• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Next step Rosso Proteo 166 3.0 V6 4HP20

Problem wstecznych w 166 to to że ten plastik rodem ze skody 105 pęka w pełnej strukturze i jakoś eroduje. Ja szlifnąłem grubym papierem a potem coraz cieńszym i polerka. Po zebraniu grubszej warstwy widać takie pory. Dlatego chcę dać lakier żeby ten proces trochę powstrzymać. Zobaczymy jutro.

U lala:) Efekt widac gołym okiem. Myślałęm , że sie nei da tego spolerować. Róznica kolosalna!

Clar położony. Szczerze efekt przerósł moje oczekiwania. Normalnie nówka sztuka.
Nie dodawałem żadnych domieszek do claru bo chcę mieć soczystą, czystą czerwień.
Też musiałem "grubiej pojechać" niż na filmiku. W 166 są mocno utlenione te klosze. P2000 nie robi efektu.
Jechałem najpierw P800 i to długo. Potem kolejno P1500, P2000, P2500, polerka G3. Dokładnie wymyte i odtłuszczone. Pomimo wszystko zostaje wiele porów. Ten klosz na wstecznym ma teraz strukturę gąbki. Każde szlifowanie odkrywa kolejne pory. Ale jak dobrze wypolerowałem, dokładnie wymyłem szczoteczką i położyłem clar to efekt jest boski.
Ja leciałem z pistoletu ale myślę że jak Wy wrzucicie clar w sprayu będzie też git.

Generalnie operacja prosta jak budowa cepa ale jak ktoś i tak się boi albo nie ogarnia tego to mogę wykonać taką regenerację za parę złotych.

Załączniki

• P6210002.jpg
    P6210002.jpg
    74 KB · Wyświetleń: 215
  • P6210003.jpg
    P6210003.jpg
    87.5 KB · Wyświetleń: 207
Ostatnia edycja:
No brawo :) Efekt fajowy!
Dobrze widzę, że szlifowałeś i malowałeś tylko wsteczne? A nie chciałeś odświeżyć całych lamp?

To jeszcze jak możesz podaj Marku ile czasu zajęło Ci szlifowanie obu lamp?

Na pozostałych Nic nie tzeba robic. Szlifowania na jakieś 20 minut

Dzisiaj był mały zlocik nad Odrą więc się wybrałem :D

Załączniki

• P7120065.jpg
    P7120065.jpg
    195.9 KB · Wyświetleń: 176
  • P7120059.jpg
    P7120059.jpg
    89.1 KB · Wyświetleń: 148
  • P7120039.jpg
    P7120039.jpg
    161.3 KB · Wyświetleń: 143
  • P7120032.jpg
    P7120032.jpg
    147.8 KB · Wyświetleń: 146
  • P7120015 - Kopia.jpg
    P7120015 - Kopia.jpg
    209.6 KB · Wyświetleń: 174
  • P7120016 - Kopia.jpg
    P7120016 - Kopia.jpg
    176.1 KB · Wyświetleń: 168
  • P7120051 - Kopia.jpg
    P7120051 - Kopia.jpg
    188.5 KB · Wyświetleń: 150
Tak poza tematem: przód znaczek oryginał ?

A nie widać???

Ostatnia edycja:
Nie o to chodzi. Po prostu lubię oglądać dupę :sarcastic:

Przecież wszyscy piszą że naklejki to widać tandetę z daleka więc nie wiem czemu macie wątpliwości :sarcastic: mogę jeszcze lepsze zdjęcie wstawić, może wtedy rozwieję wątpliwości :)

Widać Marek, spox. Ja nie mam wątpliwości :)
Naklejki faktycznie wieją tandetą - miałem i więcej nie chcę.

Ostatnia edycja:
Ja tak mam od poprzednika. Nie narzekam, bo wyglądają nieźle. Na sporym zbliżeniu tak, ale przechodząc obok nie zauważysz różnicy. W 159 gorzej wyglądają wypłowiałe. Już wolę w swojej 166 naklejki. A jak naklejki wypłowieją albo coś to wtedy zmienię na oryginalne.

niestety te naklejki coś nie płowieją:P w razie czego koszt do 166 i tak sporo niższy niż do 159

mogłeś zadzwonić, że jedziesz nad odrę, może bym wpadł zobaczyć felgi na żywo

Nooo Maruś.. z tymi lampami jak najbardziej pozytywnie po bandzie.. :) hehe

Widać w Twojej Belli, że jest dopracowany każdy szczegół.. Zazdro - mam nadzieję, że na ten koniec wakacji coś wskóram :)

Pozdrawiam serdecznie :)

Amortyzatory
Powrót