Strona 3 z 20 PierwszyPierwszy 12345678910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 193
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Nasze Belle - Opisy i zdjęcia naszych Alf.
    Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    156 3.0 V6 24V ------------------ GT 3.2 V6 24V
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    22 d 12 h 29 m

Domyślnie

Cytat Napisał bosniak_sg
    Cytat Napisał norbiwolow
    witam kolejnego sport packa dawaj wiecej fotek - a co do wnętrza to podzielam Twój gust - moja bella tez ma skórę i czarne budziki
    Kolega ma wnętrze w materiale, a Ty w skórze. Poza tym gdy sie okaże jak zrobi zdjecia wnętrza, że te jego fotele są z regulacją odcinka na podudzie i obszyte czerwona nitka z logo Alfa Romeo to prawdziwe fotele Recaro, to będzie wersja Sportpack 3.

Piękna Alfa, słuszny motor, nic dodać nic ująć, gratuluję.
    No to mam Sportpack 3, jest gdzieś na forum temat w którym można znaleźć ile wersji sportpacka bylo i co tak naprawde obejmowały??

pzdr. Grzesiek
    156 3,0 V6 24V Q2 231KM@288Nm <= było, ale będzie więcej nadal z 3.0 V6 N/A - kiedyś dupowóz obecnie trackday funcar w nieustającej przebudowie
    AR GT 3.2 V6 24V - dailycar/koszyk na zakupy żony ;]

Fabryczne blokady rozrządu 2.5/3.0 V6 24V, 3.2 V6 24V - możliwość wypożyczenia.

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Czas spędzony na forum
    22 d 12 h 29 m

Domyślnie

Po wielu przeciwnościach losu .... w końcu zimowe koła zawitały na auto, komplecik nówek Pirelli SottoZero 195/65r15 - co prawda wzgledem letniego zestawu 205/55r16 wygladaja troche balonowo ale ma to jeden wielki plus, poprawil sie znacznie komfort jazdy po dziurawych polskich drogach ktore zawieszeniu sportpacka daja niestety popalic ;/

156 3,0 V6 24V Q2 231KM@288Nm <= było, ale będzie więcej nadal z 3.0 V6 N/A - kiedyś dupowóz obecnie trackday funcar w nieustającej przebudowie

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Czas spędzony na forum
    22 d 12 h 29 m

Domyślnie

Kolejny update bo prace nad bella trwają, po tym jak przejechałem się 156 GTA kolegi Irka stwierfdziłem ze cos muszę zrobić z prowadzeniem mojej 2,5 V6, denerwowało mnie troche prowadzenie seryjnego auta, jak dla mnie fabryka dała ciała z amortyzatorami które połaczyła z Eibachem w sportpacku, wiec nie tracac czasu poprawilem to i oto takie coś zawitało do auta:

Jak widac Bilstein B6 sport, prowadzenie auta bardzo się poprawilo, zwlaszcza zachowanie w bardzo szybkich kretych odcinkach drogi i na dohamowaniach, juz nie ma tendencji do nurkowania przodem, sporo usztywnilo sie zawieszenie ale komfort powiem ze lepszy niz na seryjnie wkladanych amorach.

Więc jeśli ktoś ma V-ke w sportpacku inwestować w dobre amortyzatory, nie poznacie auta. W najbliższym czasie wędruja jeszcze poliuretany na stabilizator i górne wahacze, a potem w zimie w wolnej chwili zdrutuje jakąś rozpórkę kielichów i na tym będzie koniec, w sumie już w chwili obecnej auto prowadzi się zdecydowanie lepiej niż fabrycznie wypuszczone.

Słyszalem parę opinii na temat prowadzenie sie V6 ze niezbyt sie Wlosi postarali i stwierdzam niestety ze to prawda ;/ za słaba hamulce i zle jak dla mnie dobrana charakterystyka pracy amortyzatorow jak do auta o tej mocy.

pzdr. Grzesiek

Użytkownik Romeo Avatar koles_02
    Mieszka w
    Toruń
    Auto
    AR 166 2,4JTD 10v CF2 EDC15 99' 140KM
    Czas spędzony na forum
    8 d 20 h 51 m

Domyślnie

Piękne auto i silniczek mocny

" - elegancka pomiędzy sportowymi
    - sportowa pomiędzy eleganckimi
    - fascynująca piękność w segmencie E"

RAQ
    RAQ jest nieaktywny
    Użytkownik Dwusuwowiec Avatar RAQ
    Mieszka w
    Sosnowiec&Warszawa
    Auto
    AR 156 SW 1.9 JTD
    Czas spędzony na forum
    27 m

Domyślnie

BARDZO FAJNA
    BLACK SportWagon!!!!

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Czas spędzony na forum
    22 d 12 h 29 m

Domyślnie

Pare fotek wnętrza:

Wychodzi na to, że tak jak którys z kolegów już pisał jest to sportpack3 patrząc na fotele i reszte wnętrza..

pzdr. Grzesiek

RAQ
    RAQ jest nieaktywny
    Użytkownik Dwusuwowiec Avatar RAQ
    Mieszka w
    Sosnowiec&Warszawa
    Auto
    AR 156 SW 1.9 JTD
    Czas spędzony na forum
    27 m

Domyślnie

super i ten silniczek
    BLACK SportWagon!!!!

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR 156 2,4 JTD 2002r.
    Czas spędzony na forum
    54 m

Domyślnie

Mi się wydaje że jest to sport pack 2 (mam taką samą wersje)
    Pakiet Sport 1 obejmował: konsola środkowa "Karbon", przyrządy na czarnym tle, tylny podłokietnik z wnęką na narty, kierownica i gałka dźwigni zmiany biegów obszyte skórą, obniżone sprężyny i amortyzatory, lakierowane listwy progowe, koła z felgami o rozmiarze 16 cali, obicia z materiału blitz, antena oraz instalacja dla telefonu komórkowego.
    Pakiet Sport 2: wyposażenie z Pakietu 1 oraz fotele Recaro.
    Pakiet Sport 3: wyposażenie z Pakietu 1 i 2 oraz fotele ze skóry Momo
    Pakiet Lusso: konsola środkowa "Mahoń" automatyczna klimatyzacja, podłokietnik tylny z wnęka na narty, kierownica "Momo Design" i gałka dźwigni zmiany biegów z drewna mahoniowego, aksamitne poszycie siedzeń.
    Pakiet Zima: podgrzewane dysze spryskiwaczy szyby, spryskiwacze reflektorów, podgrzewane siedzenia.

Tekst ściągnięty z www.cuoresportivo.pl

Użytkownik Pirat drogowy Pokaż na mapie Avatar Ludvigus
    Mieszka w
    Rzeszów / Kańczuga
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD 10V EDC15C7(CF3)
    Czas spędzony na forum
    5 d 14 h 53 m
    Wpisów
    1

Domyślnie

Cytat Napisał GrzesiekK.
    Po wielu przeciwnościach losu .... w końcu zimowe koła zawitały na auto, komplecik nówek Pirelli SottoZero 195/65r15 - co prawda wzgledem letniego zestawu 205/55r16 wygladaja troche balonowo ale ma to jeden wielki plus, poprawil sie znacznie komfort jazdy po dziurawych polskich drogach ktore zawieszeniu sportpacka daja niestety popalic ;/
    Witam, mam pytanko o oponki. Kupiłem niedawno takie same 195/65/15 (Pirelli Sotto Zero) i jestem ciekawy jak się zachowują na zmarzniętym asfalcie w niskiej temperaturze? Masz może jakieś zastrzeżenia? Zimówki zakładam dopiero w poniedziałek i jestem ciekawy, jak zmieni się komfort jazdy w porównaniu do obecnego (w tym momencie mam założone Micheliny 205/60/15).

ps. jeste jeszcze jeden plus tych zimówek - węższe i wyższe opony pozwalają lepiej się prowadzić aucie po śniegu.

Pozdrawiam,

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Czas spędzony na forum
    22 d 12 h 29 m

Domyślnie

Ludvigus, co do opon powiem tyle, jestem mocno wymagajacy ale na chwile obecna nie moge im nic zlego zarzucic, w kazdych warunkach jakie do chwili obecnej mialy miejsce [deszcz, zmarzniety asfalt, troche czarnego lodu, troche sniegu na asfalcie] opony zachowuja sie tak jak lubie, czyli czuc wyraznie kiedy zblizamy sie do granic mozliwosci opony,czuc kiedy traci przyczepnosc, i robi to stopniowo, poprzednio mialem Klebery i moment utraty przyczepnosci byl bardzo gwaltowny, jak juz puscily nie bylo ratunku, tu mozna kontrolowac zachowanie auta, mam takie fajne rondo po drodze do domu, na Kleberach mialem dla niego szacunek, na Pirelli czesto swiadomie na sliskiej nawierzchni wprowadzam auto w nim poslizg i w pelni daje sie kontrolowac auto.

Nie wiem na jaka felge wrzucasz te opony, ja mam je naciagniete na alu 7cali szerokosci i mimo wysokiego profilu nie ma zadnych tendencji do plywania auta.

pzdr. Grzesiek

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)