadzę, czuję się, jakbym miał milion dolarów i uśmiech na mej twarzy trwa cały dzień! [...]

Tak tylko ze teraz mam gorszy probłem na głowie bo chciałem przerejestrowac wczoraj auto i co sie okazało, ze brakuje dokumentu stwierdzajacego uiszczenie opłaty tzw. VAT25poprzedni własciciel o tym nie wiedział, wszystkie dokumenty sa, oprócz tego jednego swistka, a najgorsze ze ja tego nie moge opłacic u siebie tylko to on musi zrobic tam w Płońsku w tamtym urzedzie skarbowym, a zeby to opłacic to potrzebne sa wszystkie dokumenty auta które juz ja posiadam, normalnie załamka
![]()
GrzesiekMOMO to albo w auto wsiadaj i tam gnaj, żeby to jak najszybciej załatwić albo pogoń właściciela, żebyś zdążył ze skarbówką, bo jak Ci pierdykną karę za spóźnienie to się załamiesz. Kumpel zapłacił 2 dni po terminie 300 zł podatku, i dostał drugie 300 kary.
moja ślicznotka blue cosmohttp://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._tomek921.html
+ 20 koni więcej za kolorlala pozdrawiam

Tomek921. tutaj chodzi o zaswiadczenie VAT25 czyli ze auto nie podlega opodatkowaniu, wypełnia sie wniosek VAT24 i załacza sie przy tym wszystkie dokumenty, i po kilku dniach otrzymujemy kwit VAT25. bez którego samochodu nie przerejestrujemy, byłem dzis w urzedzie skarbowym i wszystkiego sie dowiedziałem.Całe szczęscie ze nia ma na to terminu bo auto było sprowadzone juz w 2008 roku, a dzis jest juz 2012tak ze jeden problem z głowy, kary nie bedzie, ale jeszcze pozoostał taki ze musze odesłać dokumenty gosciowi zeby mi to opłacil i przysłal juz kompletne. i to mnie jeszcze martwi, no ale widziałem człowieka, więc mysle ze bedzie dobrze.
![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki