Moja Brera 2.4 JTD rosso...

player

Nowy
Auto
Brera 2.4 jtdm 245ps
Witam Was wszystkich, jest to mój pierwszy post tutaj i od razu lecę z grubej rury - a co mi tam! Przedstawiam Wam samochód, którym jeżdżę od roku i (na razie) dzielę go z mamą, ale to się zmieni... ;) . Brerę ściągnąłem z Niemiec, był samochodem testowym w salonie i krótko potem miał jeszcze jednego właściciela w Niemczech. Polowałem na Alfę od dłuższego czasu, z przyczyn ekonomicznych musiał to być raczej diesel, więc na szukaniu takiego się skupiłem. O ten egzemplarz trochę musiałem powalczyć, ale było warto, bo jest w moim ulubionym czerwonym kolorze z felgami sportclassic 18". Oprócz tego ma ksenony, z czego się cieszę, skórzaną tapicerkę, sky view oczywiście, elektrycznie regulowane fotele.. W zasadzie pełna wersja, oprócz nawigacji...ale cóż, przeboleję ;) W ciągu najbliższego miesiąca usuwam filtr cząstek stałych plus poddaję samochód cziptuningowi, także dodatkowej mocy trochę przybędzie. Zdjęcie dość średnie, bo wykonane telefonem, lepszej jakości wstawię trochę później! To tyle ode mnie, pozdrawiam Was i do zobaczenia na drodze!

Załączniki

• !!tFZ!7QBG0~$(KGrHqF,!iUEyeKIKLQ!BMyjDFY3vg~~_27.JPG
    !!tFZ!7QBG0~$(KGrHqF,!iUEyeKIKLQ!BMyjDFY3vg~~_27.JPG
    67.2 KB · Wyświetleń: 186
  • IMG_0264.jpg
    IMG_0264.jpg
    88.7 KB · Wyświetleń: 253
  • IMG_0265.jpg
    IMG_0265.jpg
    87.9 KB · Wyświetleń: 271
  • IMG_0332.jpg
    IMG_0332.jpg
    115 KB · Wyświetleń: 186
Ładna !

Zapraszam na spota we czwartki w Wawie, najblizszy jutro w Galerii Mok na poziomie samolot o 19 (wiecej info w dziale polska centralna).

Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Dzielę swój dom na Warszawę i Białystok, jutro akurat będę w tym drugim miejscu...ale nie omieszkam zajechać do Was na spot przy najbliższej okazji

Piękna , boska , moja ukochana Brera w moim ulubionym kolorze i najpiekniejszymi felgami
Jeszcze powiedz ze masz jasną tapicerke to sobie w łeb strzele z zazdrosci

Zajrzyj w któryś czwartek

Uchronię Cię przed strzeleniem w łeb :) tapicerka jest czarna, osobiście też wolę jasne, ale cóż... :)

a kto będzie przy niej dłubał ? ( mam na myśli remap )

Czekam na lepsze zdjęcia, ale plus za felgę, bo wg mnie te seryjne szprychy są okropne do tej bryły : )

Alfa to moim zdaniem najlepiej wyglądający samochód w czerwonym kolorze (nie licząc Ferrari). Piękna.

mam taką firmę w Bialymstoku i do nich się zgłoszę - cartronic.pl

Player- masz piękną alfę,w doskonałym kolorze i z super silnikiem,ale nie strzelaj sobie w kolano i nie oddawaj alfy do firmy,która bankowo nie miała do czynienia z 2,4 JTDm i o której w ogóle nie słyszy się.Masz w Wawie kilka firm,jak nie to do Cinka.Nie warto oszczędzać na paliwie w tym przypadku.

Wersja 200/210km ?

Ja niestety się na tym nie znam zupełnie, pogadałem trochę z gościem z tej firmy, popatrzyłem na stronie i wydawało mi się, że jest ok. Ale jeśli macie lepsze namiary to chętnie zobaczę. 200km

Nie jestem znawcą,ale z ręką na sercu polecam ci MR MOTORS Wawa no i Cinsoft Gliwice:

http://www.cinsoft.pl/

http://www.mrmotors.pl/

Ci tunerzy najlepiej zajmą się twoim autem.Proponuję również sprawę dpfa załatwić u nich. 2,4 zwłaszcza wersja 200km jest ciężkim silnikiem do tuningu ( choć podatnym) i potrzeba doświadczenia,by prawidłowo wzmocnić tą jednostkę.W serii te jednostki często mają niedobory kilkunastokonne,ale są sposoby by to naprawić,a wtedy po programie nie otrzymujemy tak naprawdę zdrowej serii ,tylko godny wynik na poziomie 225-230km.

Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
No kolejny fajny traktor :D Gratki i do zobaczyska na spotach

Amortyzatory
Powrót