W skrocie przedstawie moja Belle..
Kupilem ja w 2004 roku jako kompletnie seryjny egzemplarz w niezbyt ciekawym stanie technicznym (oczym dowiedzialem sie pozniej......
W 2005 roku zaczela sie moja przygoda z tuningiem mojej zabaweczki.
Alfa Romeo 156 2.0 TS
rocznik 1998, aktualny przebieg 128 tys. km
Modyfikacje:
Stylistyka:
przedni zderzak Carzone+ grill od AR 147
progi ASD
zderzak tyl ASD
lotka oryginalna Alfa Romeo
blenda na szybe ASD
Lampy przod GTA
Lampy tyl Lexus look + biale kierunkowskazy
Lakier 4 Warstwowy z max iloscia perly na zamowienie + maska oraz felgi lakier czarny
z palety Porsche.
Wnetrze:
Zmiana tapicerki z oryginalnej welurowej na bordowa skore MOMO
Zawieszenie:
Sprezyny Weitec -40mm
Rozporki zawieszenia OMPx2
Amortyzatory Koni Street
Felgi RSL MASE 18X8
Opony Falken FK452 235/40/18 (przod) + Waldi 235/40/18 (tyl)
Silnik:
Filtr Stozkowy K&N
Katalizator sportowy El-tec
Wydech koncowy SW Racing Carbonowy
Swiece NGK Platinum
Uklad wydechowy 2.2 cala
Audio:
Niestety wiekszosc Audio zostala sprzedana
Zostalo Radio Kenwood KFC W8027
Glosniki przod Kenwood KFC P703 Comp.
Okablowanie Autoleads
Pilot Basu - JBL
W autku zainstalowana jest sekwencyjna instalacja gazowa IV GEN.
W planach:
Swap silnika na 3.0 V6 z AR 166
Wyrzucenie lotki z bagaznika, zmiana lamp tylnich na czarne Hella lub czarne lexus
z oferty Autodelta oraz czarne kierunki.
Zmiany we wnetrzu (zegary indiglo, pomalowana konsola srodkowa pod kolor samochodu
dodatkowe wskazniki, nowa kierownica oraz galka zmiany biegow itp.)
Oraz nowe Audio....
A oto fotki: (niestety nie za specjalnej jakosci, ale jak bede w Polsce porobie lepszej jakosci oraz wnetrza.
Nie jest to pierwsza modyfikacja tego samochodu ale o tym moze kiedy indziej...
Pozdrawiam
Jarek

Bardzo fajna.Jak możesz to daj fotki wnętrza.Pozdrawiam.![]()
Alfa Romeo-real life
super mi się podoba :mrgreen: tyle lampy zmienił bym na lexusy w czarnym wydaniu ale to rzecz gustu![]()
progi ASD
zderzak tyl ASD
lotka oryginalna Alfa Romeo
blenda na szybe ASD
Lampy tyl Lexus look + biale kierunkowskazy
moim zdaniem te elementy tylko psują wygląd Twojej alfy ;//
http://allegro.pl/sklep/4649894_cent...hop_id=4649894 502 127 077
Gdy nie dajesz rady, a walczysz dalej.... wtedy zaczyna się Kyokushin

Zgadzam się z kolegą Mdx- dla mnie osobiście tego typu tuning wizualny to niestety zalatuje mocno GolfemNapisał Mdx
![]()
AR 156 2,4JTD 2000r- czarna- NERO FUOCO- sedan

jak dla mnie to jest OK - lexusy zmień na czarne , wywal to skrzydło z tyłu , i przyciemnij szybki - i bedzie miód malina
bardzo fajne fele !!!!!! czy hamulce były modyfikowane ??? - widzę czerwone zaciski
zapodaj foto ze środka i powodzenia przy modach
wielu przeciwników znajdziesz na forum takiego kierunku tuningu jaki obrałeś - nie ma sie tym co przejmować - skoro tak Ci sie podoba to tylko i wyłącznie twoja sprawa.
mi tez pisali że lampami lexus black psuję wygląd autamnie się podobają przy czarnym nadwoziu i już
![]()

Dzieki Wszystkim za ocene....
Co do wygladu, to jeszcze nie jest powiedziane ostatnie slowo...
Zderzak tylny napewno bedzie wygladzony i napewno pozbede sie tych przetloczen na bokach. Progi moim zdaniem pasuja do reszty...raczej smiesznie wygladalo by to auto bez nich a z tym zderzakiem. Co do lotki (przeziez to oryginal....) to sie zgadzam, lotka bedzie usunieta juz niedlugo. Lampy rowniez beda czarne...albo Hella albo AutoDelta (choc jeszcze FK ma w swojej ofercie ciekawy wzor.) Pozatym faktycznie Alfa w oryginale jest najpiekniejsza. Ale mi nie chodzilo o to...moje auto ma wygladac tak jak ja chce zeby wygladalo, a nie po to zeby innym sie podobala czy tez nie podobala. Sa gusty i gusciki...
Co do hamulcow, to seria jak narazie (zaciski sa tylko pomalowane na czerwono) a w planie jest przeszczep hamulcow z 3.2 GTA.... ale to juz z nowym silnikem.
A co do wygladu....hehe to wrzucam zdjecie jak to autko wygladalo kiedys.....tylko mnie nie niszczcie za bardzo......hehe......
Aha pochwale sie jeszcze (choc nie wiem czy to powod do dumy...hehe) caly kit z tym zderzakiem zapewne znienawidzonym przez milosnikow oryginalu... byl budowany wlasnie na moim samochodzie i to jego zdjecia mozna znalezc w calej europie na roznych allegro, ebayach itp..... serwisach aukcyjnych....
Pozdrawiam
Jarek
Lakierek super !!! Mam uczulenie na Lexusy, jak sama nazwa wskazuję są przeznaczone dla Lexusów, ale kwestia gustu...
Lotke w diabły wywal...
Fele fajnutkie...
Błagam nie przesadź z tuningiem...
Pozdrawiam Alfisti
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki