Jedyna taka 147 by Nika. :)

• Autor wątku Autor wątku Nika
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Nika

Nowy
Auto
Była:147 1.9 JTD 8V 115 km Jest: AR 147 FL 1,9 JTDm 16V 150km
Witam!

Korzystając z tego, że mieliśmy dzisiaj słoneczny dzień, postanowiłam wykorzystać okazję i zrobić fotki mojej Alfie. Skoro fotki już są, to i trzeba by zaprezentować autko.

Jest to Alfa Romeo 147 o serduchu 1,9 JTD.
Kolor to piękny Verde Gemma, z którego jestem bardzo zadowolona.
Teraz auto stoi na kołach zimowych, na wiosnę aktualizacja zdjęć na alusach i wnętrza.

W środku czarna skóra z czerwoną nicią i nagłośnienie BOSE.

1005384b.jpg

1005396p.jpg

1005366n.jpg

1005369j.jpg

1005375k.jpg

1005370i.jpg

1005380l.jpg

1005391i.jpg

1005389t.jpg

W planach mam:

Wizualnie:

• Pokrowce tzw. „Sierściuchy” w kolorze różowo- pomarańczowym, żeby pasowały do nadwozia.
  • Niebieskie kwiatki z tyłu na klapie.
  • Pies z kiwającą główką z tyłu na półce. (widziałam takie za 3,99zł więc jak by ktoś chciał to piszcie)
  • Nakładki na pedały z Hello Kity
  • Pokrowiec na kierownicę też „sierściuchowy” w zebrę, żeby mi pasował do foteli.
  • Wymiana gały na drążku zmiany biegów, na czaszkę ze święcącymi na niebiesko oczami.
  • Dywaniki aluminiowe, ryflowane niebieskie.

Z technicznych spraw:

• Założenie tłumika z Jelcza 325 dla lepszego przelotu spalin.
  • Podniesienie zawieszenia na +80, żeby sadzarkę kartofli można było wrzucić do bagażnika. (Na -40 nie da się wjechać w pole.)
  • Dołożenie kolejnej turbosprężarki z Massey Fergusona i zestrojenie wszystkiego u Rogala.
  • HID 12000k w światło cofania.
  • Lambodoorsy.

I chyba tyle póki co..
100_5384.jpg

Pozdrawiam!
Nika

Ostatnia edycja:
Piękna Bella, kolor idealny dla kobiety
P.S Tylko te tylne światła są fe ;)

a na jednej fotce widać rejestrację :P nie zamazało się na na na na :cool:

lampy jak lampy ale zderzak tył jest be,pozatym kapitalny kolorek widac przez szybe ze srodeczek tez ,

mmm planów tylko pozazdrościć:)))
życzę zrealizowania! hyhy.
Alfa fajna tylko lampy fee.

Dzięki za miłe słowa, cieszę się z zakupu. :)
Lampy mi się takie podobają i raczej zostaną, wg mnie pasują do tego koloru bardziej niż oryginalne.
Zderzaki są z GTA i dobrze komponują się z tak obniżonym autem.

:)

Piękny kolorek szczególnie, że kobietka będzie autkiem jeździć. :) No i w ogóle śliczna. Jakie aluski na lato masz?

Podoba mi się. Bardzo rzadko spotykany kolor w tym modelu. Nawet na stalówkach ładnie się prezenci :)

W końcu pochwaliłaś się swoja alfa , na jej temat nie będę się wypowiadał już bo moje zdanie doskonale znasz :) pozostaje pogratulować zakupu :)
co do planów to mam dla Ciebie kilka rad może skorzystasz mianowicie:

-zamiast różowo-pomarańczowych włożyłbym krwisto czerwoną sierść
-co do kwiatków hmm może chryzantemy złociste ? Myślę ze idealnie wkomponowały by się w ten jakże zgrabny tyłeczek
- psa nie bierz tego za 3,99 jest gówno warty i nie kiwa głową tak jak ja bym tego oczekiwał nie daj się naciągnąć na to co mówią sprzedawcy !! bierz tego za 8,25
- no nakładki na pedały akurat pochwale tez mam - rewelacja !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- na kierownice zarówno do auta jak i do ciebie bardziej pasowała by panterka :)
- czacha pamiętaj największa jaka jest;d w końcu raz się żyje
- a myślałaś nad różowymi dywanikami? przemyśl to:)

Co do spraw technicznych :
- tłumik z jelcza nie wyrabia nie paku się w byle gówna ja mam od wołgi i daje rade;D
- z zawieszeniem dobry pomysł pomysł jeszcze nad glebogryzarka jak już idziesz w te strone
-Fergusona sobie daruj przerabiałem ten temat - straszna turbo dziura z Zetora ciągnie tak ze aż łzy lecą;D:D
- i 8000k w boczne migacze:)
- jak będziesz robić lambodorsy to nie zapomnij o tyle !!!!!

Myślę ze przydadzą ci się moje skromne rady, przemyśl to wszystko jak będziesz potrzebowała pomocy to wal śmiało :) działaj jak najszybciej i ciesz się ze swojego dzieła pozdrawiam :)

W końcu pochwaliłaś się swoja alfa , na jej temat nie będę się wypowiadał już bo moje zdanie doskonale znasz :) pozostaje pogratulować zakupu :)
co do planów to mam dla Ciebie kilka rad może skorzystasz mianowicie:

-zamiast różowo-pomarańczowych włożyłbym krwisto czerwoną sierść
-co do kwiatków hmm może chryzantemy złociste ? Myślę ze idealnie wkomponowały by się w ten jakże zgrabny tyłeczek
- psa nie bierz tego za 3,99 jest gówno warty i nie kiwa głową tak jak ja bym tego oczekiwał nie daj się naciągnąć na to co mówią sprzedawcy !! bierz tego za 8,25
- no nakładki na pedały akurat pochwale tez mam - rewelacja !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- na kierownice zarówno do auta jak i do ciebie bardziej pasowała by panterka :)
- czacha pamiętaj największa jaka jest;d w końcu raz się żyje
- a myślałaś nad różowymi dywanikami? przemyśl to:)

Co do spraw technicznych :
- tłumik z jelcza nie wyrabia nie paku się w byle gówna ja mam od wołgi i daje rade;D
- z zawieszeniem dobry pomysł pomysł jeszcze nad glebogryzarka jak już idziesz w te strone
-Fergusona sobie daruj przerabiałem ten temat - straszna turbo dziura z Zetora ciągnie tak ze aż łzy lecą;D:D
- i 8000k w boczne migacze:)
- jak będziesz robić lambodorsy to nie zapomnij o tyle !!!!!

Myślę ze przydadzą ci się moje skromne rady, przemyśl to wszystko jak będziesz potrzebowała pomocy to wal śmiało :) działaj jak najszybciej i ciesz się ze swojego dzieła pozdrawiam :)

Ja już więcej do Ciebie auta nie postawię, już ja się domyślam co moja Bella u Ciebie przechodziła...
Boże, czy Ty to widzisz??? ;)

Pozdrawiam i gratki za super kolorek Nika ;)

Nika ładne wozidełko:) Belle już gdzieś widziałem,ale to mały szczegół. Kolorek trafiony też potwierdzam tylko prosze odpuść tego pieska bo jak widzę to kiwającą głowkę w Scenicu sąsiada(polak +40 :D) to od razu ciśnienie mam wyższe :D

Mało, ciągle mało. Pamietaj o centralnym FMIC na całej masce, tylnim dyfuzorze rodem z F430, hamulcach ze Scani R420 z pincet tłokowymi zaciskami i obowiązkowym strojeniu i mistrza Rogala, wtedy nawet SLR Ci nie podskoczy, a sprzegło Łukasz Ci wykuje z płyty drogowej, ponoć wytrzymuje pierdylion Nm już od zgaszonego silnika!!!! A najlepiej bedzie jak kupisz angola A8 4.2 TDI bitego w tył i zrobisz swapa silnika no i napędu, bedzie o czym poczytać, a jak jednak pomyślisz że to zły pomysł możesz go sprzedać na części. A to wszystko zalać swieżo przepalonym Superolem z T25 Łukasza dla lepszej niezawodności. Wpadne na wiosne moim Rometem to wychylimy po Tymbarku jabco mięta co by był Fun i Niuton!!

Ładne autko swoją drogą.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót