Dziś nastąpiła wymiana sprzęgła oraz dwumasu firmy Valeo
Stare nie były w najgorszym stanie, ale planuje podnieść trochę moc, więc wolałem mieć to już za sobą.
Jeżeli ktoś potrzebuje, mogę odsprzedać w dobrej cenie.
Jeżeli ktoś byłby zainteresowany fotelami to mogę sprzedać za 900zł. Nie mają nigdzie dziur, ani przetarć. Lewy przedni trochę u dołu zafarbował na ciemno, tylna kanapa stan idealny.

Gdzie wymieniałeś?
PS. Rano przejeżdżałem obok Ciebie na Bramie Portowej.
AR 147 1,9 JTD 8V (2004)
AR 159 1,9 JTDm 16V (2007)

po ostatnich przebojach z PEMem, podzwoniłem i popytałem się o ceny w innych warsztatach. Zdecydowałem się pojechać do Mozgi, może nie najtaniej, ale nie boję się tam zostawić auta. Na poziomie, na każde pytanie odpowiedzą. Jestem zadowolony. Części miałem swoje.
Dziś jak wracałem z roboty to widziałem czarną 159 na lawecie do ASO jechało, wypatrywałem czy to nie TY, bo felgi 16' takie jak Twoje.
Nie licz na mnie rano, bo jadę na autopilocie.

BuahahahaNa szczęście to nie ja
Ja w 147 też robiłem sprzęgło u Mozgi. I też części miałem własne. Tyle tylko, że zamiast 8 godzin na które początkowo miałem zostawić samochód, to zrobiły się dwa dni... Ale to podobno norma u niego.
PS. Wiem, że rano nie ogarniasz, dlatego mrugnąłem Ci awaryjkami bardziej dla zasady - szczerze mówiąc nie liczyłem na odzew![]()
AR 147 1,9 JTD 8V (2004)
AR 159 1,9 JTDm 16V (2007)

Niestety nie z forum
Teraz czasem mi się to odbija, wychodzą czasem jakieś kwiatki...
Powiedz mi czy wiesz może coś na temat GOODHOPE, bo to Twoja okolica.

byłem ostatnio na czyszczeniu wtrysków urządzeniem firmy Liqui Moly JET Clean Tronic
więcej na temat samego urządzenia można przeczytać temacie
Grupowe czyszczenie wtrysków JET CLEAN TRONIC Liqui Moly
mały opis przebiegu oraz efektów
I po czyszczeniu.
Byłem w środę, zrobiłem od tej pory 100km, więc napiszę jak wygląda przebieg czyszczenia oraz efekty – czy są czy ich nie ma.
Przyjechałem na czyszczenie z kolegą cuoreventi, więc może on służyć za światka całego zdarzenia.
Co do samego zabiegu, to na początku Panowie zabrali się do odłączania przewodów paliwowych i zainstalowania przewodów od urządzenia JET Clean Tronic. Trochę im to zajęło. Czekaliśmy, aż powiedzą PIER…. ALFA, ale jakoś dali sobie radę.
Myśleliśmy, że będzie coś się działo, czekaliśmy na wielkie show, ale niestety po odpaleniu maszyny oraz auta na płynie czyszczącym nic nadspodziewanego się nie działo. Poszliśmy na tyły urządzenia, gdzie na filmiku widać jak pięknie czyści się komora spalania. Nam niestety ukazał się widok zabitych syfem filtrów, po poprzednich autach, na których nie było nic widać. Po 5 minutach po odpaleniu urządzenia przyszła miła Pani i wyprosiła nas z terenu warsztatu i zaprosiła do biura……. na kawęJako, że i tak nic nie było widać, przeszliśmy.
Tyle na temat samego zabiegu- koszt 180 zł + gratis buteleczka dodatku do paliwa Liqui Moly.
Co do efektów
Nie odczuwam, żadnych negatywnych, ani pozytywnych efektów zabiegu. Zbiera się jak się zbierał, pali jak palił, nie dymi jak nie dymił. Może to dlatego, że miałem w miarę dobre korekty wtrysków, które mierzyłem przed zabiegiem i wyglądały tak:
I -0,4
II -0,1
III 0,5
IV -0,2
Po zabiegu
I -0,3
II -0,07
III 0,3
IV -0,08
Więc tutaj widać zmianę na lepsze.
Czy jeszcze raz wykonałbym czyszczenie? Wykonałbym, może sam przebieg zabiegu nie wyglądał tak efektownie jak się spodziewałem, może nie ma żądnych efektów namacalnych, ale na pewno po zabiegu korekty się poprawiły. Wydaje mi się, że lepiej wykonać taki zabieg niż co miesiąc kupować STP czy inne środki z marketu, wtryskiwaczom na pewno zrobiło się lepiej.
Pisarzem nie jestem, ale chciałem się z wszystkimi podzielić relacją, ponieważ mało jest informacji w internecie, a dużo osób pytało się przebieg oraz efekty czyszczenia.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki