• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

AR 155 ;)

"mokra Włoszka":D

"detale"

propozycja felg EtaBeta na zimę, które już leżą bezczynnie 5 lat (ET 13):D
,

prezent od Mikołaja ;)

oraz przygotowywanie Belli do zimy :)
kompletny wydech Walkera:

wycieraczka Champion, nówka sztuka (prawa jeszcze w stanie bdb):

w końcu, idealnie działający mechanizm wycieraczek:

piasty tył:

przegub:

tuż po świętach wymiana pasków (obecne "ryczą" jak stado świerszczy )

a na wiosnę czeka:
dedykowany końcowy Remusa ;)

oraz na 100% szyba czołowa ( odpuściłem sobie to przed zimą ponieważ szkoda byłoby mi obecnie skrobać codziennie nówkę szybę z lodu ;)).
Zastanawiam się jeszcze nad zestawem HID 4300 oraz nad tym wentylatorem http://allegro.pl/wentylator-nagrzewnicy-alfa-155-i1375466078.html
bo mój coś zaczyna głośno chodzić, ale rozbiorę, nasmaruję i zobaczymy :)

...i na koniec...
155-tka to auto naprawdę bardzo oryginalne :D

thing za wydech zapłaciłem 390 zł ( cena katalogowa to ponad 1200zł, więc długo się nie zastanawiałem ;) )

Mdx felg na zimę jednak nie założyłem ponieważ "regenerują się" w te długie wieczory a także dlatego że na obecnych 14-tkach mam jeszcze jakieś 6.5 mm bieżnika więc szkoda było mi ich się pozbywać :(
Ale za rok pewnie zaprezentuje się tak jak moja poprzednia 155-tka, czyli pewnie tak:

a tak na zimowych BBS-ach, które sprzedałem razem z autem:

sorki za jakość ale te foty mają chyba lat 8 i do tego to skany.

ostatnio wymienione paski jak również "zregenerowany" wentylator, który pracuje teraz praktycznie niesłyszalnie ;)

i pytanie do Was:
- co myślicie o wsadzeniu do 155-tki 15"-ek od golfa II ( wersja Fire & Ice), oczywiście po uprzednim wypolerowaniu, czy to nie będzie profanacja ? :rolleyes:
Pytam ponieważ pierwotny plan był aby założyć na zimę fele szprychowe Eta Beta z pierwszego zdjęcia lecz posiadają one odsadzenie ET13 i tym samym nie mieszczą się pod nadkola a naciąganie jakiejś węższej opony na zimę to lekka przesada :confused:
Lecz jeśli nie będzie "aprobaty" to coś się wykombinuje :D

Myślę, że dość dobrze się prezentuje i nie ma co tu się profanacji dopatrywać. Jakiej firmy są te fele?
Co regenerowane było w wentylatorze?

Ładna ta twoja 155 endriu. Ale jeszcze ładniej niż na zdjęciach wygląda w rzeczywistości. Jak będzie już sucho wyciągnę moja czarną formułę i muszę pająki z rury wygonić.

Dzięki Andrzeju, już nie mogę się doczekać wiosny bo na zimówkach 14" jakaś taka "nijaka" :confused:
a propo wiosny; przygotowania do niej c.d ;)

Ha, a ja właśnie znalazłem sklep w UKeju gdzie są dostępne - 8 sztuk za 40 funciaków:)
Hmmm, tylko czy w 75 jest ten sam gwint co w 155...

Ostatnia edycja:
Mamy 2015 a 155 po 11 latach nadal moim oczkiem w głowie.
Skąpana dzisiejszym brzaskiem słońca z modlinskiego parkingu
DSC_0376.jpg
DSC_0377.jpg
Ale żeby nie było jej smutno...
DSC_0368.jpg

Andrzej, jak Ty to zrobiłeś że po 11 latach w PL 155 nie ma rdzy widocznej z kilku metrów? :)

Andrzej,
tak spełniłem swoje marzenie bo jest dokładnie taka jaka sobie wyobrażałem ;) ( no może brakuje foteli z TI bo w mocnych zakrętach fotele że 155 biją je na łeb)

Piotrek, dzisiejsze Smartphony mają rewelacyjne programy graficzne :P
A na serio, błotniki tylne były już zmieniane (jakieś 3 lata temu) ale blacha była na tyle zdrowa że nie musiałem wiele wspawywać. A skoro już była cała rozebrana to poszpachlowałem dołki parkingowe i całą pomalowałem :D

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót