Strona 1 z 6 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 51
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Nasze Belle - Opisy i zdjęcia naszych Alf.
    Użytkownik Pirat drogowy Avatar Spirit
    Mieszka w
    Piła
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    N/A

Domyślnie Moja nowa "śnieżynka" Alfa romeo 33 ;-)

Witam. W końcu po 2 tygodniach od zakupu mojej 33 i doprowadzeniu jej do ładniejszego stanu oraz rejestracji w Polsce prezentuję moją "śnieżynkę" . Jest to już moja trzecia Alfa, pierwszą była Alfa 156 z silnikiem 2.0 TS czarna perła która niestety poszła na złom gdyż miałem nią wypadek (najbardziej jej żałuję gdyż miała seryjny tuning Zendera, sportowe zawieszenie itd ..), drugą też była 156 również z silnikiem 2.0 TS lecz nieco mniej dopieszczoną kupiłem i musiałem jej poświęcić trochę czasu, pojeździłem nią 2 latka i auto sprzedałem gdyż musiałem wyjechać z kraju na jakiś czas. Tak wygląda moja historia z marką Alfa Romeo i mam nadzieję że nadal będzie trwała pasja samochdami tej marki.

Wracając do mojej nowej 33, autko kupiłem w Polsce ale na niemieckich blachach, sprowadzone z niemiec od pierwszego właściciela dziadka rocznik 1943 . Rok produkcji auta listopad 1993, silnik 1,7 8V I.E. przebieg 131tys udekumentowany książką serwisową i milionami faktur które dziadek zbierał przez te wszystkie lata .

Na wyposażeniu ABS, elektryczne szyby z przodu, komputer, radio mp3 + dobrej klasy głośniki, wspomaganie kierwonicy, immobilajzer, hamulce przód i tył już tarczowe.

Reasumując myślę że udało mi się nabyć niezłą perełkę na rynku aut używanych, co zdarza się dość rzadko!

Po zakupie praktycznie siedzę dzień w dzień i coś przy niej czyszczę odkurzam itd ... Teraz w tygodniu wyciągnołem całe bebechy ze środka auta tzn fotele, kanapę i dywan cały żeby porządnie ją odkurzyć i sprawdzić jak się miewa podłoga, i o dziwo na całej podłodze jak i w całym aucie nie ma śladów rdzy, a zwłaszcza przy wlewie paliwa co zdararz się najczęściej. Przy okazji wyciągnięcia wszystkiego ze środka wymieniłem kable od głośników na nowe, wymienione zostały wszystkie żaróweczki od podświetlenia zegarów jak i wnętrza auta.

Obecnie jestem na etapie rozebrania drzwi i nasmarowania mechanizmu podnoszenia szyb z tyłu gdyż chodzą bardzo ciężko, czyszczenie komory silnika, ściągnięcie wyczyszczenie i smarowanie wszystkich uszczelek od drzwi i bagażnika oraz czekam na nową miskę olejową żeby wymienić olej, na starej misce nie mogę gdyż jakiś partacz w niemczech źle wykręcał korek od miski i przekręcił gwint i teraz pół miski jest obklejone jakimś silikonem żeby olej nie wyciekał.

To chyba na tyle jak narazie, więc przedstawiam fotki mojej "śnieżynki" :

1) Kilka fotek z widokiem ogólnym auta:

2) Alfa ze spojlerem lecz jeszcze nie zamontowany na stałe gdyż wyszedł dopiero od lakiernika, spojler tunera Alfy czyli firmy Zender

3) Tyłeczek

4) Silniczek:

5) Kilka innych fotek tzn fotka z wlewem (zero rdzy), naklejka z informacją kiedy był wymieniony rozrząd oraz data kolejnej zmiany, znaczki na tylnej klapie, oraz zegary ze stanem licznika

To narazie na tyle. W miarę postępów nad Alfą będę pisał co i jak a czeka ją jeszcze troche rzeczy między innymi zmiana bucików lecz może to trochę potrwać gdyż szukam takich które według mnie będą idelanie do niej pasowały :twisted:

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Kraków
    Czas spędzony na forum
    2 h 49 m

Domyślnie

Moje gratulacje, naprawdę niezła perłą. Ciężko wyhaczyć tak zadbany model pozdro i szerokości
    mik146 1.6 boxer

AR_33
    Gość

Domyślnie

No nareszcie się pochwaliłeś tym cackiem.
    Naprawdę w świetnym stanie, moje gratulacje
    Pięknie się prezętuje fajnie będą wyglądały jak staniemy na zlocie obok siebie Biała i Czarna :twisted:
    Jeszce raz gratuluję i pozdrawiam.

ViP Romeo Avatar robak#21
    Mieszka w
    Chorzów
    Auto
    coś tam wrzeszczy...
    Czas spędzony na forum
    1 d 14 h 50 m

Domyślnie

Witam :!: :!:

Piękna 33 w bieli :twisted: mało spotykana w tym kolorze, robi ogromne wrażenie ,jeszcze ładne buciki i będzie cacy :!:

Pozdrawiam
    [*]

ViP Romeo Avatar Lesio
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Alfa 146 1.4 T.S '98, Seicento 1.1 '00
    Czas spędzony na forum
    6 d 20 h 39 m

Domyślnie

Można powiedzieć że masz "białego kruka" :mrgreen: Ładna.

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 166 3.0 Super
    Czas spędzony na forum
    26 m

Domyślnie

ładniutka, naprawdę zadbana ,kiedyś chcialem nabyc 33 dawno to bylo ale chcialem , tylko do wizerunku czystej alfki brakuje mi umytego silnika, ten dolot pieknie by wyglądał gdyby był umyty-hmmmmm-pomysl o tym.gdybyd był z lodzi zaprosilbym do mnie na mycie silniczka. gratuluje
    166 powodów do Dumy

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Spirit
    Mieszka w
    Piła
    Czas spędzony na forum
    N/A

Domyślnie

Tak tak na bank będę mył nawet napisałem wyżej że została mi komora silnika do wyczyszczenia, ale to chce na sam koniec zostawić gdyż będę chciał na to przeznaczyć z 2-3 dni osobno . Tak lekko już umyłem kolektor i przepustnice i już widać jaki będzie efekt ale z bliska tylko widać

Miss Alfaholicy 2011 Alfa i Omega Avatar bija22
    Mieszka w
    Rymanów Zdrój
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.5 V6
    Czas spędzony na forum
    1 d 2 h 9 m

Domyślnie

Bella Bambina... <skacze2&gt;
    bija22 i Alfa156 V6 są powody do mruczenia
    ...i do płaczu

http://imageshack.us/photo/my-images/37/nnnh.jpg/

Użytkownik Ogier Avatar Wierzba
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Spider 916 2.0 TS
    Czas spędzony na forum
    13 h 18 m

Domyślnie

Piękna 33'ka
    naprawdę gratuluję
    kupiłeś od jakiegoś człwoieka który umiał dobrze traktować ten samochód- mi aż się sercre kraja jak widzę 33'ki które są zniszczone, zaniedbane, pokryte rdzą itp itd

Twoja to ideał
    uwielbiam biały kolor

jeszcze raz gratulacje
    Il Cuore ha sempre ragione... Alfa Romeo...

Najkrótszy dowcip świata? - GOLF

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Milano_155
    Mieszka w
    L-ca
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6
    Czas spędzony na forum
    2 d 3 h N/A

Domyślnie

Bardzo fajna "trzy trzy" :wink: Przydala by sie jakas ciekawa felga i bedzie miod :mrgreen: :wink:
    Il cuore ha sempre ragione.

Senza cuore saremmo solo macchina...

Strona 1 z 6 123456 OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

alfa 33 olej

Zakładki

Uprawnienia