• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Alfa Romeo 159 SW by Ciapol

ciapol

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 SW
Witam,
po rozmowach z kilkoma użytkownikami tego forum (niestety nie wiem jakie maja loginy), postanowiłem się pochwalić swoją 159-tką i jej drobnymi modyfikacjami.
Miał to być ekonomiczny samochód (po poprzednim) do wygodnego trzaskania kilometrów... niestety nie wyzdrowiałem ze starych nawyków i skończyło się jak poniżej.
Niektórzy z Was mnie pewnie zbluzgają, może komuś się spodoba... samochód powoli przeszedł kilka drobnych zmian/ulepszeń.

Rocznik: 2008
Silnik: 1,8 MPI
Zawieszenie: gwintowane Supersport BLACK EVOLUTION do -65mm (zeszło ponad 100mm)
Felgi: 18" Borbet LV5 na dystanszach 20mm
Radio: Pioneer AVIC-D3 + głośniki seryjne + TS-WX210A SUB.

Wymieniłem sobie elementy chromowane na nowe. Obaliłem też mit, że nie da się wymienić grilla bez jego zniszczenia i zdejmowania przedniego zderzaka :)
Przyczerniłem ramki halogenów i listwy między grillem a lampami.

Ostatnią zabawą była zmiana audio i montaż LCD w tylnych zagłówkach. Kosztowało mnie to utratę paru włosów, ale się opłacało :)
Trzeba było je trochę poszerzyć na boki.

final-bofb-2012-i101.jpg
381143_461156033925230_1020063337_n.jpgfinal-bofb-2012-i084.jpg
DSC_1724.jpgDSC00886.jpgDSC00890.jpgDSC_1723.jpg

Ostatnia edycja:
No dokładnie, nie ma na co bluzgać, Alfunia wygląda za***ście :)

pięknie leży.
Jakie jest ET tych felg, że jeszcze założyłeś tuleje dystansowe i jaki masz rozmiar opon?
Pozdrawiam.
- Rafał

Dzięki wielkie!
Wiecie jak to jest... z bluzgami zawsze się trzeba liczyć w każdym przypadku ;)

alces1, koło ma tylko 8 cali szerokości i ET35, dlatego dystanse 20mm wchodzą fajnie...
Opona która jedynie ładnie wygląda na takim kole to 205/45/R18. Robi się delikatny naciąg. Każda inna opcja wygląda już średnio, no i zaczepia o nadkole przy nierównościach.

Gdzie taka zaje**sta Alfa po Bytomiu jeździ że jej jeszcze nie miałem przyjemności zobaczyć? :D

Alfa piękna !!! szkoda, że nie V6 ;) aż strach jeździć tak zglebionym autem...

Bednar, w okolicy stadionu :)

grzdylu, też żałuję... za dużo km biję miesięcznie, żeby sobie pozwolić teraz na większy silnik :/
To auto ma 4 lata i 166 tyś przejechane...

Gleba to kwestia opanowania omijania dziur i jeżdżenia po koleinach nie w nich :)

Ostatnia edycja:
Mam tam znajomą ale Twojej 159ki jeszcze tam nie widziałem, będę się musiał bardziej rozejrzeć bo z chęcią zobaczę ją żywo :P

witam z Piekar ;)
pięknasztuka gratuluje!
co do gleby to racja, trzeba opanować tą sztukę i jest ok.

a ja mam glebę taką jak się dało i nie jest bardzo nisko jak miałem audi to jak leżało to miałem problem przez próg zwalniający przejechać a alfą bez problemu ale za to prowadzenie w audi do niczego a alfa to co innego :D

Zajefajna,czarna fela i czarne auto,piekna sprawa,moge prosic o wrzucenie przodu jak wyglada z tymi ciemnymi wstawkami,:)

Ooo kuźwa, to żeś dowalił! PIĘKNA!! :D
A mógłbyś mi powiedzieć, jak są trzy eeemmm... yyymmm... no i kurde mi słowa zabrakło... Te trzy cosie na środku pod nawiewami, to co one pokazują?? Na pewno poziom paliwa, temp. cieczy iiii? :)

Ooo kuźwa, to żeś dowalił! PIĘKNA!! :D
A mógłbyś mi powiedzieć, jak są trzy eeemmm... yyymmm... no i kurde mi słowa zabrakło... Te trzy cosie na środku pod nawiewami, to co one pokazują?? Na pewno poziom paliwa, temp. cieczy iiii? :)

...i ciśnienie doładowania Turbosprężarki ;p
Ciapol a nie chcesz się zamienić na 147 1.6 i też ją sobie ładnie zrobisz? haha ;D

tak turbosprezarka w 1,8:)

no właśnie też myślałem że to boost tam jest ale przecież to 1.8 a nie 1.75 TBi ciekawie mnie też co tam mogli dać zegarek? a może woltomierz?

Ciapol a przypadkiem Ty nie parkujesz czasem w Świętochłowicach na Piaśnikach? bo cos mi się zdaje że widziałem taką w moich rejonach.

Amortyzatory
Powrót