Alfa Romeo 156 3.0 V6 24v Azzurro Fantasia z Lublina ...

GrzesiekK.

Nowy
Auto
BMW E61 545i żony, E61 530xD do orania pola :)
Alfa Romeo 156 2,5 V6 24V - wyprodukowane w 04.99 pierwsza rejestracja 02.2000r., auto niedawno przywiezione ze Szwajcarii, technicznie nie ma się raczej czego czepić a wytelepałem go przez 3h na wszystkie strony w ASO aż mnie mechanicy i elektryk mieli dość i stwierdzili że dawno tak upierdliwego kupującego nie widzieli ;] W tej chwili do poprawienia sprawa AirBag - odpalił belle głupek z kabli i padł sterownik - ale już znalazłem magika w Łodzi który to zrobi w dobrej cenie. Auto niby posiada książkę serwisową i do 197000km serwisowane było i jezdziło w Szwajcarii, jakiś stos faktur na części i naprawy był dołaczony do książki więc chyba można stwierdzić że książka i historia auta prawdziwa, w tej chwili na liczniku ma trochę ponad 203000km, lekko podtarta kierownica i gałka niby na taki przebieg wskazują, rozrzad robiony według książki wraz z wymiana pompy wody w 11.2006 przy przebiegu 184000km robiony i mechanik w ASO stwierdził że był wymianiany niedawno więc się go nie czepiam na siłę, zmienie tylko świece zapłonowe i płyny/filtry bo już na nie pora...

Co do wyposażenia:
- opcja sportpack 2 - czyli zamiast wstrętnego pseudo drewna które nagminnie pchali do tych aut mam kierownice skórzaną + ciemne zegary w czerwonym podświetleniu wyglądają super, do tego kokpit środkowy w "carbonie", zawieszenie w tej wersji to firmowo wkladany Eibach + Bilstein, do tego zestaw optycznie troche upiększający to i tak już piękne auto, fotele Recaro, bardzo podobne jak w wersji GTA z tym że w "materiale" co mnie akurat bardzo cieszy.
- pełna elektryka
- dodatkowe halogeny, spryskiwacze reflektorów
- klima
- ABS i kupa innych dupereli
- kolor auta Azzurro Fantasia - piękny w pełnym słońcu

Cóż więcej będę pisał, auto poniekąd moich dziecięcych marzeń - no morze nie dokładnie będąc troche młodszy marzyłem o 164 3.0 V6 24V ale ważne że moja bella ma również pod maską włoskie pięknie mruczące V6 które od zawsze budziło we we mnie dreszczyk emocji i podniecenie. W trasie to co to auto wyrabia to sama frajda, lekkość napędzania się, to jak się wkręca na obroty coś pięknego - i ten dźwięk, nie ma faceta który by nie obrócił głowy gdy mocniej potraktuję pedał gazu przy ruszaniu w mieście, a płeć piękna ;] pozostawie bez komentarza - ten kolor chyba zniewala bo rzuca się w oczy w daleka napewno ...

Dobra koniec pierdzielenia głupot, narazie 3 fotki, więcej w weekend pewnie gdy bede mial chwilę czasu wolną ...

pzdr. Grzesiek

[

Ostatnia edycja:
Bardzo ładna gratulacje i zaj....ty silmiczek
Pozdrawiam <hello> no i duzo frajdy i bezpiecznej jazdy

super auto, tylko dorzuć zdjęcia ze środka, bo z tego co napisałeś jest się czym pochwalić

Bardzo ładna ciekawy kolorek, jak masz więcej fotek to się pochwal, ciekawi mnie wnętrze:D

Ładniutka :) Do zobaczenia na ulicach Lublina i na jakimś spocie :)

witam kolejnego sport packa :) dawaj wiecej fotek - a co do wnętrza to podzielam Twój gust - moja bella tez ma skórę i czarne budziki :)

czekalam na zdjecia bestyjki....pieknie sie prezentuje,nie ma sie do czego przyczepic
kolor przecudowny,o silniku nie powiem bo wiem ile pompuje adrenaliny do krwiobiegu,
ciesze sie ze kolejna 2.5 V6 jest na forum....gratuluje :mrgreen:

maszyna niesamowita:P miałem okazje się przejechać taką z tym silnikiem i żałuje że to zrobiłem bo po tym wydaje mi sie ze moja nie chce jeździć i niema wogole mocy:P pozdrawiam

Grześ nareście :D

Jest piękna jak na bellę przystało do zobaczenia na lubelskich drogach albo na spocie pozdrawiam :D

Mały update:
Jako że zima się zbliża, kupiłem belli na zime butki Pirelli SottoZero i felgi ... po zakupie nawet nieźle wygladały ale ... juz nad nimi pracuje żeby były ładniejsze ;]

Jak przyjechały było tak:

32.jpg

Potem troche pracy i nowe oblicze:

33.jpg

Trochę biłem się z myślami i wygrała opcja że będą białe, usunąłem starą powłoke lakierniczą do "żywego" aluminium, pomalowałem natryskowo felgi farbą epoksyestrową cynkową zabezpieczającą antykorozyjnie i wyglądają sobie jak na załączonym zdjęciu poniżej. Pozostał ostatni etap, pomalowac je na biały w połysk i będzie piknie :D

34.jpg

pzdr. Grzesiek

piknie to bedzie jak dolozysz czarne wnetrze do tych felg.... Bo jak zostawisz je tak jak sa, to je kiedys zgubisz w bialym sniegu...

Pozdrawiam i czesciej sie odzywaj... Moja Lancia czeka na twoje mody....Ja juz czasami nie moge, a dzieki twojemu samozaparciu dalej inwestuje w swoja Włoszczyzne....

norbiwolow napisał:
witam kolejnego sport packa :) dawaj wiecej fotek - a co do wnętrza to podzielam Twój gust - moja bella tez ma skórę i czarne budziki :)

Kolega ma wnętrze w materiale, a Ty w skórze. Poza tym gdy sie okaże jak zrobi zdjecia wnętrza, że te jego fotele są z regulacją odcinka na podudzie i obszyte czerwona nitka z logo Alfa Romeo to prawdziwe fotele Recaro, to będzie wersja Sportpack 3. Dopiero po 2003 r. w Wersji Ti (Turismo Internacionale) te fotele wychodziły w skórze. Zwykłe Momo w skórze wychodziły w sportpack 2, chyba że sie myle to prosze niech ktoś poprawi.

Piękna Alfa, słuszny motor, nic dodać nic ująć, gratuluję.

Amortyzatory
Powrót