Baruś powraca z kolejną kobitką :) - GTV -

Barus91

Nowy
Auto
BYŁO: 12xAR BĘDZIE: numer 13 :)
Witajcie :)

Oto mój 'nowy' nabytek - GTV 2.0 TS z aluminiową pokrywą, rocznik 1997 :)

Autko kupione 2.01.2012, w drugą rocznicę mojego prawdziwego ALFAHOLIZMU (pierwsza Alfa - 156 Blue Cosmo 2.0TS) kupiona była 2.01.2010 :)

Zacznę od tego, że fura kupiona od koleżanki z forum - Natalii ( talina ). GTV doinwestowana :)

* zmieniony silnik (w oryginalnym korba wyszła bokiem :()
* nowiutka tapicerka z delikatnej, czerwonej, sprowadzanej na zamówienie skóry - kosztów nie podaję, bo i po co :D :D :D)
* mieszki + gałka przeszyte czerwoną nicią
* nowy kompletny rozrząd z wariatorem
* nowe sprzęgło
* wymieniony tłumik
* odświeżone plastiki wnętrza
* zawieszenie bdb - potwierdzone przeglądem, który przeszła bez najmniejszych problemów.

Plany ?

Wszystko będzie zależne od tego, czy sprzedam 147, czy nie. Kusi GT. Ale kusi też pozostawienie GTV i kupienie na codzień jakiegoś Punciaka I + LPG do śmigania i tłuczenia po Wrocławiu :)

Co do zrobienia 'na już' ?

Wymiana oleju, zakup dystansów na przód, wymiana anteny (stara poszła się 'paść' :D), siłowników maski przedniej ... i to chyba na tyle :)
W dalszej kolejności odświeżenie pokrywy silnika, albo przynajmniej napisów na niej, bo mnie to razi :)

- - - TERAZ ODDAJĘ GŁOS AR - - -
(like a model: Alfa Romeo GTV by Baruś)

"Pozwólcie, że się przedstawię... Jestem laska... z Polski."

"Fajna d*** ze mnie... Prawda Baruś ?"

"...ale nie zachowuj się jak świnia i patrz mi w OO==\V/==OO oczy !"

"... no dobrze ... jeśli musisz, tooooooo ..."

" ... i znów FOR YOU: strona zadnia w pełnej okazałości :) Jest OK ?"

";) ... musisz przyznać, że me kształty kusząąą, ojjjjj kuuuuszą do ostrej jazdy." :D

" Wnętrze to sprawa drugorzędna, powiadasz ? Zajrzyj do mnie :) Moje jest wyjątkowe, delikatne i niepowtarzalne"

"Sedrucho po spowiedzi (oczyszczeniu) także mam niczego sobie..." :D

"... i stoi przed Tobą otworem." ... ("Baruś... Obiecuję, że jeśli wymienisz mi siłowniki, będę nadal zamykała maskę... czasem.")

"Zobacz ! Powoli się przed Tobą otwieram. Najpierw praaaaaawa strona :>"

"A teraz lewy boczek :)"

"Podoba Ci się ?"

"... to zapraszam do środka :) :) :)"

"... na tylne siedzenia."

"Jak kupisz mi letnie buty, to zrobię Ci dobrze..."

"...sama, albo z młodszą siostrą..."

"... a raczej moim Romeo."

"Coś o tym wiesz, Baruś ... :) :) :)"

Ostatnia edycja:
Mmmm.. marzeniee, środek bajka :-) widziałem ją kiedyś i myślałem kto nią pomyka po Ząbkowicach, ślicznotka z niej ! Masz szczęście do kobiet! :-)

No piękna skóra, choć najbardziej z twoich aut podobała mi się Alfa 147 a na drugim miejscu Alfa 156 z bananową skórką.. ;)

Stary powinienes komiksy pisać :d pobrechtałem sie jak to czytałem haha :D

No piękna skóra, choć najbardziej z twoich aut podobała mi się Alfa 147 a na drugim miejscu Alfa 156 z bananową skórką.. ;)
Dzięki :) A 147 jest :)

Ale mam sentyment do czarnej 156 właśnie ;/

---------- Post added at 16:29 ---------- Previous post was at 16:28 ----------

Stary powinienes komiksy pisać :d pobrechtałem sie jak to czytałem haha :D
Niegłupie ;)

A ogłoszenia też mogę ?

http://allegro.pl/lg-chocolate-slodka-do-tulenia-i-mietolenia-i2285909293.html

Pięęęęęęęęęęęęękna :D no co tu dużo mówić. Ja też bym sobie na Twoim miejscu ją zatrzymał i jeśli już którejś miał sie pozbyć to właśnie 147 :P a pomysł z Punciakiem na co dzień nie jest zły :)
Piękna Sztuka :D

PS> W ogóle Ty jak napiszesz opis to istna poezja :D :D :D

Pięęęęęęęęęęęęękna :D no co tu dużo mówić. Ja też bym sobie na Twoim miejscu ją zatrzymał i jeśli już którejś miał sie pozbyć to właśnie 147 :P a pomysł z Punciakiem na co dzień nie jest zły :)
Piękna Sztuka :D

PS> W ogóle Ty jak napiszesz opis to istna poezja :D :D :D

* Zobaczymy Paweł, jak to wyjdzie. Chciałbym sprzedać 147, a później będę dumał :)

* NO BA :D

Barus GTV'ka naprawdę jest zacna a środek mnie osobiście powalił:) Gratuluję i oby dobrze służyła i sprawiała Ci dużo frajdy z jazdy:)

no Barus jak zawitałem do Was pod Milenijny to coś tam opowiadałeś o niej :) w końcu widzę konkretne zdjęcia i może będzie mi dane kiedyś tam zobaczyc ją na żywo... Ba a może i dasz się przejechac :D Swoją droga bardzo mnie sie podoba.pozdrawiam z gór :)

OK-Kędzierzyn-Kożle.Wnętrze super.:)
Owszem :)

---------- Post added at 18:28 ---------- Previous post was at 18:27 ----------

Szalejesz;) Jeszcze V'ka powinna się u Ciebie kiedyś pojawić;)
Kup 147 ode mnie, a Twe słowa obrócą się w me czyny :D

---------- Post added at 18:30 ---------- Previous post was at 18:28 ----------

no Barus jak zawitałem do Was pod Milenijny to coś tam opowiadałeś o niej :) w końcu widzę konkretne zdjęcia i może będzie mi dane kiedyś tam zobaczyc ją na żywo... Ba a może i dasz się przejechac :D Swoją droga bardzo mnie sie podoba.pozdrawiam z gór :)
No pewnie :)

Możliwe, że za tydzień się pod MM GTV wybiorę. Chyba, że 147 w weekend wypucuję :)

a przygladales sie moze na dach tej gtv oraz przednia szybe, bo ogladalem z rok temu ta gtv do kupienia za 3tys z polamanym dachem, i chyba przednia albo tylna szyba wybita, a poznaje tylko po skorach i kolorze

a przygladales sie moze na dach tej gtv oraz przednia szybe, bo ogladalem z rok temu ta gtv do kupienia za 3tys z polamanym dachem, i chyba przednia albo tylna szyba wybita, a poznaje tylko po skorach i kolorze
O dachu wiem. Sam go robiłem. Konstrukcja nietknięta, dach odskoczył do normalnej pozycji po pchnięciu od środka. Zostało kilka mini wgniotek jak po gradzie (ale już zrobione i pomalowane :)).

A tą ceną to mnie zabiłeś :O Ona za 6'tkę była ^ ^

---------- Post added at 21:18 ---------- Previous post was at 21:14 ----------

Fest... czyli po roku cena wzrosła o dodatkowe 100%

---------- Post added at 21:20 ---------- Previous post was at 21:18 ----------

Ale powiem Ci szczerze, że i tych 6-ciu jest spokojnie warta. Same skóry, rozrząd z wariatorem i sprzęgło nowe przekraczają tą kwotę :)

Amortyzatory
Powrót