Na forum uczestniczę już 2,5 roku, jednak nigdy nie przedstawiałem swojej Alfy w tym dziale. :roll:
Jako, że od niedawna stałem się właścicielem dwóch ślicznotek, postanowiłem w końcu przedstawić je forumowiczom.
Zatem oto one.
Pierwsza to:
145 1.6TS '98 ~141kkm
Kompletnie bezproblemowe auto. Jeżdżę nim już blisko 3 lata i mam do tego samochodu kompletne zaufanie. Auto z cyklu wsiąść i jechać.
Oczywiście zdarzały się pomniejsze usterki, ale w odróżnieniu od większości forumowiczów nieznane mi są problemy przepływomierzy, sondy lambda, czy falujących obrotów.. Po prostu nic..
Auto od dłuższego czasu jeździ na benzynce Shell 95 V-Power. Nie wiem, czy to coś pomaga, ale przynajmniej wiem, że daje jej co tylko najlepszego mogę.
Silnik wbrew obiegowym opiniom zalany jest Agipem 5W50. Silnik, co pokazała hamownia na zlocie w Częstochowie, ma się znakomicie racząc mnie 123KM i katalogowymi 144Nm.
W aucie dokonałem kosmetycznych poprawek, czyli:
- założyłem aluminiowe ramki na zegary i nawiewy
- przemalowałem na kolor nadwozia lusterka, progi i klamki (uroku auto zyskało co niemiara)
- założyłem oryginalny spojlerek 8)
- kupiłem oryginalne felgi z wersji QV - moim zdaniem to najbardziej pasujący wzór do 145 :!:
Więcej wizualnych przeróbek nie planuję. Zastanawiam się nad poprawieniem hamulców na coś ambitniejszego i tyle.
Druga ślicznotka to:
147 1.6 TS '01 ~150kkm
Kupiona zupełnie spontanicznie. W jeden dzień oferta, w drugi podpisanie umowy. Tak jak opisywałem to w osobnym temacie, gdyby nie atrakcyjna cena pewno o takim zakupie nawet bym nie pomyślał, no bo po co mi drugi taki sam TS w domu :?: Ale jest i nie żałuje, bo auto jest także w świetnym stanie. Żałujcie, że nie widzieliście miny pablo. który szukał i grzebał do czego można by się przyczepić![]()
Oczywiście zmieniłem jej nawyki żywieniowe i także leje tylko Shell 95 V-Power.
Autko przyjechało do Polski ze Szwajcari 2 lata temu i w zasadzie od tamtego momentu miałem z tym samochodem kontakt, dlatego wiedziałem co kupuje.
W samochodzie jest zupełnie przyzwoite wyposażenie z klimatyzacją dwustrefową i tempomatem.
Zmian żadnych w tym samochodzie nie przewiduje. Zewnętrznie jak dla mnie 147 jest samochodem kompletnym i nawet nie mam pomysłu co można w nim zmienić/poprawić.
Niestety kochani warszawiacy nie lubią Alfa Romeo, dlatego obie Alfy mają okropne, głębokie rysy na drzwiach kierowcy. Na 147 jest szczególnie głęboka i długa rysa.![]()
Także to po krótce tyle o moich pięknościach. Zapraszam do oglądania i komentowania.
Niestety 147 mam dopiero miesiąc i nie było okazji zrobić jej jakichś fajnych zdjęć. Ale liczę na to, że szybko to nadrobię![]()
![]()

Super belle gratulacje i niech dalej ci się sprawują tak dobrze jak dotąd
pozdrawiam <hello>
Alfa i jej ochroniarz
Bravoooooo :mrgreen: :mrgreen:
Mordki mają usmiechniete, to znaczy, ze mają dobrego Panaszanuj je
![]()
Niezła stajnia, gratulacja. Chyba 145 podoba mi sie bardziej... hm... :wink: Eh, oba są śliczne![]()
Fiu fiu![]()
Życie z pasją!
145 1.9 TD
147 1.9 JTD 16V
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki