Klakierr
Nowy
- Auto
- Alfa Romeo 145, 1.9JTD, 2000r.
Długo szukałem, ale w końcu znalazłem swoją Alfa 145.
Kupiłem ja od swojego imiennika z Bydgoszczy - znanego z tego forum Jacoff'a
Silnik: 1.9 JTD (105km)
Rocznik: 2000
Wersja: Edizione Sportiva.
Dodatkowe wyposażenie: jest i to nawet sporo.
Stan techniczny jak zawsze coś do poprawki, ale daje solidne 4+
Stan zewnętrzny... błotnik lewy i zderzak z atrapą są do wymiany, ogólnie nieco "parkingowych wgniotek".
Zawieszenie Eibach (czerwone sprężyny). Na początku wydawało mi się za nisko, ale przywykłem.
Koła:
Były 16" Borbet A, które w lato mam nadzieję zastąpić Zender'ami Le Mans
Na zimę jakieś 15"
Oryginalny przebieg: ok. 197tys km
Ogromnym plusem jest jej kolor: Verde Arctic , szczerze przyznam, że pierwszy raz się z takim spotkałem, ale wygląda obłędnie .
# Fotki (robione przez Jacoff'a, ja nie miałem jeszcze, na to czasu na fotografowanie - później zaktualizuje)

# Na czas zimy jeździ na tych 15" - Oczywiście teraz nie ma już naklejki bydgoskiego squadra corse, znów stara fotka

# Kolejny wielki plus! Fotele zostały wymienione na pół-skórzane od GTV. MEGAWYGODNE! (drugi oczywiście też jest wymieniony - później wstawię aktualną fotkę)

Boczki są pod kolor, cała reszta materiałowych wstawek jeszcze nie.
Co już zrobiłem: łożysko (lewe tył) przy 196tys, koło pasowe przy 197tys,
Do zrobienia: jest zamulona..., paliwo przy rurce wtryskowej się poci, coś puka (?przegub/zawieszenie?),
Plany: felgi (Zender Le Mans), blacharka, lakierka, kanapa i elementy tapicerki pod kolor foteli i boczków.
Pewno listy z czasem będą się powiększać...
Poprzednik zrobił: rozrząd, olej, filtry, świece, uszczelki pod pokrywą zaworów, czujnik ciśnienia paliwa, regulator ciśnienia paliwa (czujniki nowe Bosch). - przy ok. 190tys
Jest przy niej dużo roboty, ale wszystko z biegiem czasu nabierze barw
Kupiłem ja od swojego imiennika z Bydgoszczy - znanego z tego forum Jacoff'a
Silnik: 1.9 JTD (105km)
Rocznik: 2000
Wersja: Edizione Sportiva.
Dodatkowe wyposażenie: jest i to nawet sporo.
Stan techniczny jak zawsze coś do poprawki, ale daje solidne 4+
Stan zewnętrzny... błotnik lewy i zderzak z atrapą są do wymiany, ogólnie nieco "parkingowych wgniotek".
Zawieszenie Eibach (czerwone sprężyny). Na początku wydawało mi się za nisko, ale przywykłem.
Koła:
Były 16" Borbet A, które w lato mam nadzieję zastąpić Zender'ami Le Mans
Na zimę jakieś 15"
Oryginalny przebieg: ok. 197tys km
Ogromnym plusem jest jej kolor: Verde Arctic , szczerze przyznam, że pierwszy raz się z takim spotkałem, ale wygląda obłędnie .
# Fotki (robione przez Jacoff'a, ja nie miałem jeszcze, na to czasu na fotografowanie - później zaktualizuje)

# Na czas zimy jeździ na tych 15" - Oczywiście teraz nie ma już naklejki bydgoskiego squadra corse, znów stara fotka

# Kolejny wielki plus! Fotele zostały wymienione na pół-skórzane od GTV. MEGAWYGODNE! (drugi oczywiście też jest wymieniony - później wstawię aktualną fotkę)

Boczki są pod kolor, cała reszta materiałowych wstawek jeszcze nie.
Co już zrobiłem: łożysko (lewe tył) przy 196tys, koło pasowe przy 197tys,
Do zrobienia: jest zamulona..., paliwo przy rurce wtryskowej się poci, coś puka (?przegub/zawieszenie?),
Plany: felgi (Zender Le Mans), blacharka, lakierka, kanapa i elementy tapicerki pod kolor foteli i boczków.
Pewno listy z czasem będą się powiększać...
Poprzednik zrobił: rozrząd, olej, filtry, świece, uszczelki pod pokrywą zaworów, czujnik ciśnienia paliwa, regulator ciśnienia paliwa (czujniki nowe Bosch). - przy ok. 190tys
Jest przy niej dużo roboty, ale wszystko z biegiem czasu nabierze barw
Ostatnia edycja: