Witam wszystkich. Od pewnego czasu jestem posiadaczem mam nadzieje ze szczesliwym alfy 156 2.0 ts, wczesniej jezdziłem fiatem bravo 2.0 HGT. ale juz od dawna chorowałem na alfe własnie.kupiłem ja z uszkodzonym silnikiem, jak wiadomo panewka, miałem dylemat czy robic ten silnik czy wymienic na inny
no i zapadła decyzja ze zrobimy ten motor, do soboty ma byc gotowy wiec okaze sie czy dobrze zrobiłem. rok produkcji 1998, poza silnikiem stan super. oto kilka fotek, pozdrawiam i dołaczam do was
lepszej jakosci zdjecia dołacze w przyszłym tygodniu.
Ostatnio edytowane przez GrzesiekMOMO ; 24-01-2012 o 17:56

Siemka i ja również gratuluje zakupunie do końca podobają mi się te dodatki drewna Pozdrawiam i powodzenia
---------- Post added at 18:41 ---------- Previous post was at 18:40 ----------
Siemka i ja również gratuluje zakupunie do końca podobają mi się te dodatki drewna Pozdrawiam i powodzenia a po za tym ŚWIETNA!!!!!!!!
Ja chcę taką skórę do siebieTeraz jeszcze kierownica skórzana i gałka zmiany biegów i będzie super
A tunel środkowy na srebrno bądź carbon
Ładnie się prezentuje, do kompletu brakuje progów od SportPacka i już będzie lina zderzaka tylnego i przedniego w miarę zachowanaZmodyfikuj scudetto podobnie do mojego, lampy w czerń i będzie już w ogóle piękna
miliona km![]()
moja ślicznotka blue cosmohttp://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._tomek921.html
piękna
uważam że drewniana kierownica w alfie pasuje jak w żadnym innym...taka namiastka starych sportowych aut z lat 60
ps.
Ja również do mojej Belli przesiadłem się z Bravo HGT,ach ten dźwięk 5-cylindrowca
![]()
Bella Machina..........moja miłość
heh alfa ogolem sliczna ale po przygodach ze swoja nie chce slyszec o panewkach xD tez zdecydowalem sie na remont a potem wymienilem silnik za drugie tyle i takpowodzenia!

No dzwiek jest piekny, no i potrafi zaskoczyc swoja moca nawet po kilku latach, ale moj był tak sztywny ze o komforcie jazdy nie mozna było mowic. po rownej drodze jechało sie pieknie, ale czasami jak wpadłem w dziure to mysłalem ze sie to zawieszenie rozleci. Ale tak czy inaczej do tego auta zawsze bede miał sentyment.
---------- Post added at 09:57 ---------- Previous post was at 09:49 ----------
no i własnie cały czas mysle ze zle robie remontując ten silnik, owszem, panewka tylko jedna była delikatnie uszkodzona, ale wiem ze w wiekszosci przypadków taka naprawa nie wychodzi na dobre, czym to jest spowodowane to nie mam pojecia, no ale teraz to juz po ptokach bo wał juz jest po szlifie,panewki maja byc dzisiaj, silnik wyjety, głowica splanowana, no cóz, pozostaje mi sie modlic zeby to sie jakos udało.

jak mieniasz panewki to zmień od razu ten zderzak przód
:-)

piękne autowg mnie zderzak ok, tylko trzeba mieć radar na krawężniki i to jest chyba uciążliwe
ANGELS & AIRWAVES ... AND ALFA
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki