• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] JTDm 16V by loco :]

loco145

Nowy
Auto
Czarna 159 16Virs 07r
Najwyższy czas pokazać moją nową zdobycz :) co prawda auto mam już od połowy grudnia ale nie było okazji się nim pochwalić :)
Autko pochodzi z 2006 r. i przyjechało z Belgii i jest to właśnie ta wersja która ma 136km:) Jeździłem normalną 150 i jakoś różnicy nie czuje :)
W aucie hmm zniknął "niestety" DPF (:D) ale to poprzedni właściciel chyba jeszcze poza granicami PL robił :)
Na wyposażeniu samochodu znalazły się elementy najbardziej potrzebne :) m.in.:
-9xpp
-jakieś tam pierdołki elektroniczne pomagające jeździć które niestety ale mnie denerwują :)
-skórzana czarna tapicerka :)
-17' felgi alu :)
-climatronik na 2 strefy :)
-dodatkowy zestaw bluetooth z blaupunkta z wejściem na USB :)

to chyba tyle z najważniejszych :) podejrzewam że jest to wersja Progression z małymi dodatkami :) ale też nie chciałem auta które będzie miało wszystko automatyczne bo po co?:)
pod maską samochodu ku mojemu zaskoczeniu znalazłem małe pudełko zwane "powerbox"-em z firmy ptronic :D Było odłączone więc podłączyłem w celu sprawdzenia jak to jeździ i muszę przyznać że... :Dnie znikał z twarzy :) ale jako że to szkodzi to odłączyłem:) nie wiem co dalej z nim zrobię ale znalazłem filmiki że montują to w salonach w francji belgii holandii i UK. U nas taki sprzęt nie jest dostępny a koszt za granicą używki to 500euro :) więc może warto to opchać na ebay-u :D

Poniżej 2 skromne zdjęcia bo nawet nie było kiedy umyć przez pogodę :) ale może jutro coś wykombinuje :)
O kolorze nie pisze bo nie mam pojęcia co to jest za kolor :) ale bardzo mi się spodobał :) jakby ktoś wiedział co to to napiszecie mi ;)

Załączniki

• P1330631.jpg
    P1330631.jpg
    131.7 KB · Wyświetleń: 173
  • P1330634.jpg
    P1330634.jpg
    96 KB · Wyświetleń: 159
Hehe Felgi i kolor te same co u mnie :) tylko ja mam SW :P...Też nie wiem jaki to kolor, ni to szary ni to brązowy...i też u mnie czarna skórka w środku :) w ogóle sporo wspólnych cech - ten sam rocznik, ten sam silnik tylko ja mam 150 kucyków :) Pozdrawiam nieco mniejszego bliźniaka :) niech się sprawuje :)

A wczoraj trochę umyłem w końcu i tak jakoś sobie zrobiłem zdjęcie :)
tylko jakość trochę słaba bo robione telefonem a pogoda taka sobie że niezbyt to wychodzi :)

Załączniki

• CAM00313a.jpg
    CAM00313a.jpg
    70.9 KB · Wyświetleń: 116
  • CAM00314a.jpg
    CAM00314a.jpg
    75.5 KB · Wyświetleń: 122
  • CAM00318.jpg
    CAM00318.jpg
    78.5 KB · Wyświetleń: 135
  • CAM00315a.jpg
    CAM00315a.jpg
    84.3 KB · Wyświetleń: 121
Alfa ładna - kolor bardzo mi się podoba, szkoda, że wnętrze nie ma jasnych skór. Zastanawiałem się tylko przez chwilę co to za numery :p

PS. Tu zakryłeś tablice, ale w 1 poście masz numery :)

A gdzie zgubiłeś literki JT ? ;)

Fajniutka.
Dziura na drugi wydech już jest, więc teraz trzeba pójść za ciosem ;)
Pozdrawiam.
- Rafał

Ładna, troche w srodku ascetyczna. Pierdołki sie przydają. Gratulacje!

Gratki kolego,
Ja eskę sprzedałem ponad rok temu, teraz ty też… Czyli już chyba nie ma nikogo na forum mającego 145 Edizione Sportive… Szkoda, wspaniałe to były samochody…

Moja przynajmniej poszła w okolicę, więc widuję ją często na mieście, a twoja gdzie teraz śmiga?

A gdzie zgubiłeś literki JT ? ;)

To dobre pytanie:) a akurat to mi pasowalo:) bo 1.9 z klapy chyba poleci:)

- - - Updated - - -

Fajniutka.
Dziura na drugi wydech już jest, więc teraz trzeba pójść za ciosem ;)
Pozdrawiam.
- Rafał

Jak nie bedzie z tym duzo kombinacji to jak najbardziej ze bedzie:D

- - - Updated - - -

Ładna, troche w srodku ascetyczna. Pierdołki sie przydają. Gratulacje!

Srodek podoba mi sie noca:) fajnie swieci na czerwono:) mozliwe ze srebrny panel i kierownica zostanie zastapiona folia czarny carbon badz "amelinium" szczotkowane ciemne lub srebrne to sie zobaczy:)

- - - Updated - - -

Gratki kolego,
Ja eskę sprzedałem ponad rok temu, teraz ty też… Czyli już chyba nie ma nikogo na forum mającego 145 Edizione Sportive… Szkoda, wspaniałe to były samochody…

Moja przynajmniej poszła w okolicę, więc widuję ją często na mieście, a twoja gdzie teraz śmiga?
Moja poszla z 300km do wielkopolski:) nie chcialem patrzec jak jezdzi kolo mnie:) moze ktos ja tam widuje z wlkp bo byla ta charakterystyczna zderzak zender z tylu naklejki 500 czerwone po bokach i ciemne szyby i klapa z czrnym logo:)

Jako że lubie ciemne szyby w samochodzie postanowiłem przymierzyć jak to będzie wyglądać na mojej belli :) bo szczerze to nigdy nie widziałem czarnych szyb w tym kolorze nadwozia :) na zdjęciach widać jak to wyszło i może sie spodobać :) mi się podoba i to bardzo :) aż byłem zaskoczony że tak fajnie może wyglądać :) nie jest to wersja ostateczna ponieważ zastanawiam się jeszcze nad inna folia :)

Załączniki

• CAM00437.jpg
    CAM00437.jpg
    101.5 KB · Wyświetleń: 57
  • CAM00441.jpg
    CAM00441.jpg
    105.1 KB · Wyświetleń: 58
ile % ta folia?
I daj foto ze środka dla porónania :)

A no musze pstryknac od srodka:) folia 95% na bokach i jakies 40%-45% na tylnej bo trzeba cos jeszcze widziec do tylu:) ale i tak ladnie sciemnia:) zastanawiam sie nad folia ktora na alledrogo znalazlem bo jest termokurczliwa i pod roznym katem przybiera kolor szyby:) zachowujac od srodka fajna widocznosc:) a jak tak deszcz popada Na auto to fajnie te oryginalne szyby zielone wygladaj:) ta co zrobilem to zwykla jakas tam tania folia bo mowie miala sluzyc tylko jako obraz jak by to wygladalo:) moze kogos tez zainspiruje:) ale dodam ze w aucie od razu chlodniej;D ale mysle tez jeszcze zamiast przyciemniania nad roletami na tylne szyby i cala tylna:) mogloby to byc nawet.razem.z.ciemnymi szybami bo nie ukrywam ze szukam folia bezbarwnej lub Naprawde delikatnie ciemnej na przednie szyby. O ile czarna sciemnila by szyby o tyle.bezbarwna wyciagnelaby nie co mocniej kolor szyby czyli zielony:) dlatego tez szukam takich foli zeby dobrac ciemna na tyl i jasna na przod. Jesli dowod pojdzie trudno dbam o swoje bezpieczenstwo bo juz kiedys przygoda z szyba byla w Cc gdzie lusterka tak sprezynuje ze wybilo szybe w drobny mak;/

Amortyzatory
Powrót