Witam,
Przedstawiam Wam najważniejszą kobietę mojego życia. Jest czarna. Na imię ma Alfa. A na nazwisko Romeo.... 164. Jej znak zodiaku to 3 litry V6, a ulubionym dniem tygodnia jest 180 koni pod maską...
Zaraz po świętach pojechałem oglądać 164, przy kupnie rozum mi wyparował za to serce zaczęło mocniej bić. Dalej chyba nie muszę opowiadać..
. Tak wiec, jest to Alfa Romeo 164 Super, 3 litry V6 12-zaworowa 180 koni. Rocznik 1996, przejechane 180kkm z tego tylko 60kkm w Polsce (o ile nikt nie bawił się licznikiem), o wyposażeniu nie będę pisał bo chyba jest to pełna opcja. Ogólnie auto jest w stanie 3 na szynach, ktoś dbał o podstawowe rzeczy i chwała mu za to, ale zapominał już o detalach. Ja mam zamiar doprowadzić ją do jak najlepszego stanu plus poprawić trochę fabrykę ale o tym za chwilę.
Do ogarnięcia:
Pod maską:
Gdzie poprawić fabrykę ?

Wiec zapraszam wszystkich za 2 miesiące, wtedy zacznę pracę nad tą 164 i postaram się wszytko opisywać.
Pozdrawiam Bartłomiej.
Przedstawiam Wam najważniejszą kobietę mojego życia. Jest czarna. Na imię ma Alfa. A na nazwisko Romeo.... 164. Jej znak zodiaku to 3 litry V6, a ulubionym dniem tygodnia jest 180 koni pod maską...
Zaraz po świętach pojechałem oglądać 164, przy kupnie rozum mi wyparował za to serce zaczęło mocniej bić. Dalej chyba nie muszę opowiadać..
Do ogarnięcia:
Pod maską:
- Znalezienie przyczyny dławienia się, (in progress)
- regulacja zaworów,
- węże,
- uzupełnienie plastików i pokrywy zaworów,
- olej (Valvoline VR1 10w60),
- świece i kable (Denso),
- reszta cieczy,
- ogólny detailing.
- Wloty powietrza,
- wyświetlacz od klimatyzacji,
- radio z lat 90-tych, (in progress)
- wymiana przepalonych żarówek,
- kable,
- mechanizm podnoszenia szyb,
- ogólny detailing.
- Chromowanie listwy,
- oryginalne felgi od 164,
- znaczek AR przód, (in progress)
- kupno klubowych ramek i smyczki
(in progress)
Gdzie poprawić fabrykę ?
- Zawieszenie: Lekko obniżyć max -30mm, poliuretanowe tuleje.
- Hamulce: Coś większego ze stajni AR.
- Wydech: Żeby wydobyć piękne brzmienie V6.
Wiec zapraszam wszystkich za 2 miesiące, wtedy zacznę pracę nad tą 164 i postaram się wszytko opisywać.
Pozdrawiam Bartłomiej.
Załączniki
Ostatnia edycja: