PRE2ESowa Alfa 156 SW 2.4 jtdm

PRE2ES

Nowy
Auto
Laguna III 2.0T
Chwalę się moim nowym nabytkiem :cool:

Jest to moja 3ecia Alfa 156.

Wyposażenie zacne, chyba wszystko oprócz skóry. Silnik jedyny który wchodził w grę 2.4jtdm :D
Szukałem auta w jasnym kolorze z jasnym wnętrzem i obowiązkowo z szyberdachem - no i znalazłem :)
Jestem jej 2gim właścicielem. Pierwszym właścicielem był doktorek w Niemczech. Autko stoi na 17tkach a na zimę dostałem komplet oponek na stalowych 16tkach. Do wymiany miałem przeguby wewnętrzne (jeden miał luz ale profilaktycznie wymienione obydwa) i lewy górny wahacz.
W tym tygodniu alfa dostanie nowy rozrząd, oleje i płyny.

Na dzień dobry czyszczony map sensors, zawór overboost no i zaślepiony EGR. Do wnętrza dodałem podświetlenie miejsca pod popielniczką (pomysł zaczerpnięty z Lancii Lybry mojego taty) jak ktoś będzie chciał to wrzucę fotki :) No i oczywiście zamówione naklejki u Tomka.

W planach jest dużo, ale wszystko zweryfikuje czas. Z modyfikacjami na pewno się z Wami tutaj podzielę.

Teraz trochę historii:

Moja druga Alfa w karierze alfaholika

No i pierwsza od której wszystko się zaczęło

W zasadzie to ona taka moja do końca nie była (auto rodzinne - tata kupił, mama dawała pieniądze na paliwo a syn jeździł ;) )

Do zobaczenia na drodze! :cool:

Zacna sztuka:D Życze miłego użytkowania i wielu ciarek na plecach, których napewno Ci dostarczy 2.4 jtdm :D

Bardzo fajna kompletacja, a zarazem dość praktyczna :)
Sam sprowadzałeś?
Mnie jedynie nie podoba się ten plastik na tylnym zderzaku ;/

Kupiłem w PL bo niestety sam nie mam czasu żeby sprowadzać auto.
Sprowadzona była przez kolesia który zajmuje się handlem tylko włoskimi autami, alfa i lancia. Dostałem do niej komplet dokumentów, wszystkie kluczyki itp itd. W książce serwisowej i w karcie pojazdu był tylko jeden właściciel od wyjazdu z salonu. Auto było kupione z pod domu a nie od turasa z komisu.

Co do nakładki to mnie też średnio się podoba ale jest przydatna. Jak coś pakujesz to bez żadnych obaw możesz oprzeć i nie uszkodzisz zderzaka :)

Świetne auto :-) Gratuluje
A tak swoją drogą to widziałem dziś zaparkowaną w Warszawie na parkingu obok skrzyżowania Perzyńskiego/Broniewskiego.Mieszkasz tu? Jeżeli tak to jesteśmy sąsiadami

Świetne auto :-) Gratuluje
A tak swoją drogą to widziałem dziś zaparkowaną w Warszawie na parkingu obok skrzyżowania Perzyńskiego/Broniewskiego.Mieszkasz tu? Jeżeli tak to jesteśmy sąsiadami

Ale ten świat mały :D Rozumiem że Twoja to grafitowa 166 po FL którą czasem widuję na tym samym parkingu? :) Zajebiste masz autko. Bardzo mi się podoba. Jak będziesz miał kiedyś chwilkę to można zrobić mini spot :D

Ostatnia edycja:
Ale ten świat mały :D Rozumiem że Twoja to grafitowa 166 po FL którą czasem widuję na tym samym parkingu? :) Zajebiste masz autko. Bardzo mi się podoba. Jak będziesz miał kiedyś chwilkę to można zrobić mini spot :D

po FL ale czy to grafit to ja nie wiem... taki (szary/jasny błękit)
A co do mini spotu to chętnie :-)

Jak ostatnio ją widziałem to było pochmurno i wyglądała jak grafitowa. Może zależy od oświetlenia :) Jutro oddaję autko na wymianę rozrządu ale jak już będzie to się zgadamy.

Amortyzatory
Powrót