• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

AR 156 2,5 V6 by Loco

• Autor wątku Autor wątku Loco
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Loco

Nowy
Auto
Alfa Romeo 166 3,2 V6 06r
Przedstawiam wam moją Alfe ( zdjęcia dodam wieczorkiem)

-Silni 2,5 v6 190KM (+LPG)
-Przebieg 191 000Km
-Lakier Rosso 130 B/B ( ale jak na mój gust jakiś kombinowany)
-Ospojlerowanie oryginalne MS Design ( wyjechała z nim już z salonu)
-tłumik końcowy Sebring z serii DTM
-Felgi Lato 17''oryginalne AR szprychy białe, Opona 215/45 Bridgestone Potenza , zima 16'' Telefony
-wersja Sportpack II
*fotele recaro
*4x el szyba
*klima
*spryskiwacze reflektorów
*skórzana kierownica MoMo
* reszta jak w każdej 156 :P

Żeczy które zrobiłem/wymieniłem od czasu zakupu:

Mechanicznie:
-wahacze góra
-gumy stabilizatora przód
-łączniki stabilizatora
-świece NGK oryginalne

Wizualnie:
-przyciemnione szyby folią 1
-założone lampy od kolegi PRoxima + xenon hid (świeci rewelacyjnie)
-zmiana podświetlenia wszelkich przełączników na pomarańczowe pasujące do zegarów sportpacka ( w regulacjach nawiewu też mi się udało- choć łatwo nie było )
-założone ledy oświetlające nogi (przydatne w nocy jak coś np. spadnie pod fotel)
-nawiewy z chromowaną obwódką z modelu po lifcie
- maskownice głośników od Ar 166 również z chromowaną obwódka
-audio ( na razie dość skromnie ale już niedługo będzie lepiej)
*głośniki przód Hertz DSK 165 ( w przyszłości będą grać z tyłu )
* wzmacniacz Carpower 350 + skrzynia JBL GT5
*wygłuszone drzwi oraz bagażnik

Co będzie zrobione w najbliższym czasie :
- cała alfka będzie pomalowana na kolor Rosso Nuvola 167
-sprężyny Eibach -40mm
-wypolerowany dekiel oraz kolektor ssący
-zaciski pomalowane na czerwono ( na przednich biały napis alfa romeo)
-oraz parę niedociągnięć mechaniczny ( któraś rolka od paska osprzętu, tylne zawieszenie- jeszcze nie wiem co dokładnie)

Mam nadzieje, że nikogo nie zraził długi opis :P Niedługo wrzucę fotki, oraz każde moje modyfikacje będę przedstawiał na zdjęciach .

W nieco odleglejszych planach mam również rozbudowę CA, oraz zabawę z podnoszenie mocy na początek myśle o baranach od 3.0 i strojeniu pod nie kompa później się zobaczy na co fundusze pozwolą może 3.0......

Brzmi obiecująco.
Mam nadzieję, że zdjęcia nie rozczarują...
Pozdrawiam.
- Rafał

Jestem bardzo ciekawy jak to wygląda i czekam z niecierpliwością na zdjęcia bo opis konkretny :)

Kopia DSC_0229.jpgDSC_0226.jpgKopia DSC_0228.jpg

OBIECANE FOTKI, Narazie wizualnie szału nie robi ale po świętach będzie bajka :D :D

Spojler mi się nie podoba.
Końcówki wydechu szpecą.
Zrób lepsze zdjęcia to będzie można więcej coś powiedzieć :)

Ale i tak gratuluje, V6 to jest to :-)

Zdjęcia nie najlepsze, więc ciężko się wypowiedzieć, ale zapowiada się nieźle. Trochę za wysoki ten spoiler na klapie się wydaje, poza tym bardzo OK, ciekawy pakiet stylizacyjny.
Mnie końcówki wydechu nie przeszkadzają, a wręcz przeciwnie, wydaje mi się, że to coś ala novitec.
Przy tym kolorze i ospoilerowaniu przydałby się listwy na zderzakach w kolorze nadwozia.
Jedyne co psuje efekt, to grill z siatką. Dla mnie porażka.
Pozdrawiam.
- Rafał

Ostatnia edycja:
Zdjęcia kiepskie, robione na szybko. Wizualnie z zewnątrz jeszcze nic przy niej nie robiłem.
Jedzie do lakiernika po świętach będzie lakier rosso nuvola, listwy będą w kolorze, grill mam zamiar zmienić na taki z listewkami ( ten już mi się znudził). Wydech mnie osobiście się bardzo podoba, a co do spojlera na aucie nie wygląda wysoko, może na zdjęciach tak się wydawać.

mi sie podoba z wyjetkiem tej siatki srebrnej ladniejsze sa listewki :D poza tym glanc bajera ! :) silnik lampki felgi i wydech super..

Alfa w Nowym wydaniu lakier Rosso Scuderia Zapraszam:)

Zmiany jakie wprowadziłem od poprzedniej prezentacji :
- Sprężyny Eibach czerwone
- Nowy lakier ROSSO SCUDERIA
- Dymione kierunki oraz tylne lampy
- Czerwone zaciski
- Litewki w Grillu

Ostatnia edycja:
Fajnie wygląda, ale aż się prosi o lepsze zdjęcia.

Zrób jej sesje z ładnym tłem ;)

Będzie trochę czasu to i sesję się zrobi galantom :)
Póki co jedno fajne zdjęcie wykonane przez kolegę na lokalnym spocie

aaaaaaaaaaaaaaaaaaa.JPG

No no,pięknie się prezentuje. uwielbiam ten kolor lakieru :)
Jak najbardziej proszę o więcej zdjęć.

Fajna bryka. Kolor lakieru cudny. Bardzo mi sie podobaja nakładki na zderzaki i progi, fajnie to wygląda na całości.

Amortyzatory
Powrót