• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] 1.9 JTDm 16V- Dziara

Dziara

Nowy
Auto
alfa romeo 159
Witam wszystkich. Po pol roku pracy nad moja alfa wreszcie skonczylem ja robic i postanowilem ja przedstawic wkoncu na forum.
Oto co zostalo wymienione w niej :

-Skorzane fotele, kanapa oraz boczki
-Kierwnica z wersji Ti
-Okleina kokpitu carbon 3M
-Audio
-18" felgi piaskowane i pomalowane w czarny mat
-Dedykowany podwojny wydech Ultera
-Czarny dach rowniez oklejony folia 3M
-Motylek z brery ( mi sie duzo bardziej podoba i idealnie teraz sie komponuje z czarnym dachem )
-Nowe Turbo z kolektorem
-Przeplywomierz
-Dwumas
-Sprzeglo
-Caly nowy blok silnika ( teraz ma przebieg 54tys km )
-Klocki
-Tarcze hamulcowe
-Wtryski
-EGR
-Rozrzad
-Filtry itp

Bylo duzo wiecej wymienione ale juz szczerze to nie pamietam
29.jpg
Generalnie od sierpnia silnik zostal wyremontowany
150.jpg
Praktycznie wszystkie naprawy robione w ASO. Laczny koszt remontu silnika i inna bajerow wyszedl grubo ponad polowe wartosci auta.

Załączniki

• 1-(11)1.jpg
    1-(11)1.jpg
    50.6 KB · Wyświetleń: 525
  • 1-(9)1.jpg
    1-(9)1.jpg
    60.7 KB · Wyświetleń: 405
  • 1-(15)1.jpg
    1-(15)1.jpg
    60.8 KB · Wyświetleń: 439
  • 1-(18)1.jpg
    1-(18)1.jpg
    61.2 KB · Wyświetleń: 429
  • 1-(19)1.jpg
    1-(19)1.jpg
    64.4 KB · Wyświetleń: 407
  • 1-(20)1.jpg
    1-(20)1.jpg
    60.8 KB · Wyświetleń: 404
  • 1-(21)1.jpg
    1-(21)1.jpg
    57.1 KB · Wyświetleń: 438
  • 1-(22)1.jpg
    1-(22)1.jpg
    46.6 KB · Wyświetleń: 367
  • 1-(24)1.jpg
    1-(24)1.jpg
    94.3 KB · Wyświetleń: 375
  • 1-(27)1.jpg
    1-(27)1.jpg
    95.6 KB · Wyświetleń: 397
  • 1-(24)1+.jpg
    1-(24)1+.jpg
    68.3 KB · Wyświetleń: 453
Śliczna jest :)

Wysłane z mojego GT-I9000

Gratulacje!
zacnie wygląda:) doinwestowana i piękna

Sprzęgło, Blok silnika, wtryski, dwumasa, turbo z kolektorem. Co było przyczyną aż takiego remontu ? Czy zwyczajnie kupiłeś tak zajechany wóz.

Nie moge oderwac wzroku, ale widze ze pracy bylo sporo. Szerokosci

wysłane z tostera

Sprzęgło, Blok silnika, wtryski, dwumasa, turbo z kolektorem. Co było przyczyną aż takiego remontu ? Czy zwyczajnie kupiłeś tak zajechany wóz.

Kupilem go od znajomego i po kupnie sie okazalo ze zaczyna sie sypac :) A jak juz zaczelem wszystko wymieniac to postanowilem zrobic caly remont silnika tak zeby sluzyla mi jeszcze dlugo... Zreszta ja mam takie zboczenie ze nie lubie oszczedzac na autach ... Mialem po prostu pecha bo on jezdzil nia 4 lata i nie bylo z nia az takich wielkich problemow ... Ale teraz chodzi jak zegarek :)

Ostatnia edycja:
Dobrze, ze nie czarna. To pewnie rosso alfa, ale na niektorych zdjeciach wyglada jak rosso competizione.

Te czarne fele - będę szczery - jak dla mnie psują to auto :(

Zadowolenia z auta zyczę !

Nie przepadam za czerwonymi autami, ale Twoja czerwona z czarnymi felami komponuje się ZAJEBIŚCIE! W ogóle zestawienie czerwień nadwozia - czerń felg jest świetne.

Przyznam szczerze, że robi wrażenie.
Powiedz, zawieszenie to seria, czy może coś niżej?
Pozdrawiam.
- Rafał

Bardzo ładnie się prezentuje - czarne felgi z czarnym dachem ciemnymi szybami z tyłu i ciemnym wnętrzem - pasuje.

To jest seryjne zawieszenie 159?

Bardzo ładnie się prezentuje - czarne felgi z czarnym dachem ciemnymi szybami z tyłu i ciemnym wnętrzem - pasuje.

To jest seryjne zawieszenie 159?

Tak to jest seria ... Zastanawialem sie czy nie obnizyc ja o 2cm ale szczerze to sie boje :)

Jak na serię to ładnie się prezentuje. Jeśli chodzi o wygląd to myślę, że jest ok. Ja tam pewnie bym coś obniżał jeszcze ale i tak trzeba przyznać że jest dobrze.

Jak na serię to ładnie się prezentuje. Jeśli chodzi o wygląd to myślę, że jest ok. Ja tam pewnie bym coś obniżał jeszcze ale i tak trzeba przyznać że jest dobrze.

Ja tez chyba zaryzykuje i to zrobie ... Najwyzej wymienie sprezyny na stare jesli bedzie az tak tragicznie sie jezdzic :)

Nie wiem jaka jest różnica w zawieszeniu wersji Ti w stosunku do serii poza tym że jest 20mm niżej ale z opinii użytkowników wynika że jakość prowadzenia jest odczuwalnie lepsza - więc może po wymianie sprężyn będzie odpowiednio lepiej.

Nie wiem jaka jest różnica w zawieszeniu wersji Ti w stosunku do serii poza tym że jest 20mm niżej ale z opinii użytkowników wynika że jakość prowadzenia jest odczuwalnie lepsza - więc może po wymianie sprężyn będzie odpowiednio lepiej.

Tylko ze wiekszosc ma w wersji Ti tez 19" kola z tego co sie orientuje wiec tez dzieki temu pewnie wyzej stoi ... A juz na mojej przy naprawde duzych koleinach potrafie przytrzec :) Nie mowiac o tym ze nie moge podjechac pod wiekszosc kraweznikow :)

Amortyzatory
Powrót