Witam,
W końcu znalazłem chwilę aby przedstawić swoją Alfę. Jest to 155 1,6 TS prawdopodobnie składak z 97 roku w wersji Zender. Zakupiona jakieś pół roku temu za śmieszną kwotę, stała zaniedbana, ze zmatowiałym lakierem i zapuszczonym wnętrzem.
Niestety podczas powrotu nią do domu miałem małą stłuczkę, która przy okazji ujawniła jak beznadziejnie auto zostało naprawione po poprzednim zdarzeniu (szpachla, szpachla i jeszcze raz...)
33&d=1327439774" id="attachment45133" rel="Lightbox_774242" >
Mimo wszystko auto tak mi się spodobało, że postanowiłem je naprawić. Od jednego z forumowiczów (pozdrawiam jego obydwie 75tki) zakupiłem dwa poliftowe błotniki, przedni pas z kawałkami podłużnic, maskę, grill i reflektory i wziąłem się do roboty (przy okazji przymiarka felg):
Trochę lakieru i pasty polerskiej i zaczęło to przypominać samochód. Oprócz tego Bella dostała naklejki reklamowe - zawsze to bardziej kolorowo
I ostatnia fotka z właścicielem:
![]()
Ostatnio edytowane przez Mikolaj ; 24-01-2012 o 22:36

Ośmiozaworowy TS opakowany w najszybszy kolor
"Make a car more powerful and it goes faster accelerating in a straight line. Make it lighter and it goes faster everywhere.", Colin Chapman.

No super się prezentuje. Świetnie, że ją uratowałeś, bo 155 to już klasyk. Klasyków jest sporo - ostatnio to modne, ale 155 zdecydowanie wyróżnia się na ich tle, a Twoja szczególnie.
Pozdrawiam.
- Rafał

Dziękuję, ale klasyka w nim niewiele - tak jak pisze grzybek_bgi, buda przedliftowa, wnetrze tez, a w dowodzie 97 i 1,6 TS - to musi być składak. Ale i tak radość z jazdy bezcenna. Poza tym pakiet zendera(progi, dokładka tył, spoiler, felgi, rygielki drzwi, klamki wewnętrzne, dywaniki... jest tego trochę) powoduje że jest trochę inna niż wszystkie. Od siebie dodałem tylko jeszcze kierownicę momo i pasy omp. Wkrótce będę robił rozpórkę przednią - dam znać może byłoby więcej chętnych?
troche pokreciłes w tej alfie, mogłes zostawic te błotniki przed liftem skoro tył jest wąski bo teraz to jakos dziwnie wyglada no i jeszcze to scudetto powino byc chromowane skoro szerokie błotniki, tylna lotka z tego co wiem to tez nie zender tylko z wersji formula przed liftem.. ogolnie to moze to roznicy nikomu nie robi ale kiedys siedziałem w temacie 155 i troche mnie drażni tak pokręcona 155

Dziwię się, że pozwalasz brykać komuś po swoim samochodzie. Mało tego, że może powginać blachy to jeszcze ciul pcha brudne buciory na tapicerkę. Ja to od razu bym go sklepał na Twoim miejscu za takie zachowanie.
Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
Bardzo fajna ta 155 szkoda, że ma tylko 120km bo z wyglądu to powinna mieć minimum 150km
oj tam oj tam, widziałem już nie raz 155 przed liftem z szerokimi błotnikami z przodu i nie wygląda to źle.
Wujek na tym aucie siedzi właściciel, fotka jest podpisana![]()
http://allegro.pl/sklep/4649894_cent...hop_id=4649894 502 127 077
Gdy nie dajesz rady, a walczysz dalej.... wtedy zaczyna się Kyokushin
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki