qualin - Alfa 156 2.5 - bedzie zyc :) reanimacja trwa :P

• Autor wątku Autor wątku qualin
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
zderzak ma inny odcien?
u mnie to samo...mam w planach to pomalowac bo mnie denerwuje ;p

zderzak ma inny odcien?
BArdzo mozliwe, na przednim az tak nie widac, ale tylni na bank ma inny. Generalnie to cala sie juz do malowania nadaje, ale narazie mam inne wydatki.

No i popelnilem zbrodnie w postaci montazu instalacji elpidżi w mojej belli.
Niestety za duzo jezdze, za rok slub wiec nie moge pozwolic sobie, zeby pieniazki sie marnowaly na paliwo, ktore alfa spija jak opetana :P

No wiec zalozylem sobie taki zestawik:
Reduktor: Damex Scorpion ST do 280 km
Wtryski: Magic Jet
Komp: STAG 300-6 Plus
Butla: 45 L w kole
Wlew: schowany pod klapka od wlewu paliwa z przedluzka Tomasetto
Cena: 3450 zl + Plak do kokpitu gratis :P

Mysle, ze temat zostal bardzo dobrze ogarniety przez instalatorow. Reduktor oraz komputer sa schowane i niewidoczne na pierwszy rzut oka. Komp znajduje sie w blotniku za zbiorniczkiem plynu chlodniczego, natomiast reduktor nizej (w tym miejscu gdzie w drugim blotniku sa klaksony). wszystko zostalo pochowane maksymalnie ile sie dalo, na wierzchu naturalnie zostaly wtryski oraz pare przewodow. Wlew udalo sie zamontowac pod klapka od wlewu paliwa. Na chwile obecna jestem zadowolony, ale jak bedzie to sie dopiero okaze bo zdarzylem przejechac tylko 100 km. Ale juz mi sie podoba sam fakt, ze zatankowalem do pelna za 68 zl :D

Fotka cyknieta na szybko telefonem:
imag0115w.jpg

wszystko ladnie pieknie ale ta blaszka na ktorej trzymaja sie wtryski nie jest za specjalna a przewody mogly by isc pod po drugiej stronie listwy wtryskowej pb i mniej by sie rzucaly w oczy.

zderzak ma inny odcien?
Wszystkie auta nawet, a nawet w szczególności nowe mają inne odcienie lakieru, a wiąże się to z tym, że na plastiku inaczej się on układa, a również przez to, że zazwyczaj zderzaki są lakierowane w innej fabryce.

ja nie mowie o minimalnej róznicy lecz o takiej gdzie widac ją na pierwszy rzut oka.

Z tego co widzę pod maską - na szybko:
1. Wtryskiwacze zamontowane nieprawidłowo - MagicJety montuje się w pionie.
2. Wężyki wtryskiwacz-kolektor bardzo długie i nierównej długości.
3. Nie widzę tam kompensacji między listwami.

Zrób jakieś lepsze zdjęcia, może coś jeszcze wypatrzymy :)

Mysle, ze temat zostal bardzo dobrze ogarniety przez instalatorow. Reduktor oraz komputer sa schowane i niewidoczne na pierwszy rzut oka. Komp znajduje sie w blotniku za zbiorniczkiem plynu chlodniczego, natomiast reduktor nizej (w tym miejscu gdzie w drugim blotniku sa klaksony). wszystko zostalo pochowane maksymalnie ile sie dalo, na wierzchu naturalnie zostaly wtryski oraz pare przewodow.

Śmiem twierdzić że nic nie schowali i się do roboty nie przyłożyli, poza tym jak za taki montaż drogo!!

Tak się robi to auto jak na zdjęciu poniżej, sterownik+wtryski to co u Ciebie, do tego dwa reduktory więc więcej zabawy żeby je zamontować/schować ...

Wersja dla ślepych, dla odmiany na trudniejszych w montażu/ukryciu wtryskach H2000 - klik i mamy dużą fotkę ;]

Ostatnia edycja:
Piękne autko i jakiś taki znajomy kolorek hihihi. Powymieniaj tam sobie wszystko i niech służy, tylko nad felgą mógłbyś popracować, bo to, co jest teraz nie za bardzo pasuje do 156... Pozdrowionka

Amortyzatory
Powrót