Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Nasze Belle - Opisy i zdjęcia naszych Alf.
-
Użytkownik
Embrion
dzięki
-
30-01-2012 19:39 # ADS
Akwizytorka
-
Moderator
Romeo

Napisał
Czerwin147
a jaką alfą ty jeździłeś z niesprawnym impulsatorem ?
No akurat to Alfa nie była Tylko fiat Punto
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
-
Użytkownik
Embrion
-
Moderator
Romeo

Napisał
Czerwin147
to pewnie dlatego tam wszystko chodziło może przez wielopunktowy wtrysk w alfie impulsator ma takie znaczenie. W każdym bądź razie tak to sie tam zachowywało...
Powiem Ci że drapie sie po głowie i myślę i w żaden sposób mi to nie pasuje a też miałem Alfę 145 1.4 boxer to samo co Ty inna tylko pojemność elektronika silnika prosta jak drut
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
-
Użytkownik
Embrion
ten mój znajomy powiedział, że system sterujący nie dostaje sygnału, że auto jedzie i dlatego gaśnie. Ja też bym na to sam nie wpadł w życiu. Ale coś w tym jest skoro z wyrwanym impulsatorem gasło, a po wymianie go nie.... Alfa to Alfa- zawsze są odstępstwa od normy
-
Użytkownik
Embrion

Napisał
Czerwin147
system sterujący nie dostaje sygnału, że auto jedzie i dlatego gaśnie
W takim razie jeśli auto stoi uruchomione, prędkościomierz wiadomo wskazuje "0", to auto też gaśnie?
Bardzo ładna 145 - tka swoją drogą, jakby takie u mnie na złom wywozili to zostałbym złomiarzem
-
Użytkownik
Embrion
nie mam pojęcia na jakiej zasadzie to działa. gdzieś na forum też o tym czytałem. Pare razy oświeciła mi sie kontrolka z wtrysku w trakcie jazdy jak nie było tego impulsatora. Koła się kręcą, tryba w skrzyni też, elektromagnes dostaje impuls że auto jedzie, a według prędkościomierza 0- komputer wariuje i auto gaśnie. Nie wiem jak jeszcze mam to sobie wytłumaczyć. Spróbuje gdzieś na forum znaleźć ten temat o tym, bo kiedyś czytałem gdzieś, że gość miał taki sam problem.
---------- Post added at 20:43 ---------- Previous post was at 20:39 ----------
w każdym bądź razie Alfa jeździła, nie gasła i sprzedałem ją ze łzami w oczach za całkiem dobre pieniądze
-
Tylko inwestować, i te boskie felgi 
Dbaj o nią.
Pozdrawiam
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)